REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pe PLAJA din Mamaia, DISTANȚA dintre ȘEZLONGURI NU se RESPECTĂ!

Pe PLAJA din Mamaia, DISTANȚA dintre ȘEZLONGURI NU se RESPECTĂ!

Replica API 9 iulie 2020 | 09:42 4601

Plajele de pe litoralul Mării Negre sunt ticsite de turişti încă de la adoptarea măsurilor de relaxare. În apă sau pe şezlonguri, cei mai mulţi dintre turişti au uitat de regulile de protecţie împotriva COVID-19. Mai relaxaţi ca oricând, nu mai respectă distanțele de pe plajă şi nici cea minimă dintre persoane. Despre această problemă a discutat și șeful DSU, Raed Arafat care a declarat faptul că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile.

Un adevărat furnicar este pe plajele din stațiunile de pe litoralul românesc. Bucuria revederii mării i-a făcut pe turiştii să uite de coronavirus. Contrar normelor, în fața și în spatele șezlongurilor, distanța era de aproximativ un metru, iar în lateral de numai câțiva centimetri. Îmbătați de briza mării, turiștii au uitat complet de pericolul la care se expun. Situația e similară în toate stațiunile de pe litoral, unde euforia vacanței îi face pe oameni să uite că trebuie să se protejeze de noul coronavirus.

Raed Arafat

Problema a fost sesizată și de șeful DSU, Raed Arafat

Având în vedere că în ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus, șeful DSU, Raed Arafat a declarat într-o transmisie live că una din problemele momentului sunt plajele și faptul că oamenii nu respectă regulile ceea ce a făcut ca numărul de infectări să crească.

Arafat: „Unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile”

El a vorbit și despre cazurile mediatizate de pe litoral, unde au avut loc petreceri cu încălcarea regulilor dar și despre faptul că la plajă, oamenii fac orice numai să nu respecte regulile. „Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice.

În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, și totuși vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase. Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții" a declarat Arafat.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In tarile civilizate nu vezi sezlonguri. Asta cu dezinfectatul este praf in ochi. Asa cum ne arata la tv imagini cu medici in spital care se dezinfecteaza iar spitalul de urgenta Constanta este o hazna plina cu cacat. La UPU filmati este o cloaca, un focar de infectie in frunte cu cine conduce acea sectie.Mi-e scarba de acea femeie care gestioneaza UPU.Cum puteti cadre medicale sa stati in mizeria aia cu miros de urina? Nu pun nici macar un minim de protectie pe acele paturi mobile, nu exista cearsaf pe paturile lor,nu le dezinfecteaza. Si ministrii si medicii vorbesc de dezinfectie?
1
0
pana nu interzic acele sezloguri mizerabile cred ca lumea are dreptate ca ii ignora!!
9
0
Sa fie sanctionati drastic, operatorii de plaja care nu respecta aceste reguli.
5
2
Raed fratele meu lasa covrigul si hai la mine la terasa sa bem o cafea la nisip mai ai si tu nevoie de putina relaxare ca doar nu esti robot! sau esti ?!
1
0
Bai saracilor Mamaia e pt cei cu bani nu pt toti prapaditii
1
10
MA INTERESEAZA DACA INTRE EFORIE NORD SI EFORIE SUD SE MAI FACE NUDISM CU PIZDA GOALA CA MAI VREAU SA FILMEZ CATEVA PIZDE GOALE PT YUTUBE
6
3
Pe mamaia am fost la magazin sa iau o cola la doza 5 lei duten mm..
7
0
inchideti litoralul, ca si asa nu exista, e jale, camerele zici ca e ghetou, sezlongul zici ca-l cumperi, servirea e grava ca si leafa la patron, alimentele dupa cum ti-e norocul, loc de cearceaf nu e, inchideti
12
3
Ieri au fost peste 550 de noi infectati cu COVID astazi peste 600,pe plaje si in cluburi nu exista nici o regula si amortiti astia de P.N.Listi dorm,dati ma o ordonanta de urgenta prin care sa le interziceti"GUVIZILOR"sa iasa din spitale fara acordul medicilor si inchideti plajele si tot sectorul HORECA pentru ca romani sunt deja interzisi de unele tari europene ce dracu asteptai.
10
6
Pavele, Iliescu e de vina, numai Iliescu ce ciuma rosie. mare prost esti nene, de fapt si altii multi tare
4
6
Turistii care fac plaja acolo, intre Eforie Nord si Sud, majoritatea sunt la pieile goale. Acolo se mai face in vazul lumii cate un mu-mu sau o limbutza de argint in ceasca !
2
4
Pe care plaji mai manglitorilor?ca toate sunt goale !!!
4
6
Doamne,cati prosti vad pe aici...
6
9
Pe plaja dintre Eforie Nord si sud , mai precis in apropierea plajei Azur are un excroc umbrele si sexlong-uri care incaseaza 30 de lei pe sezlong fara sa dea bonuri de incasare si fara sa tina seama de distantarea sociala !! ANAF , DSP-ul aveti seziare , va rugam sa treceti si sa constatati ! Tara asta mai functioneaza din punct de vedere institutional ?!!
20
0
Sunt fierbinte si emotionala; marcel vela imi place f mult, iar exoticul arafat este o dulceata de barbat. aah!
7
9
Cine vegheaza la aplicarea legilor? Republica bananiera Romania
24
2
Murad,Bucovala,Corina Martin,Nedea,Dragos A.,s.am.d.Sunt pline frigiderele?
23
0
Lacomia celor care administreaza sectoarele de plaja. Propun inchidere definitiva a sectoarelor de plaja, unde nu se respecta distantarea. Adevarate focare de infectie, asta datorata inconstientei turistilor incurajata si de ciuma rosie care doreste haos. Purtati masca si protejati-va temeinic. Chiar nu mai e de gluma. Cei din turism sa se abtina.
28
3
Duminica am vrut sa merg la plaja. Nu am avut loc in eforie si am plecat acasa. Era plin de persoane in varsta, si familii cu copii mici. Sub o umbrela erau cel putin 5 persoane ingramadite.Mosi cracanati cu izmenele atarnand si copii cu pampersul plin care urlau pe plaja. Totul era groaznic. Comertul ambulant f deranjant. Porumb, gogosi, ochelari, sepci, tot ce vrei. Un turism de rahat.Eforie un dezastru.
39
7
Muhammad e pe cai mari.Muhammad e fericit.Il doare in fund de focarele de infectie.El vrea profit.
27
3
Gibonii tot giboni ramin. Pina nu se dau ei in stamba nu se simt bine.
23
2
Unii va tot zic ca sunt posibile focare de infectie dar voi le mentineti. Si mai si platim, evident. De dragul banilor castigati usor. Deja ne pregatim sa umplem spitalele si la Constanta. De aia a venit sefu de la sanatate pe aici.
30
2
Reguli la oi normal ca nu respecta decat cu cainele intre ele
28
3
Sa va iau ziaru-n....!
6
29

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218