REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PDL Constanţa l-a reconfirmat pe Chirilă preşedinte la municipiu

PDL Constanţa l-a reconfirmat pe Chirilă preşedinte la municipiu

Replica API 7 octombrie 2013 | 00:00 201

În prezenţa invitaţilor de la FC, PER şi PNŢCD - aripa Pavelescu,

În prezenţa invitaţilor de la FC, PER şi PNŢCD - aripa Pavelescu,

Organizaţia judeţeană PDL Constanţa a organizat alegerile pentru biroul politic local al municipiului Constanţa. Prim-vicepreşedinte, vicepreşedinţi, secretari generali, adjuncţi sau executivi, însumând 23 de posturi, au fost aleşi sau reconfirmaţi în funcţii, cum este cazul economistului Constantin Chirilă. Înainte de începerea alegerilor, fiecare candidat a avut o scurtă prezentare şi filiala locală şi-a reconfirmat înclinaţia pentru sprijinul tineretului, aspect sesizat şi după rezultate, pentru că o serie de tineri au primit girul partidului, printre care Alexe Andreea-Cristina, psiholog, ca secretar executiv pentru Sănătate; Stavrositu Elena-Isabela, secretar executiv pentru Dezvoltare Locală şi Regională sau Dragu Costela, jurist, ca vicepreşedinte la Administraţie Publică, Justiţie, Siguranţă Naţională, Ordine Publică şi Siguranţa Cetăţeanului.

Liderii PDL, printre care s-au regăsit preşedintele Christian Gigi Chiru, Vasile Delicoti, Iustin Roman sau consilierul judeţean George Măndilă beneficiază de sprijinul altor formaţiuni politice locale, precum Forţa Civică, reprezentată la evenimentul de sâmbătă de Dănuţ Culeţu, Partidul Ecologist Român, reprezentat de Dumitru Bădrăgan sau preşedintele interimar al PNŢCD Constanţa, Adrian Ţapliuc. Culeţu a urat succes noii echipe şi a susţinut că lupta trebuie continuată şi a îndemnat la mobilizare civică, pentru că "nonacţiunea aduce voturi republicii Mazăre-Constantinescu". Chiru a început conferinţa într-un ton vehement, la unison cu cei prezenţi: "Nu v-aţi săturat de Radu Mazăre?". Opoziţia constănţeană a fost plusată de discursul ecologistului Dumitru Bădrăgan, care a reamintit de situaţia catastrofală a transportului în comun a oraşului sau a absenţei spaţiului verde.

Chiru: "Vom continua colaborarea cu PNŢCD". Bine, bine... Care dintre PNŢ-uri?

Circul din interiorul Partidului Naţional Tărănesc Creştin şi Democrat nu se opreşte nici în week-end, când au avut loc alegeri în "aripa Tudorel Chesoi". Referitor la acest aspect, Chiru a declarat, pentru "Replica": "Vă reamintesc că, la alegerile locale din 2012, alianţa pentru Constanţa era compusă din PDL Constanţa şi PNŢCD. Avem acest principiu al colaborării cu alte formaţiuni politice pe un proiect comun. Pentru perioada următoare vă spun că nu mă ascund şi am început deja discuţiile cu preşedinţii altor formaţiuni politice, precum Forţa Civică sau Noua Republică, pentru elaborarea unui proiect de susţinere reciprocă pentru alegerile din 2016. Sunt deschis pentru oricine se consideră de Dreapta pe plan local". Chiru nu a oferit nume referitor la PNŢCD, dar prezenţa lui Adrian Ţapliuc la eveniment confirmă orice bănuială: PDL Constanţa va colabora cu aripa Pavelescu. Partea amuzantă la alegerile a oferit-o tot PNŢCD. Dacă "un" PNŢCD a aplaudat alegerile din interiorul PDL, "celălalt" PNŢCD a organizat alte alegeri, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la aceeaşi oră. Tudorel Chesoi, în calitate de preşedinte al organizaţiei PNŢCD Constanţa, rival al celuilalt... preşedinte al organizaţiei PNŢCD Constanţa, a organizat "Conferinţa judeţeană de alegeri", în cadrul căreia a amintit de "lupta inegală din campania electorală din 2008": "În condiţii grele, am obţinut doi primari în comuna Vulturu şi Cogealac şi 17 consilieri locali. În alegerile din 2012, deşi primarii s-au ales din primul tur, fapt ce a avantajat partidele mari şi cu toate că doi primari ai PNŢCD au fost presaţi să candideze din partea altor partide, partidul nostru a reuşit să scoată un alt primar în comuna Târguşor, nouă consilieri locali şi un consilier municipal".

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367