REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pe cine reprezintă partidul lui Victor Ponta?

Pe cine reprezintă partidul lui Victor Ponta?

Replica API 28 mai 2018 | 00:00 281

Fără îndoială, Victor Ponta este mai frecventabil decât Liviu Dragnea; fostul premier are acum şi atuul nevinovăţiei – el şi fostul ministru Dan Şova au fost achitaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Rovinari - Turceni". Fostul premier Victor Ponta a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. În schimb, Liviu Dragnea rămâne cu eticheta de „penal”, un verdict final în cazul acestuia neexistând încă. Prin urmare, ştirile cu Victor Ponta au darul, în ultima perioadă, de a se „rostogoli” cu viteza luminii, ele referindu-se la racolările pe care partidul acestuia, Pro România, le face din rândurile PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Este chiar de înţeles voioşia relatărilor pe acest subiect, dacă ne gândim cât de „urât” este Dragnea de o bună parte a presei.

Şi, totuşi, gândind la rece, pe cine reprezintă partidul lui Ponta? Putem vorbi, pe de o parte, de nemulţumiţii care pleacă de la PSD, cei care nu se simt reprezentaţi de Dragnea, care au fost nedreptăţiţi şi care nu îmbrăţişează criteriile de promovare pe care pare să le fi stabilit Dragnea, cenzura şi aşa mai departe. Dar, ca electorat, pe cine reprezintă Pro România? Probabil că o seamă de votanţi ai PSD, însă, chiar şi în cele mai sumbre scenarii, PSD ar urma să obţină, la alegeri, cel puţin 35 de procente. Se fac însă şi scenarii conform cărora, după alegeri, partidul lui Ponta să „verse” la loc în PSD, dar, desigur, într-un PSD scăpat de sub „tirania” lui Dragnea.

În toată avalanşa ştirilor despre Ponta şi Pro România, de remarcat încă un lucru: deşi primul care anunţa „naşterea” acestui partid, Daniel Constantin (preşedintele partidului) este vioara a doua. A demonstrat acest lucru şi cu ocazia anunţului privind înscrierea primarului din Medgidia, Valentin Vrabie – anunţ contrazis, recent, de Victor Ponta. Ce a făcut Constantin în această situaţie? Nimic. Adică, a preferat să adopte poziţia pacifistului, care încearcă o mediere, cu speranţa că, până la urmă, Ponta îl va accepta pe Vrabie în echipă. Situaţia ar putea fi tranşată chiar azi, spun sursele noastre.

Revenind la plecările din PSD către Partidul Pro România, ele par spectaculoase, şi pun PSD într-o situaţie fragilă la nivelul Parlamentului. În ultimele zile, cinci deputați PSD s-au înscris în Pro România: Marilena Meiroșu, Cătălin Nechifor, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podașcă și Nicolae Bănicioiu. În acest fel, coaliția formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea pe care o deținea în Camera Deputaților, remarcă evz.ro. Coaliția de guvernare are nevoie de 165 de voturi să-și treacă legile prin camera inferioară a Legislativului, dar în prezent nu mai beneficiază decât de 164 de voturi. După plecările recente din PSD, social-democrații mai au doar 149 de deputați, iar ALDE - 15 deputați. Astfel, este pentru prima dată de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 când PSD și ALDE nu mai dețin, singure, majoritatea necesară adoptării promisiunilor electorale în Camera Deputaților, mai arată evz.ro.

“Vom apela la sprijinul UDRM şi al minorităţilor, dar acest lucru se întâmpla şi înainte de plecările din PSD. Asta pentru că sunt frecvente situaţiile în care de la şedinţe lipseau colegi şi de la PSD, şi de la ALDE. Ne era greu şi până în prezent să asigurăm numărul pentru a ne trece legile. Întotdeauna apelam la UDMR, deşi de fiecare data ne puneau câte o condiţie. Aşa va fi şi de acum încolo. Probabil că va trebui să nu mai absentăm, să ne mobilizăm mai bine pentru prezenţă”, a declarat un parlamentar PSD, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Acelaşi deputat a mai precizat că nu crede că vor mai fi plecări din rândul parlamentarilor PSD de Constanţa către Pro România, însă… nu sunt excluse surprise! “Eu, unul, nu plec. Organizaţiile judeţene, inclusive cea de la Constanţa, au transmis mesaje critice la adresa celor care pleacă. Au fost numiţi trădători. Da, corect, deşi eu nu aş fi procedat aşa… Mă refer la faptul că ni s-a transmis un model de comunicat de la centru, iar liderii judeţeni, în loc să adapteze, să modifice pe ici, pe colo, au transmis cu toţii, ca oile, cam acelaşi mesaj. Nu cred că dă bine. În fine, n-a fost o reacţie tocmai cu cap”, a comentat social-democratul. La fel de neinspirat, adăugăm noi, este şi faptul că liderii locali ai PSD nu sunt lăsaţi sau nu doresc să comenteze situaţia din partid. Probabil nu îi duce capul cum şi ce să declare ori… se tem să nu-i certe Dragnea. Singurii care au reacţionat după “dezertarea” lui Dobre din PSD Constanţa au fost Felix Stroe (preşedintele organizaţiei judeţene) şi Horia Ţuţuianu.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/felix-stroe-gestul-lui-dobre-este-josnic-mizerabil-este-un-tradator-356390/

https://www.replicaonline.ro/tutuianu-ii-da-o-palma-dupa-ceafa-lui-dobre-nu-vorbim-despre-oameni-mici-ci-despre-proiecte-356543/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti de la PSD vin la ponta
0
0
ai tradat PSD ,,tradator vei muri,,care partid nou , ca javrele sunt vechi.
4
1
Daca era ceva de capu lui raminea in justitie poate laDNA sil are sta peBasescu.Udrea.Dragnea si pe Alti.Sa facut de Ris in Politica
3
1
Se vor gasi destui prosti care sa-l voteze. Ne intoarcem la Maior, gestionarul de izmene Oprea, la jocurile de culise din sufrageria chilotarului, la conclavul Basescu - Udrea - Ponta, pentru numirea Lui Kovesi, la relatia Ponta - Sebastian Ghita... Cum dracu sa votezi un asemenea individ, care a lasat balta si partid, si guvernare, facand pe el de frica... Un individ care era in PSD, dar figura pe materialele de propaganda ale lui Ghita, mai poate seduce pe cineva? Si totusi, se vor gasi cativa. Mai nou si Petrescu, aia de nu stia pe ce lume traieste cand fusese pusa ministru de finante...
10
1
Reprezinta alti hoti.... tot PSD.... firati ai dracu de natie de hoti....huooooooo
11
1
Un altfel de PSD...Tot pt. conservarea beneficiilor si protectia vechilor securisti si comunisti. Si tot asa, mai aruncam cate un oscior prostimii sa ne voteze...Nici acum nu ne revenim. Tot cu fostii comunisti sa votam?? Un PSD reciclat, despaducheat?
10
2
Iar se ajunge la mana udmr-ului care o sa isi faca treaba pe spinarea noastra. Iar suntem luati de prostii. Pentru orgoliile unora care se cred miezul din pixda !
6
3
Suita de securisti, in frunte cu nasisu, Maior, sau cu prietenul sau Gabriel Oprea! Ati uitat cum juca cand a fost Prim ministru? Un duplicitar, cu sapte fete, care inca se mai crede Micul Titulescu!
25
0
Reprezinta toti hoti care apara INTERESUL NATIONAL.Izmanaru oprea si tot neamu securistilor.
25
3
sper sa mai ia o parte din votacii spalati pe creier ai lui dragnea
10
8
Asta chiar a vrut sa faca ceva, dar cu romani cretini....pl....ma bucur ca am parasit tara....uitati-va pe programul lui de guvernare, spalatilor pe creier
10
14

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614