REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PDL se pregăteşte să schimbe şi prefecţii

PDL se pregăteşte să schimbe şi prefecţii

Replica API 8 februarie 2012 | 00:00 142

După demisia lui Boc,

După demisia lui Boc,

Schimbarea Guvernului, cu "garnitură" complet nouă de miniştri, ar putea conduce la modificări şi la nivelul structurilor din eşalonul doi, dacă nu cumva mai în profunzime. PDL pare pregătit să înnoiască tot ce "mişcă" şi are legătură cu guvernarea, spun surse de la centru, şi asta pentru că nu mai este foarte mult timp până la alegeri, iar pentru ca acestea să poată fi câştigate este nevoie de o recredibilizare a partidului.

Oamenii "noi" care să ajute PDL prin activitatea lor sunt şi prefecţii, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu. Conform surselor noastre, prefecţii trebuie să fie capabili să pună în aplicare măsurile Guvernului, să dea dovadă că sunt oameni de acţiune, că pot fi, într-un final, oameni potriviţi pentru viitoare nominalizări în alegerile pentru primării sau Consilii Judeţene.

Pe surse, reiese că anumiţi prefecţi care au beneficiat de sprijinul PDL nu mai pot fi păstraţi în funcţii, pentru că imaginile lor sunt terfelite, lucru de care PDL nu are nevoie. Un exemplu ar fi prefectul de Braşov, implicat într-un scandal cu iz de DNA, iar PDL ar urma să analizeze toţi prefecţii şi să-i păstreze pe funcţii doar pe cei care dau semne că vor avea şanse bune în alegeri.

Referitor la acest aspect, liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, susţine că nu ştie exact ce anume pun la cale liderii centrali ai partidului. Dar, nici nu exclude ca prefecţii să intre în analiza partidului şi să fie schimbaţi cei care nu au dat randament sau care nu "coafează" imaginea partidului. "Cred că acesta va fi atributul ministrului de Interne, posibil ca în valul doi de schimbări să existe, punctual, decizii privind schimbarea unor prefecţi care nu au înţeles să se implice, de exemplu, în acţiunile de deszăpezire", a spus Christian Gigi Chiru.

O declaraţie pe această temă a oferit şi liderul PDL Ioan Oltean. Vom reveni cu precizările oferite de acesta!

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218