REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pe „drumul morţii”, la intrare în Olimp, se va face un sens giratoriu

Pe „drumul morţii”, la intrare în Olimp, se va face un sens giratoriu

Replica API 28 august 2015 | 00:00 646

Alte două cereri - pentru DN 2A: la OCH şi la intersecţia cu strada Poiana

Alte două cereri - pentru DN 2A: la OCH şi la intersecţia cu strada Poiana

Mai multe sensuri giratorii urmează să fie amplasate în judeţul Constanţa, două dintre ele pe DN 2A, iar unul pe DN 39, în zona care a fost „martoră” la cele mai teribile accidente rutiere din ultimii ani. Pe drumul naţional care leagă Constanţa de Mangalia, sensul giratoriu este ca şi certitudine; el va fi construit în zona intrării spre staţiunea Olimp, acolo unde există marcajul dublu continuu.

Potrivit directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Marin Dima, discuţia privind amplasarea unui sens giratoriu pe DN 39, la intrarea spre Olimp, este în fază avansată. „Propunerea a fost discutată o dată, au existat observaţii, iar acum proiectul se află din nou la comisia tehnico-economică din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România.

Este ca şi certitudine că se va face”, a spus Dima. Un astfel de sens giratoriu şi-ar putea dovedi cu adevărat utilitatea, având în vedere marcajul dublu continuu pe care şoferii insistă să nu îl respecte în zona cu pricina. În ultimii ani, mai multe accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti s-au petrecut pe DN 39, pe porţiunea dintre 23 August şi Olimp.

Alte două sensuri giratorii, aflate momentan la stadiul de propuneri în analiza Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, ar putea „răsări” pe DN 2A. „Dacă studiile arată că ele se impun şi dacă există fonduri, se vor face”, a menţionat Dima.

Un sens ar urma să fie amplasat în dreptul spitalului privat OCH, ca urmare a solicitărilor formulate de OCH, dar şi de firma Pocamost din zonă, respectiv de Primăria Ovidiu. Al doilea sens giratoriu este solicitat de Primăria Ovidiu la intersecţia DN 2A cu strada Poiana din oraş. „Toate sensurile giratorii am decis să le facem, pentru început, din balize, pentru a vedea în ce măsură ajută la fluidizarea traficului şi dacă nu pun în dificultatate circulaţia, iar ulterior se execută construcţiile definitive”, a mai menţionat Marin Dima.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614