REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pe Ghiorţu din dosarul mitei electorale de la Kogălniceanu îl paşte a patra arestare

Pe Ghiorţu din dosarul mitei electorale de la Kogălniceanu îl paşte a patra arestare

Replica API 30 iulie 2012 | 00:00 133

Eliberat de 3 ori în 2 luni: ori e nevinovat, ori e prea abil

Eliberat de 3 ori în 2 luni: ori e nevinovat, ori e prea abil

Nu se ştie cum şi ce fel, dar Liviu Ghiorţu din Mihail Kogălniceanu, subiectul mai multor articole publicate în "Replica", pare că are un noroc fantastic. De 3 ori a fost arestat în ultimele luni, de când a fost prins dând mită electorală şi tot de 3 ori a fost eliberat din arest, ca să nu mai punem la socoteală arestările anterioare şi condamnarea din urmă cu mai mulţi ani. În primăvara acestui an, în campania electorală pentru alegerile locale, Ghiorţu a fost arestat pentru oferire de mită electorală, după care a fost eliberat.

Totodată i-a fost revocată şi eliberarea condiţionată în dosarul în care a fost trimis în judecată împreună cu fraţii Mişu şi Mihăiţă Caratană, din Kogălniceanu, la un moment dat având 2 mandate de arestare în acelaşi timp. Numai că, ca o surpriză plăcută pentru el, Tribunalul Constanţa l-a eliberat din arest de sub puterea ambelor mandate. Întâmplarea sau mai degrabă proasta inspiraţie a făcut ca, imediat după eliberare, mustăciosul să nu ţină cont de interdicţiile impuse de judecători, care erau condiţii esenţiale pentru eliberarea din arest. El s-a dus "glonţ" la unul din martorii audiaţi în dosarul mitei electorale şi s-a luat de el pe motiv că a declarat împotriva lui. Acesta a fost şi motivul pentru care a ajuns pentru a 3-a oară în arest, într-un interval de timp destul de scurt. Numai că, din nou, Tribunalul Constanţa l-a eliberat după 2 zile de la data când Judecătoria l-a trimis în arestul IPJ. Mâine, 31 iulie, organele de anchetă vor cere din nou revocarea eliberării condiţionate, la Judecătorie, iar Ghiorţu ar putea ajunge pentru a patra oară după gratii. Numai că aceste arestări şi eliberări succesive ridică un semn mare de întrebare în legătură cu legalitatea şi transparenţa înfăptuirii actului de justiţie constănţean. Însă, cel mai interesant aspect este că Liviu Ghiorţu are cazierul curat totuşi. E şi normal, în condiţiile în care legiuitorul oferă posibilitatea unor foşti condamnaţi să se reabiliteze. Liviu Ghiorţu şi-a petrecut mai mulţi ani din viaţă într-un penitenciar de maximă siguranţă, fiind condamnat pentru viol, faptă comisă în tinereţe.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218