REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PDL readuce în discuţie subiectul tăierii pensiilor. "Ponta s-a dovedit a fi un putinist"

PDL readuce în discuţie subiectul tăierii pensiilor. "Ponta s-a dovedit a fi un putinist"

Replica API 4 septembrie 2014 | 00:00 186

Toată floarea cea vestită a democrat-liberalismului s-a reunit, miercuri, la un hotel din staţiunea Mamaia, pentru "Şcoala de vară a pensionarilor şi a vârstei a treia din PDL". Având ca temă principală mobilizarea pentru viitoarele alegeri prezidenţiale, liderii PDL şi-au exprimat ataşamentul faţă de seniorii partidului şi încrederea în capacitatea lor de muncă. Rând pe rând, preşedintele PDL, Vasile Blaga; liderul formaţiunii locale a PDL, Christian Gigi Chiru; deputatul Claudia Boghicevici şi prim-vicepreşedintele partidului, Andreea Paul, au luat cuvântul în cadrul reuniunii. "Victor Ponta s-a dovedit a fi un putinist şi un comunist convins. Nu îl opreşte nimic în PSD să se laude cu propriile sale ilegalităţi şi minciuni. Nu îl opreşte nimeni şi nimic în PSD să transforme pensionarii într-o masă de manevră electorală. Îi jigneşte în fiecare zi, cu erorile sale de sistem, cu ilegalităţile şi minciunile sale. Spunea, la un moment dat, domnul preşedinte Blaga, că dumneavoastră sunteţi victime ale erorilor de sistem şi că, prin ordonanţa nr. 1 din 2013, dată de guvernul însuşi al domnului Ponta, declarată neconstituţională, nu vi s-au dat sumele cuvenite. În martie 2014, se întoarce domnul Ponta să se laude că, vezi Doamne, dă 63 de lei în plus la pensie. Nu este altceva decât propria lui greşeală", a declarat Paul, susţinută şi de Boghicevici, care s-a săturat de "breaking news" cu reprezentanţii puterii, care "mint din jumătate în jumătate de oră". "Am fost şi ieri (marţi - n.r.) în Comisia de Muncă şi am aşteptat cu sufletul la gură să o văd pe doamna ministru, Rovana Plumb, că vine că un program sănătos, să vină să îmi spună câte locuri de muncă a realizat din cele un milion propuse şi a venit să-mi că din cauza grelei moşteniri a PDL nu poate să îşi facă treaba. Oameni buni, ne-am săturat de aceste poveşti. Ne-am săturat! La un moment dat, era atât de confuză, încât nu mai ştia ce să spună, săraca. Habar nu are ce este în ministerul Muncii. O putem înţelege. Dar, să lase pe alţii, care se pricep. Dragii mei, îmi doresc ca în următoarea perioadă să fim foarte uniţi, să nu lăsăm pe nimeni să ne dezbine", a precizat Boghicevici.

Din motive greu de înţeles, s-a readus în discuţie subiectul tăierii pensiilor, din 2010, moment care este marcat în mentalul colectiv drept începutul decăderii PDL. "Suntem în faţa unei mari bătălii politice şi iată că viaţa ne-a arătat şi ultimele alegeri europarlamentare că, separat, nici PDL, nici PNL, nu pot să învingă conglomeratul de pe stânga, care este PSD. Din această cauză, am făcut ceea ce mulţi şi-au propus de 25 de ani, dar orgoliile nu i-au făcut să ducă munca până la capăt. Să reunim centru-dreapta, în România, să facem o mare construcţie, care să fie vehiculul care să ne pună în aplicare politicile. Separat, am guvernat şi noi şi liberalii cu PSD. N-a fost bine. Nu am putut lua atunci măsuri, ca timp, pentru a stopa criza economică care venea. Am fost obligaţi să luăm măsurile pe care le-am luat şi noi am plătit pentru ele", a declarat Blaga. Însă, dacă liderul PDL şi-a asumat greşelile de atunci, Paul a comis-o printr-un raţionament greu de intuit, dându-i peste nas lui Blaga, susţinând că, de fapt, pensiile au crescut sub guvernarea PDL! "I-aş întreba pe cei de la PSD: cu cât s-au tăiat pensiile? Nici unul nu ştie să răspundă, pentru că dacă vă luaţi talonul de pensie, din ianuarie 2009, când PDL a intrat la guvernare, veţi vedea că, în medie, pensia unui român a crescut cu 14%, până în aprilie 2012, când am plecat de la guvernare. Oameni buni, pensia medie a românilor sub PDL a crescut mult mai mult decât sub guvernarea lui Ponta, PSD", a declarat Paul.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367