REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PE OLX GĂSEȘTI TESTE Covid – 19 MADE in CHINA

PE OLX GĂSEȘTI TESTE Covid – 19 MADE in CHINA

Replica API 16 iulie 2020 | 13:05 1499

În contextul pandemiei de coronavirus, ”piața” testelor de detectare a temutului virus a luat amploare în România. Fie că sunt rapide sau nu, chinezești sau din ce știe ce stat bananier, testele mult râvnite se vând cam peste tot. Nici piața online nu duce lipsă de oferte de achiziționare a acestor teste, prețurile diferind în funcție de țara de proveniență sau de numărul de bucăți achiziționate.

Dacă vreți un test mai serios... vă dau eu un număr de telefon

Prima ofertă găsită a fost una cu un preț mai mult decât avantajos. Textul anunțului suna prea bine ca să fie adevărat: ”Teste Chinezești. Un test costă 47 lei + TVA. Se vând la cutie de 25 teste. Acuratețe 97%. Stoc disponibil 10.000 de bucăți”. Un preț foarte bun ținând cont că același tip de teste se vând pe site companiei cu 150 de lei bucata. Singurul inconvenient este că, cel care le vinde nu știe nimic despre aceste teste. Contactat de reporterii Replica, comerciantul a spus doar că: ”testele sunt chinezești, nu știe cât de bune sunt, dar dacă vreți un test mai serios... vă dau un număr de telefon”. Pe lângă prețul accesibil, oferta continuă cu oferirea unei cutii de măști de protecție la achiziționarea a 75 de teste.

Click pe imagine

Teste din Germania la 99 de lei

O altă ofertă existentă pe piața online este la 99 de lei testul, însă trebuie cumpărate minim 5. Acestea au însă avantajul că te și învață cum să te testezi singur și sunt fabricate în Germania.

RT-PCR este metoda de testare pentru diagnosticul infecției COVID-19

Pentru diagnosticul infecției COVID-19 se efectuează teste PCR cu ajutorul cărora se identifică direct virusul în secrețiile din tractul respirator recoltate în principal prin exudat nasofaringian. Pentru realizarea testelor PCR se recoltează probe din tractul respirator superior prelevate cu ajutorul tampoanelor de exsudat nasofaringian și faringian și/sau probe din tractul respirator inferior, precum sputa (daca există) sau aspirat endotraheal sau lavaj bronhoalveolar de la pacienții cu afectare respiratorie acută severă. Centrul European de Control al Bolilor și Organizatia Mondiala a Sănătății recomandă ca diagnosticul să se pună utilizând aceste teste de biologie moleculară.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614