REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Pe Giuseppe Fanizzi, directorul Distribuţie Enel, îl doare în cot că a fost citat la Parchet într-un dosar de furt de energie

Pe Giuseppe Fanizzi, directorul Distribuţie Enel, îl doare în cot că a fost citat la Parchet într-un dosar de furt de energie

Replica API 27 ianuarie 2012 | 00:00 368

Giuseppe Fanizzi, directorul Distribuţie Enel România, este citat pentru data de 27 ianuarie 2012 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul afaceristului arestat George Bosânceanu privind furtul de energie electrică descoperit de autorităţi la Hotelul Histria din Mamaia. Deşi a fost citat verbal de mai multe ori, italianul de la conducerea Enel a dat dovadă că nu doreşte să colaboreze cu autorităţile constănţene şi cu Parchetul şi refuză să formuleze plângerea penală împotriva lui Bosânceanu pentru furt. Pentru data de azi, când Fanizzi este aşteptat la Parchet, nu este exclus ca acesta să nu se prezinte şi să solicite amânare, având în vedere drumurile blocate de zăpadă.

Cât priveşte atitudinea italianului faţă de cazul în care este citat, în cadrul unei şedinţe Enel, organizată la Bucureşti, Giuseppe Fanizzi ar fi spus că nu-i pasă de o ţară de mâna a treia şi de procurorii din România, spun sursele noastre. În afară de faptul că italianul nu semnează plângerea penală, probabil pentru a-i da şansa lui Bosânceanu să scape de un cap de acuzare din dosarul care l-a condus la beci, Fanizzi refuză să semneze şi documentaţia întocmită de compartimentul de specialitate al Enel Constanţa, care a constatat furtul de energie electrică la hotelul lui Bosânceanu. Amintim în acest context că şi statul român este acţionar la Enel, chiar dacă unul minoritar. Reamintim, de asemenea, şi faptul că George Bosânceanu şi Adriana Ciocoiu au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, furt de energie electrică şi evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste două milioane de lei.

Ce "bube" are Bosânceanu

Afaceristul mai este acuzat că a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea hotelului Histria, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn. În 27 decembrie 2011, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa au început demolarea a două etaje ale hotelului care avea 256 de camere. Bosânceanu s-a opus demolării, susţinând că este un abuz, în timp ce doi bărbaţi s-au urcat pe acoperişul hotelului, ameninţând că se aruncă dacă va fi demolată mansarda imobilului. La etajele 4 şi 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era închiriată de Miron Cozma. Imediat după începerea operaţiunilor de demolare, Cozma a susţinut că i-au dispărut din camera de hotel suma de 80.000 de lei pe care o ţinea în două valize, bijuterii, icoane, haine şi o carte de rugăciuni pe care o primise cadou de la mama sa. Operaţiunea, ce a făcut parte din campania Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului de demolare a lucrărilor executate fără autorizaţie de construire, a fost încheiată în data de 8 ianuarie. În afară de hotelul Histria, Bosânceanu mai controlează şi alte două unităţi de cazare, construite ilegal (!) în Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218