REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pe strada ȘTEFAN cel MARE ai impresia că ești la ȚARĂ. VIDEO

Pe strada ȘTEFAN cel MARE ai impresia că ești la ȚARĂ. VIDEO

Replica API 9 decembrie 2021 | 00:18 6845

După finalizarea mai multor lucrări de reabilitare a rețelelor de utilitate publică din subteran, modernizarea străzii Ștefan cel Mare a intrat în linie dreaptă, însă, după ploile din ultima perioadă, noroiul a început să pună stăpânire pe întreaga zonă. Însă, conform autorităților locale, la finalul lucrărilor zona, ce include și strada Ștefan cel Mare, va fi demnă de „centrul municipiului”.

Constănțenii care străbat zona centrală și, mai cu seamă, strada Ștefan cel Mare sunt foarte vigilenți căci lucrările de reabilitare ale zonei sunt în plină desfășurare. Aleile înguste și pline de noroi, din cauza ploilor din ultima perioadă, dar și sunetul mașinăriilor folosite în procesul de reabilitare sunt printre principalele probleme pe care cetățenii care străbat zona le au.

Au fost schimbate deja conductele din subteran

Fie că vorbim despre lucrări de privesc schimbarea conductelor de apă sau cele de termie, strada Ștefan cel Mare este de ceva vreme un adevărat șantier. S-a lucrat pe tronsonul cuprins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca la înlocuirea conductelor din subteran pentru ca mai apoi să poată fi demarate lucrările de revitalizare totală a zonei centrale cuprinse în proiectul „Acces si mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Lucrările au început în octombrie

Contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul municipalității a fost semnat la începutul verii, însă lucrările au fost începute efectiv abia în 21 octombrie, după parcurgerea tuturor procedurilor legale și predarea amplasamentului. Astfel că, până în prezent au fost executate lucrări de organizare de șantier (la Poarta 1), a fost decopertat integral tronsonul cuprins între strada Revoluției și strada I.G. Duca.

Iată ce prevede contractul

Amintim că prin acest proiect al municipalității, realizat cu fonduri europene, se urmărește reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare, precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp). De asemenea, va fi instalat mobilier urban, fântâni arteziene, vor fi amenajate spații verzi, trotuarele vor fi iluminate, vor exista piste de biciclete și treceri de pietoni, iar stațiile de transport public vor fi modernizate.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va fi si se va... dar, unde sunt muncitorii baaaiii???
6
1
E bine ca a mai ramas o portiune de trotuar, pe Lapusneanu nu se mai poate circula decat pe o banda din trei pentru auto si cu cizme pentru pietoni
0
1
sint mai multe strazi in halul asta, Lahovari cel putin e si circulata de autoturisme ... amiralul de vase mici, din alea care se tineau sub pat, stie foarte bine ca n-o sa mai fie ales si isi bate joc de oameni!
4
2
pai mosul asta senil de unde vine nu de la tara unde a crescut nu se vede ce fatza de taran are? vrea si el o tarla in mijlocul orasului sa se simta ca acasa
8
3
Treceri pentru pietoni? DE CE?
7
2
deci deja incepe sa se contureze traseul viitorului metrou
12
2
Constanta are nevoie de o pietonala demna de un oras european.De ce la Oradea,Sibiu,Cluj,Tisoara se poate si la noi nu.Zona Peninsulara si Stefan cel Mare si Sfant pot fi reperele turistice ale urbei.Daca amiralul va reusi inclusiv cu obiectivele sportive va da o palma necredinciosilor
12
21
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
14
13
Stefan cel mare nu mai reprezinta nimic pentru Constanta contemporana, e doar o bucata de istorie, o sursa de amintiri pentru cei care au acum 50 ani.
26
7
Daca primarul nu face va plangeti ca dc nu face. daca face ceva va plangeti ca nu e bine. sunteti hateri din nastere
15
28
bre nea chiti, dintre toate strazile pe care ai pus lumini de craciun, sti care este cea mai nenorocita ca tine? bulevardul mamaia care dupa parerea mea este cel mai mare. halal primar
18
5
Ca la noi , la nimeni . Dc va apucati de o zona , apoi de alta , apoi de alta ?! Daca nu sunteti in stare sa terminati o zona, nu va apucati de alta.. e asa greu sa lucrati pe rand ? Chiar nu va ganditi la noi ?
36
2
Mai Radu,dobitoc esti.Pai ce vrei sa stam in continuare in mizeria asta de oras ?30 de ani nu s a facut nimic si acum cand in sfarsit se face ceva nu ne convine.
19
25
Asa primar, asa oras
27
12
Stai sa vezi cat dureaza, si dupa aia se surpa iar, ca peste tot...
31
3
Conducere nu trebuie sa pape? Pavajele au fost puse de precedentul. Noi ce facem, gura noastra nu papa?
31
5
Si cu hotelul familiei chitac din zona, nimic ? Ia mai sapati !
21
8
Turnati asfalt nou si gata.ca pavelele le-ati pus de v-ati rupt.aloooo nea chitac nu vezi?!
24
8
repara trotuarele pe care tot ei le-au pus de kkt ?
40
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102