REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PDL profită de indecizia USL şi îşi păstrează oamenii la şefia firmelor de stat

PDL profită de indecizia USL şi îşi păstrează oamenii la şefia firmelor de stat

Replica API 7 septembrie 2012 | 00:00 138

Unul, acceptat de şmecher, altul, pe motiv de negocieri interne

Unul, acceptat de şmecher, altul, pe motiv de negocieri interne

Au trecut câteva luni bune de la schimbarea puterii, dar PDL încă mai deţine în Constanţa oameni cu carnet de partid portocaliu la şefia unor instituţii de stat. Astfel, dacă la Administraţia Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL) pedelistul Marian Mitrea a fost îmbrăţişat cu drag de USL încă de la început, surprinde situaţia care trenează la SC Mamaia SA şi SC Litoral SA. Societăţile de turism controlate de statul român, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus de liberalul Eduard Hellvig, au şi la această oră şefi din PDL. Şi nici nu va veni prea repede un director general PSD sau PNL, pentru că cele două formaţiuni nu au ajuns la o înţelegere privind viitorul director sau directori generali de la Mamaia SA şi Litoral SA. Din câte se ştie până acum, PSD insistă pentru instalarea lui Marius Horia Ţuţuianu, de la Euxin SA, în timp ce PNL, prin vocea liderului său, deputatul Gheorghe Dragomir, militează pentru Septimiu Bourceanu. Teoretic, misiunea USL de a-şi pune oameni la conducerea celor două societăţi de stat a fost uşurată şi de la pedelista Corina Gheorghe, care a demisionat din funcţia de director general la sfârşitul lunii iulie.

Săndica lui Titi, la Mamaia SA

Practic, tot PDL conduce firmele din ministerul PNL, din moment ce şefia interimară este asigurată de directorul economic Săndica Constantinescu, apropiată a fostului primar al Medgidiei, Dumitru Moinescu şi fostă şefă a organizaţiei locale a PDL. Iar Săndica Constantinescu va conduce Mamaia SA şi Litoral SA cel puţin până la finele acestei luni, din moment ce Adunările Generale ale Acţionarilor de la cele două societăţi, în care ar trebui să fie numite noile conduceri, au fost stabilite pentru 1/2 octombrie, respectiv 27/28 septembrie. Potrivit unei comunicări semnate de Constantinescu, datele limită până la care se pot face propuneri pentru funcţiile de administratori sunt de 25 septembrie în cazul Litoral SA şi 28 septembrie pentru Mamaia SA.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614