REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PDL şi PNL întreţin flacăra fuziunii. Dragoste cu năbădăi la Consiliul Judeţean Constanţa

PDL şi PNL întreţin flacăra fuziunii. Dragoste cu năbădăi la Consiliul Judeţean Constanţa

Replica API 1 august 2014 | 00:00 75

La aceeaşi masă

La aceeaşi masă

"Atunci, iubito, când nu vii, eu vorbesc cu florile" sunt versurile lui Ion Suruceanu, pe care PDL pare că le-a transmis în ultimii doi ani spre asurzitul PNL. Vremurile de ciondăneală au trecut, momentele de tensiune la fel, acum PDL şi PNL se străduiesc din greu să se împace prin dragostea cu sila. După o primă şedinţă comună a Birourilor judeţene, organizată acum o lună, la sediul PNL, consilierii judeţeni ai celor două partide s-au reunit, joi, la sediul PDL. Au discutat punct cu punct proiectele de hotărâre pentru şedinţa Consiliului Judeţean şi au ajuns la un consens. Unde-s mulţi, puterea creşte şi asta au încercat să demonstreze liberalii şi democrat-liberalii, vopsiţi în liberali, stând, în premieră, unii lângă alţii la şedinţa CJC.

"Am avut prima şedinţă comună a consilierilor judeţeni. Suntem în număr de 14. După cum s-a văzut, am votat unitar, ne-am înţeles asupra principiilor de colaborare, asupra filosofiei de vot, în cadrul CJC. (...) Acolo unde noi avem dubii, am votat împotrivă, unde am avut nelămuriri, am solicitat lămuriri. Considerăm că am intrat într-o nouă etapă a activităţii noastre în CJC, sperăm să fie una fructuoasă. Încet - încet, ne vom armoniza pe deplin. (...) Iniţial, am discutat asupra modului de colaborare. Am convenit câteva reguli şi, ulterior, am discutat punct cu punct. Evident, am lăsat o uşă deschisă şi asupra unor noi principii ce vor surveni în cadrul şedinţelor viitoare, am decis ca, de acum încolo, după şedinţele de comisie, care sunt cu o zi înainte de şedinţa de consiliu, în dimineaţa şedinţei de CJ să ne întâlnim, să discutăm punct cu punct şi apoi venim cu un punct de vedere unitar", a declarat consilierul, deja liberal, George Măndilă, pentru Replica. 14 consilieri nu înseamnă 7, iar Măndilă şi-a luat inima în dinţi în cadrul şedinţei de consiliu şi a pus punctul pe "i", reluând o temă şi o practică mai veche, prin care opoziţia se trezeşte sub nas, de obicei, cu hotărâri ale CJ cu cinci minute înainte de votare. "La următoarea şedinţă, ordinea suplimentară să fie comunicată cu 24 de ore înainte. Aceasta este cererea pentru dumneavoastră şi am aprecia dacă o veţi rezolva la următoarea şedinţă", a răcnit Măndilă, la şedinţă, primind o replică scurtă de vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, "în regulă". "Este o problemă mai veche şi noi am vrut să atragem atenţia asupra modului de introducere a proiectelor de hotărâri pe lista suplimentară, undeva în după-amiaza zilei precedente sau chiar şi dimineaţa zilei respective, cu şedinţa. Am cerut ca 24 de ore să fie termenul limită, să nu se mai introducă proiecte de hotărâri mai târziu de 24 de ore", a explicat ulterior gestul, Măndilă, pentru "Replica". Chiar şi uniţi într-un cuget şi simţiri, liberalii şi foştii democrat-liberali nu dau bătăi de cap reprezentanţilor celorlalte partide, care se bucură de majoritate.

"Nu vreau să comentez modul lor de a vota. Eu am avut discuţii cu ei, le-am explicat foarte clar, se vede foarte clar că la hotărârea trecută, cu programul de lucrări, la hotărârea actuală, ce se modifică şi care iese, care intră. Dacă aşa au hotărât dânşii, asta e, nu-i nici un bai, nu e obligatoriu ca fiecare să voteze toate proiectele", a precizat Dragomir, după şedinţa Consiliului Judeţean.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369