REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PDL Galaţi şi-a adjudecat şefia Inspectoratului în Construcţii Constanţa

PDL Galaţi şi-a adjudecat şefia Inspectoratului în Construcţii Constanţa

Replica API 23 august 2011 | 00:00 128

Mircea Toader: "N-am avut nici un merit, a fost decizia ministrului Udrea"

Mircea Toader: "N-am avut nici un merit, a fost decizia ministrului Udrea"

Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa are şef nou. Nu este constănţean, nu este nici bucureştean şi nici nu are sprijinul UNPR sau al PDL local. În exclusivitate pentru "Replica" de Constanţa, deputatul PDL de Galaţi Mircea Toader a confirmat că noul şef al IJC Constanţa este gălăţeanul Petre Cruceanu, însă, a adăugat parlamentarul, meritul nu îi aparţine: "A fost decizia ministrului de restort (Elena Udrea-n.r.)". Tot Mircea Toader a mai declarat că Petrişor Cruceanu este un om integru, dar în ceea ce priveşte profesionalismul rămâne de văzut pe parcursul activităţii pedelistului la conducerea instituţiei de la Constanţa.

Declaraţia este oarecum amuzantă - evident cea privind lipsa contribuţiei PDL Galaţi la numirea lui Petrişor Cruceanu -, având în vedere că încă din timpul mandatului lui Christian Gigi Chiru la IJC se vehicula că un judeţ vecin poartă negocieri intense pentru preluarea acestei instituţii cu atribuţii, la acea vreme, pe zona de sud-est. Pe de altă parte, faptul că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a decis să numească pe oricine altcineva decât o persoană de la Constanţa în fruntea IJC, arată că anumiţi lideri ai PDL de la malul mării nu sunt în graţiile ei.

PDL şi UNPR, cu buzele umflate

Evident, numirea, care va fi anunţată oficial azi, a stârnit nemulţumiri, dar nu doar din partea PDL Constanţa, ci şi a UNPR - organizaţia locală, care trimisese la Bucureşti o propunere: Harry Boiagian. Propunerea fusese formulată în contextul în care, după ce lui Christian Gigi Chiru (preşedinte PDL Constanţa) i-a expirat mandatul de şef la IJC şi nu a mai fost reînnoit, s-au perindat doi şefi interimari. Nemulţumirea PDL şi UNPR nu a prins însă forma unor declaraţii oficiale în adevăratul sens al cuvântului, din motive lesne de înţeles. "Mircea Toader este un dinozaur al PDL-ului şi aş mai avea destule de spus, dar risc să fiu dat afară din partid", ne-a declarat un pedelist. Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a avut, la rândul său, o declaraţie mai mult decât... "răvăşitoare": "Nu ştiam cine a fost pus la IJC. Am auzit şi eu ceva despre o persoană din Galaţi sau Brăila". În ceea ce-l priveşte pe liderul UNPR Constanţa, George Lipoveanu, acesta a comentat, dezamăgit: "Asta e, dacă nu am avut suficienţi muşchi. Avem muşchi, dar mai micuţi, însă ne vor mai creşte". Un alt uneperist a fost mai colorat în declaraţii, dar, evident, nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea: "Da, l-au pus pe cel de la Galaţi, probabil pentru a face performanţă... cum a făcut în sport".

Petrişor Cruceanu, fost sportiv, fost administrator la SC Neptun-Olimp

Partea cu sportul nu este însă chiar o glumă, Petrişor Cruceanu fiind, potrivit colegilor săi de partid, fost luptător medaliat la campionatele mondiale. În afară de acest aspect din CV-ul pedelistului originar din Galaţi, dar mutat la Bucureşti, mai adăugăm că Petrişor Cruceanu figurează şi în administrarea SC Neptun-Olimp. Dar, după cum ne-a precizat deputatul Mircea Toader, "postul i-a fost desfiinţat".

Alexandra ANTON, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218