REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pe ministrul Turismului l-a durut în cot de dezbaterea pe teme de turism de la Constanţa. Agenţii economici: 'Este un dialog între surzi'

Pe ministrul Turismului l-a durut în cot de dezbaterea pe teme de turism de la Constanţa. Agenţii economici: 'Este un dialog între surzi'

Replica API 11 iulie 2018 | 00:16 248

Carta Albă a Turismului din România, prima cercetare științifică ce are rolul de a analiza unitățile de cazare și agențiile de turism, a fost lansată ieri, 10 iulie, cu scopul de a scoate în evidentă performanțele turismului pentru anul 2017 și de a pune accent pe prioritățile pentru anul 2018.

Inițiativa a venit din partea președintelui Consiliului Național (CNIPMMR), Florin Jianu, în parteneriat cu Francois Coste CEO Groupama Asigurări. Litoralul românesc a fost considerat locul potrivit pentru lansarea cartei, fiind considerat un motor de dezvoltare unde domeniul turismului este în creștere, după cum spune Florin Jianu. Conform statisticilor, numărul de turiști a crescut, cel puţin aşa estimează aproximativ 71% dintre unitățile de cazare.

CNIPMMR a venit și cu niște propuneri şi speră că ele vor produce o schimbare majoră în turismul românesc: definitivarea legii turismului, alocarea de fonduri europene și obligarea spre zona digitalizării, sunt câteva dintre propuneri.

S-a discutat despre problemele principale ce răsună de foarte mulți ani pe litoralul românesc, precum și despre soluționările acestora, sau cel puțin dorința agenților economici și hotelielilor ca aceste hopuri să aibă o rezolvare cât mai concretă și rapidă. Una şi probabil cea mai importantă este cea a angajaților care sunt în număr tot mai mic ori, iar în cele mai multe cazuri - necalificați. O cauză posibilă: salariul mic și a numărului mare de ore lucrate.

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a fost invitat la acest eveniment, însă a transmis că nu a putut onora cu prezența deoarece a fost implicat în acțiuni ce țineau de problema inundațiilor din aceste zile. Din partea acestuia a venit Cristina Târteață, secretar general al ministerului Turismului, care a vorbit despre proiectele viitoare ce țin de turismul românesc.

Principalele puncte care au fost dezbătute de Cristina Târteață au fost cele ce țin de legislația care a fost votată în sesiunea de plen săptămâna trecută, pachete de servicii turistice și strategia în turism. Se vorbește despre o lege a turimului care se speră că va fi votată la finele acestui an. După cum declară aceasta, problemele existente în acest moment în turismul românesc sunt cunoscute de către minister și se face tot posibilul pentru o soluționare cât mai rapidă a acestora.

Tot în cadrul discursului, Cristina Târteață a amintit oportunitatea agenţilor economici de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor și că se încurajează aceste demers. În replică, Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia, a luat cuvântul și a ținut să contrazică punctele de vedere ale Cristinei Târteață.

”Mai are rost să acționăm la fondurile europene pentru trei luni din moment ce problemele litoralului nu sunt rezolvate?”, a ținut să întrebe acesta. ”De ce să ne mai implicăm în tot ce ține de litoralul românesc, când ministrul turismului nu se implică, nici măcar nu vizitează litoralul?”, a fost o altă întrebare pusă de Nicolae Bucovală.

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar aspectele semnalate de președintele Organizației Patronale Mamaia au fost susținute de Dragoș Anastasiu, vicepreședinte ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism), care a precizat că relația dintre mediul de afaceri și ministrul turismului este "un dialog între surzi" și nu este îndeajuns să se vorbească, ci să se și asculte doleanțele ambelor părți implicate în discuție.

S-a pus accentul pe o reformă totală în turism pentru a se face o schimbare, altfel cifrele rămân exact așa cum sunt precizate în ”Carta Albă”, iar propunerile CNIPMMR, vor fi simple cuvinte așternute pe hârtie.

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pesedistii sunt preocupati sa scape penalii in frunte cu Dragnea . Ce acestea sunt probleme ?
0
0
Asta blonda din foto e Cristina Tarteata? E buna rraaauu! Nea Bucovala, si nu e makidoanca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102