REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pe aici nu se trece: Popa, alungat din nou din Portul Constanţa

Pe aici nu se trece: Popa, alungat din nou din Portul Constanţa

Replica API 14 aprilie 2012 | 00:00 511

Încă o zi fără director la sediul instituţiei

Încă o zi fără director la sediul instituţiei

Greva salariaţilor din Port continuă. Peste 150 de lucrători portuari au protestat şi vineri, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. (CN APMC). Directorul companiei, Andrei Aurelian Popa, a ajuns ieri dimineaţă în Port, dar nu a fost lăsat să pătrundă în sediul instituţiei. Protestatarii i-au blocat intrarea în clădire şi nu i-au mai permis accesul înauntru.

Încă o tentativă eşuată pentru Andrei Aurelian Popa de a merge la serviciu. Odată coborât din maşină, directorul CN APMC a fost întâmpinat de portuari cu scandările: "Demisia" şi "Ieşi afară, javră ordinară". Greva lucrătorilor portuari se va relua după sărbătorile pascale, au ţinut aceştia să precizeze vineri. Reamintim că salariaţii din Administraţia Portului Maritim sunt nemulţumiţi că programul lor de muncă a fost prelungit de către conducerea CN APMC cu o oră, dar şi din cauza faptului că sunt obligaţi să îşi achite toate cheltuielile legate de concediul medical. Cât despre concediile de odihnă, oamenii spun că nu le mai pot lua decât în tranşe prestabilite, cu riscul pierderii zilelor libere dacă programarea nu este respectată. La toate acestea s-a adăugat şi taxa de acces în Port. Protestatarilor li s-au alăturat şi membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare: "Vom continua să protestăm până la demiterea lui Aurelian Andrei Popa din funcţia de director al CN APMC. Nu ştiu să se mai fi întâmplat vreodată, în istoria Portului, ca lucrătorii portuari să protesteze de atâta timp. Vreau să reamintesc că protestele au început pe 27 februarie şi avem autorizaţie să protestăm până pe 30 aprilie", a declarat Petre Costel, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare. Conducerea CN APMC a dat Sindicatul din Administraţia Portului Maritim Constanţa în judecată, solicitând suspendarea protestelor. Sindicaliştii din Port spun că Popa stă la baza tuturor demersurilor privind suspendarea pichetării sediului CN APMC, în instanţă. Dosarul se judecă la Tribunal. Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazare, ar urma să ia marţi legătura cu lucrătorii portuari, pentru a încerca să detensioneze situaţia din Port. Între timp, ministerul de resort a transmis că nu este admisibil ca persoanele din conducerea companiei să nu fie lăsate să intre în sediul instituţiei.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614