REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pe ce vrea Primăria Constanța să cheltuie banii din bugetul local: principale proiecte și investiții

Pe ce vrea Primăria Constanța să cheltuie banii din bugetul local: principale proiecte și investiții

Replica API 25 decembrie 2017 | 21:19 280

Primăria municipiului Constanța continuă investițiile majore pe care le-a început în anul 2017 și în trecut. Astfel, pentru anul 2018, municipalitatea anunță că va investi bani în tot ce înseamnă modernizare și dezvoltare. Printre proiectele continuate reamintim pasajul Cumpenei, care ar trebui să fie gata până la finalul anului, dar și flota de autobuze comandate de primar prin finanțare BERD.

Ca obiective majore, Primăria Constanț are următoarele proiecte: modernizarea sistemului de transport public de călători prin achiziționarea de autobuze Euro 6, continuarea lucrărilor de reparații capitale și modernizare a pasajului rutier Cumpenei, reabilitarea și resistematizarea carosabilului și a trotuarelor de pe bulevardele 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, 1 Mai, Șoseaua Mangaliei, Soveja, Dezrobirii, Aurel Vlaicu, construirea unei săli de sport polivalente de 5.000 de locuri, finalizarea obiectivului Reabilitare și amenajare Parc arheologic, finalizarea proiectului Reabilitarea și modernizarea Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, încep lucrările de amenajare/reamenajare a locurilor de joacă, reabilitarea prin mansardare a 3 creșe din municipiu și anume Creșa 1, 2 și 5 și racordarea tuturor creșelor la rețeaua de gaze, lucrări de reparații a cabinetelor medicale și stomatologice din unitățile de învățământ și de asemenea achiziționare de aparatură medicală pentru cabinetele de medicină școlară, reabilitarea fațadelor și acoperișurilor la clădirile proprietate publică sau privată a unității administrativ teritoriale, în principal în zonele centrale ale orașului și în Piața Ovidiu, amenajarea spațiului public din zona Teatrul de Operă și Universitatea Maritimă, elaborarea strategiei energetice a municipiului Constanța în vederea absorbției fondurilor europene destinate reabilitării termice a cât mai multor clădiri publice în special instituții de învățămnt, cultură și sănătate, începerea studiilor pentru amenajarea unei piste de biciclete în jurul Lacului Tăbăcărie.

În domeniul învățământului se vor face lucrări de reabilitare și modernizare la unele unități de învățământ, treptate și la altele. Se vor acorda în continuare burse de performanță, sociale , de merit și de studiu elevilor constănțeni. Din bugetul local vor fi suportate și cheltuielile de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, extrașcolare și extracurriculare și de asemenea vor fi stimulați financiar elevii care au obținut distincții.

Se intenționează majorarea numărului de polițiști locali cu 100 de persoane, astfel ducând la dublarea aparatului din Poliția Locală.

Stabilirea cheltuielilor bugetului local s-a efectuat în conformitate cu propunerile primite de la direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei, urmând ca după definitivarea închiderii anului financiar 2017 când se va stabili și excedentul anului, să fie analizate încă o dată propunerile direcțiilor și stabilite obiectivele prioritare anului 2018, pentru a fi un buget echilibrat.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu uita de bazinul de inot la polivalenta ,nu am simpatii politice dar daca in mandatul tau termini polivalenta ma imbat sa am circumstante atenuante si te votez!
0
0
Cazinoul in ce secol il repara? Str stefan cel mare are numai gropi in dalele puse de mazare-pericol deaccident -nici un parc facut -bravo primarie!
5
0
Nu o sa faca PSD niciodata asa ceva! Nu exista ca Fagadau sa termine astea in 10 mandate de acum inainte ! Parcul de la Primarie trebuia terminat acum 6 ani, cine nu ma crede poate sa se uite pe panoul amplasat la poarta 2 in guiratoriu! Nu fac astia macar 1 spatiu verde dapai tot ce zic ei acolo.
5
0
doar proiecte, nimic finalizat!
6
1
Primar slabut, investitii slabute..ca sa nu zic proaste
7
1
Cum,nu dati banii sa incalzim inaripatele din HC?cine le plateste incalzirea alora?a,luati autobuze sa mearga moca,ca toata viata e o mocangeala ptr ei..
9
0
Asfalteaza si zona compozitorilor strazile care duc spre eduard gaudela ...ai pus zugura sa ne aburesti ...s a luat pe roti ...tot noroi e...
11
2
Ar trebui sa asfalteze tot orasul ca e plin de cratere ... numai investitii proaste face primaria ca sa poata sa fure tot ei cat mai mult ....
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108