REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PDL face apel la parlamentarii USL cu diplome cinstite să susţină o moţiune contra lui Ponta

PDL face apel la parlamentarii USL cu diplome cinstite să susţină o moţiune contra lui Ponta

Replica API 21 iulie 2012 | 00:00 154

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a făcut vineri un apel la toţi parlamentarii USL care şi-au dobândit studiile prin "muncă cinstită" să facă front comun cu PDL şi să convoace o sesiune extraordinară în care să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva primului ministru pentru "gravele prejudicii" aduse ţării. "Dacă Ponta în timpul cel mai scurt nu găseşte cu cale să procedeze conform normelor elementare de comportament şi bună credinţă ne adresăm tuturor parlamentarilor USL, ne adresăm parlamentarilor USL care şi-au făcut studiile, care au dobândit titlurile academice prin muncă cinstită, să facă front comun împotriva acestui atac la imaginea şi credibilitatea României şi să declanşeze de urgenţă procedurile pentru declanşarea unei sesiuni extraordinare în care să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva premierului Victor Ponta pentru gravele prejudicii aduse României", a spus el.

"Parlamentarii PDL vor participa toţi la această sesiune extraordinară şi îşi vor depune semnătura alături de colegii din USL pe această moţiune de cenzură care ar proba lumii întregi că încă există o rază de speranţă", a completat vicepreşedintele PDL. El a mai spus că până la sfârşitul săptămânii viitoare Ponta are timp să reflecteze şi să ia o decizie în "interesul României", în caz contrar se pot declanşa procedurile pentru convocarea sesiunii extraordinare.

"Eu cred că în două trei zile, dincolo de impasul emoţional în care domnul Victor Ponta se găseşte, are timp suficient să ia o decizie cu care, considerăm, că este dator faţă de această ţară. Până la sfârşitul săptămânii viitoare domnul Victor Ponta are timp să reflecteze şi să ia în sfârşit o decizie în interesul României. După care în cursul săptămânii viitoare se poate declanşa întreaga procedură pentru convocarea unei sesiuni extraordinare şi a depunerii moţiunii de cenzură", a menţionat senatorul PDL. "PDL cere în mod imperios domnului Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de prim ministru al României", a reiterat el. Radu F. Alexandu a precizat că ,,în istoria modernă a statului român, domnul Victor Ponta îşi înscrie cu litere negre în istoria ţării calitatea de prim ministru dovedit ca hoţ". ,,Cel care practică furtul intelectual nu poate fi numit decât hoţ. Este primul ministru al României care a dobândit pe merit acest titlu de hoţ", a completat democrat-liberalul. "Faptul nu se referă în primul rând la verdictul dat în unanimitate de membrii Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, faptul de o gravitate cu totul ieşită din comun se referă la comportamentul descalificant la atitudinea şi declaraţiile premierului Victor Ponta, care, în faţa unor probe şi a unor opinii academice de cea mai înaltă reputaţie probează o inadmisibilă lipsă de bună credinţă şi inadmisibilă lipsă de responsabilitate faţă de felul în care este percepută astăzi România", a menţionat vicepreşedintele PDL. Radu F. Alexandru a precizat că ,,într-un asemenea moment, decizia de azi a lui domnului Victor Ponta vine şi sporeşte, într-un mod cu totul şi cu totul alarmat, felul în care este perceput executivul, felul în acre este conceput actuala putere şi felul în care un om care gestionează interesele României în momentul de faţă respectiv primul ministru se dovedeşte vinovat de furt intelectual, de plagiat". El a mai spus că este a treia comisie care se pronunţa asupra tezei de doctorat a premierului, precizând că două dintre ele au constatat plagiatul. ,,Este a treia comisie care se pronunţă asupra lucrării de doctorat a domnului Victor Ponta. Două dintre ele, absolut independente de orice influenţă politică, s-au pronunţat în modul cel mai ferm în faţa unei lucrări de plagiat", a susţinut pedelistul. ,,Preşedintele Academiei ( Ioan Haiduc n.r.) girează prin prestigiul instituţiei valoarea de necontestat profesională, competenţa şi buna credinţă a acestei comisii. Suntem în faţa unui furt dovedit. Orice om onest din ţară sau din lume trebuie să îl accepte dacă are un dram de bună credinţă", a declarat senatorul.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614