REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Pe plaja din Mangalia, turiştii se scaldă într-o mare de alge

Pe plaja din Mangalia, turiştii se scaldă într-o mare de alge

Replica API 12 iulie 2016 | 00:07 579

Reprezentanţii ABADL dau vina pe „din câte ştim... fenomenul algal este mare”

Reprezentanţii ABADL dau vina pe „din câte ştim... fenomenul algal este mare”

Turiştii din sudul litoralului au avut parte de o supriză neplăcută... vizuală, dar şi olfactivă! Munţi de alge au invadat plajele din Mangalia! Disperaţi că nimeni nu ia nici o măsură, oamenii s-au simţit nevoiţi să cureţe ei înşişi zona, cum au putut. Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral spun că se confruntă cu o situaţie îngreunată de prezenţa turiştilor pe plajă în cursul zilei, iar curăţarea plajelor se poate face doar seara.

Persoanele care şi-au ales ca destinaţie de vacanţă plaja din Mangalia s-au confruntat cu o situaţie dezgustătoare! În locul nisipului fin şi auriu, au fost întâmpinaţi de mormane de alge care s-au retras pe malul mării. Iar cum autorităţile nu dau nici un semn că situaţia s-ar remedia, turiştii au ales să treacă la treabă. Astfel că la data de 9 iulie a.c, doi turişti au fost surprinşi în timp ce, „înarmaţi” cu unelte, au încercat să elibereze măcar o porţiune de plajă pentru a putea intra liniştiţi în apă. Imaginile cu fapta celor doi au devenit imediat virale pe internet, iar reacţiile oamenilor au fost pe măsură. „Ruºine Mangalia!”, „Să-i mulţumim noului şi vechiului primar pentru condiþiile deosebite ºi grijă care o are pentru turismul din sudul litoralului”, „Şi eu am pus azi mâna pe furcă, mai mare râsul! Cel ce administrează plaja ce face?” - au fost câteva dintre comentariile mangalioţilor. Facem precizarea că plaja se află în grija Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, şi nu a primăriei. Primăria însă, ar fi putut să se sesizeze şi să ia legătura cu cei de la ABADL. În fine, contactaţi de „Replica”, reprezentanţii ABADL spun că sunt la curent cu situaţia, însă curăţarea plajelor se poate face doar seara, după ce turiştii eliberează zona. „Din câte ştiu eu, este într-adevăr un fenomen algal mare în acest an. Până acum o săptămână - două s-au strâns 10.000 de tone de alge de la începutul sezonului estival. Algele sunt strânse seara, pentru că nu putem intra ziua cu utilajele pe plajă pentru că sunt turişti şi nu avem voie. Utilajele sunt de mare tonaj şi nu putem circula cu ele printre turişti. Este foarte periculos”, a spus Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218