REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PDL Constanţa zice că votează cu Blaga, dar îl susţine pe Boc

PDL Constanţa zice că votează cu Blaga, dar îl susţine pe Boc

Replica API 27 aprilie 2011 | 00:00 115

Frământări înainte de alegeri

Frământări înainte de alegeri

Vizita lui Emil Boc la Constanţa, înscrisă în seria de deplasări în teritoriu pentru prezentarea moţiunii cu care candidează pentru şefia PDL, nu este chiar de domeniul trecutului. Discuţiile pe tema alegerilor interne - cine pe cine susţine - continuă, dezbaterea în sânul PDL Constanţa fiind aprinsă, chiar dacă, oficial, sunt puţine cuvinte. Neoficial, aşa cum au obişnuit, pedeliştii constănţeni au multe de comentat.

Oficial, conducerea PDL Constanţa a transmis că va avea loc un nou Colegiu Judeţean pentru luarea unei decizii: cu cine votează delegaţii de la malul mării în luna mai, atunci când au loc alegerile pentru desemnarea conducerii centrale. De cealaltă parte, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, are un punct de vedere personal legat de cel căruia i-ar încredinţa şefia partidului. Astfel, Chiru ar merge pe mâna lui Vasile Blaga. Alţi pedelişti constănţeni în schimb, au o altă opinie, determinată, ce-i drept, şi de influenţa pe care o are ministrul Elena Udrea. Vorbim despre primari care ar vota cu premierul Emil Boc, actualul preşedinte al PDL Constanţa, cu gândul că acest lucru le-ar facilita accesul către finanţări pe proiecte. Între aceştia se numără şi primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel. Altminteri, susţin pedelişti constănţeni, nu se explică gestul edilului din momentul venirii lui Emil Boc la Constanţa. Astfel, în spatele uşilor închise ale sălii unde Boc le vorbea pedeliştilor constănţeni, a venit clipa în care audienţa a avut posibilitatea să adreseze întrebări sau să comenteze. Anghel nu a ratat momentul de a se face auzit, nici nu mai contează ce a spus, cert este că primarul comunei Castelu a luat iniţiativa de a rosti cuvinte magice precum: "chiar dacă preşedintele (n.r.- Christian Gigi Chiru) nu vrea, să ne prezentăm primarii...". Nu băgăm mâna în foc cu privire la citarea exactă a edilului, însă colegi de-ai lui susţin că lucrurile au continuat cu o defilare a primarilor în faţa celor aflaţi la prezidiu: Boc şi miniştrii care îl însoţeau. "A fost un gest care l-a pus pe preşedintele PDL Constanţa în încurcătură", a comentat un pedelist. Un altul a mărturisit: "Îmi place Blaga, cui nu-i place din PDL Constanţa? L-am vota, dar... s-a decis de la centru (!?) că iese Boc". Care "centru"? Pedeliştii ştiu mai bine, iar la fel de bine au fost sesizate şi manifestările lor de simpatie faţă de Blaga atunci când acesta s-a aflat la Constanţa. Nu mai puţin adevărat este şi faptul că simpatia poate fi uitată atunci când ordinul şi "interesul" o cer. În perioada 4-5 mai se decide noua (sau vechea) conducere a PDL, iar pentru funcţia de preşedinte s-au înscris Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu, cel din urmă mai mult "decorativ" sau pentru "destinderea atmosferei", aşa cum singur dădea de înţeles.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367