REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PDL vrea să dea jos Guvernul. Are o problemă: PNL nu semnează moţiunea

PDL vrea să dea jos Guvernul. Are o problemă: PNL nu semnează moţiunea

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 149

PDL a strâns miercuri 90 de semnături pentru o moţiune de cenzură, intitulată "Guvernul Ponta III - România fără viitor"! Pentru a putea fi depusă în Parlament, democrat-liberalii ar mai avea nevoie de 54 de semnături, care ar trebui să vină din partea partidului proaspăt plasat în opoziţie, PNL. Mai mult, deputatul Andreea Paul a oferit şi un ultimatum liberalilor: 48 de ore, termen pentru parcurgerea textului moţiunii şi, evident, pentru semnare: "Cine nu face moţiune de cenzură la o angajare de răspundere a Guvernului format acum din PSD, UDMR, PC şi UNPR nu este în opoziţie!", a declarat Paul. Deputatul susţine că sprijinul pentru acest demers a venit consistent din partea opoziţiei, PDL, PMP, FC şi chiar şi din partea PP-DD şi speră la o mobilizare a liberalilor, care ar putea demonstra astfel că "PNL nu susţine acest Guvern". "Avem 90 de semnături, dar mai avem nevoie de încă 54, iar acestea ar trebui să vină de la PNL. Am specificat că le acordăm 48 de ore liberalilor să parcurgă textul moţiunii pe care am publicat-o şi să decidă dacă sunt în opoziţie sau la putere. Dacă nu semnează moţiunea, evident că nu fac nimic altceva decât să confirme ceea ce se întâmplă acum: sunt la putere prin funcţiile pe care ei tot le deţin în teritoriu. Pe lângă semnăturile din partea PDL, PMP şi FC, ne referim şi la semnături din partea PP-DD sau grupul neafiliaţilor. Dacă opoziţia nu se uneşte şi nu primim semnăturile liberalilor, nu o putem depune procedural. Este un test de caracter şi de opoziţie a PNL, hai să vedem cum joacă această carte şi această mână întinsă din partea PDL", a declarat Paul, pentru "Replica".

Mobilizarea democrat-liberală ar avea însă puţine sorţi de izbândă, întrucât liberalii nu se arată prea entuziasmaţi de idee. De altfel, preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a declarat că liberalii sunt dispuşi să aştepte până la 1 mai adoptarea unor măsuri, fie sub forma proiectului legislativ, fie sub forma ordonanţei de Guvern şi care se referă la scăderea cu 5% a contribuţiei angajatorilor la CAS şi la scutirea impozitului pe profitul reinvestit: "Noi am hotărât în Biroul Politic de aseară (marţi - n.r.) că vom depune moţiune de cenzură atunci când termenul care curge până la 1 mai de adoptare a unei legi sau a unei ordonanţe pentru cele cinci puncte procentuale ale angajatorului la CAS şi pentru scutirea impozitului pe profitul reinvestit. Dacă aceste două măsuri nu vor fi adoptate, atunci vom depune noi moţiune de cenzură. Termenul de 48 de ore este problema dumnealor, nu am avut nici o discuţie şi nici n-a fost vreo promisiune. Noi cerem Guvernului nişte măsuri, care, sigur, sunt promisiuni luate în comun. Dacă actele normative vor fi puse în practică până la 1 mai, nu vom depune moţiunea de cenzură. Dacă nu, moţiunea pe aceste puncte va veni", a menţionat Dragomir, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614