REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pe lângă pensii, cresc și alocațiile. Ce a decis coaliţia de guvernare

Pe lângă pensii, cresc și alocațiile. Ce a decis coaliţia de guvernare

A.F. 22 noiembrie 2022 | 00:00 847

Coaliţia de guvernare a convenit ca alocaţiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflaţiei. De la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației, anunţă guvernanţii. Alocațiile noi ar fi de 255,4 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și 630,6 lei pentru cei până la 2 ani, scrie edupedu.ro.

Majoritatea copiilor, adică cei din grupa 2-18 ani, vor primi de fapt 12 lei în plus, pe lună.

Alocația de stat a fost majorată la 600 de lei pentru copiii de pana la 2 ani, începând cu ianuarie 2022, iar pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani este de 243 de lei, scrie antena3.ro.

În şedinţa Coaliţiei s-a decis creşterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu anul viitor şi acordarea unui sprijin pentru pensionarii cu pensii până la 3.000 de lei în două tranşe.

Câți bani primesc românii cu pensii mici

"În ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre procente şi cifre, dar mai puţin despre viaţa oamenilor. Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni şi despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor. În total, vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei - Sprijin pentru România. Am considerat că fiecare categorie trebuie ajutată diferit, iar susţinerea din partea statului trebuie să meargă în proporţie mai mare la cei care resimt din plin efectele crizei economice.

Şi aici mă refer atât la persoanele active - salariaţii cu salariu minim - prin creşterea salariului minim la 3.000 lei (din care 200 de lei scutiţi de taxe), cât şi la cei care un muncit o viaţă şi cu toate acestea au acum pensii mici", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Cine sunt pensionarii care vor primi ajutoare de la stat de până la 1.000 de lei

"Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%", a menţionat preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doișpe pwwwwly in fasolea cu pulan de prim decembre ziua rromelienilor conduși de alupigus votați de rromelieni desigur. Cateva schije de pwwwwla si.n fasolea voastră după caz
1
0
Si asa se vor naste in strainatate mai multi copii din parinti romani. Probabil ca de fapt partea superioara a piramidei sociale executa un program de eliminare fizica a celor mai in varsta si blocare a motivatiei de a face copii in Romania. Cum populatia planetei creste,de ce sa nu scada cea a Romaniei,ca sa fie loc de vandut unora sub o forma sau alta? Chiar daca nu e dupa un plan,nu e o conspiratie,totusi actiunile efectiv antiromanesti ale celor ce nu conduc politic sau din alte structuri superioare duc la ce se simte si se vede azi. Saracie,disparitia sperantei in viitor,inlocuirea starii de bine cu stresul si depresiile,dezbinarile si ura gratuita,agresivitatile de peste toti si intre toti. Copii nu mai sunt importanti pentru tara asta.
0
0
12 lei în plus, pe lună ??????????????????? CATA NEMERNICIE !! salariile parlamentarilor si pensiile speciale cat sunt, ma, leprelor ? huo.
2
0
cand ajutati ca de trei luni faceti numai promisiuni
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614