REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pe 12 DECEMBRIE se JUDECĂ contestația lui DRAGOȘ SĂVULESCU

Pe 12 DECEMBRIE se JUDECĂ contestația lui DRAGOȘ SĂVULESCU

Replica API 1 decembrie 2020 | 00:00 1634

Dragoș Săvulescu, celebru afacerist, condamnat în dosarul retrocedărilor din Constanța și din Mamaia, încearcă să scape, din nou, de executarea pedepsei. Acesta a depus o contestație la executare, la Curtea de Apel București, invocând articolul 598 din Legea Penală. Instanța se va pronunța pe 12 decembrie.

Dragoș Săvulescu

În timp ce toți ceilalți condamnați din dosarul Retrocedărilor din Constanța și Mamaia își execută pedepsele pronunțate de Curtea Supremă în februarie 2019, fugarul Dragoș Săvulescu trăiește alături de soția lui, Angela Martini, fosta Miss Albania 2010, în insula Sardinia. Pozele afișate pe rețelele de socializare arată luxul în care cei doi își duc viața departe de pușcăriile românești. Săvulescu a obținut rezidență italiană, rezidență care îi scapă pe mulți români de închisorile din România. Tocmai din Italia, prin avocați, Dragoș Săvulescu face eforturi pentru a scăpa de executarea pedepsei. Acesta a depus, prin apărător, o contestație la executare, la Curtea de Apel București. Pe 12 decembrie, magistrații vor lua o decizie.

Fosta nevastă îi cere să-și exercite autoritatea părintească

În paralel, fosta nevastă își cere drepturile și se judecă cu Săvulescu pentru exercitarea autorității părintești.

Reamintim că Dragoș Emil Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. El a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia. Procurorii anticorupție au stabilit că Emil Dragoș Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu, au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 milioane de euro. Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. Săvulescu și Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi. Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici, printre aceștia numărându-se omul de afaceri și fost președinte la FC Dinamo București, Cristi Borcea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate ca va scapa de puscarie, insa poate muri de Covid sau...de alta karma!
5
2
afacerist? celebru?hot celebru.dar in romania toti hotii sunt afaceristi.
9
0
Frarere nu vezi ce femea are.
5
1
Asta nu-i ala care si-o tragge la popou,,!?,,vai de kurul lui !
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367