REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pe timp de caniculă, locuitorii cartierului Faleză Nord se pot răcori cu… GUNOI!

Pe timp de caniculă, locuitorii cartierului Faleză Nord se pot răcori cu… GUNOI!

Replica API 29 iulie 2015 | 23:08 90

Primăria, depăşită de numărul sesizărilor?

Primăria, depăşită de numărul sesizărilor?

Sezonul cald şi-a pus zdravăn amprenta peste urbea de la malul mării. În plus, canicula se tot instalează pe zi ce trece, dând de furcă oamenilor, mai ales celor ce sunt nevoiţi să umble cât e ziulica de lungă. Pentru a trece mai uşor peste această perioadă sunt impuse tot felul de măsuri, una dintre ele fiind cea esenţială, spunem noi, şi anume apa. Şi dacă tot sunt dotate cartierele cu aşa-zise ţâşnitoare, de ce să nu le folosim? Pentru că nu funcţionează, ne răspund locuitorii din Faleză Nord, care spun că trăiesc într-un cartier de lux, dar cu condiţii mizere.

De când Primăria Constanţa are pagină de Facebook, aceasta este, zilnic, invadată de sesizările constănţenilor. Nu sunt coşuri de gunoi, nu funcţionează lumina pe stradă, ar trebui îngrădită fântâna arteziană din zona Cazino Mamaia întrucât e periculoasă, de ce sunt spaţii comerciale pe pasarela din Mamaia, când sunt evacuaţi ţiganii care stau ilegal pe strada Ion Corvin, când se fac delimitările stradale din Km 5, când se asfaltează străzile, când se reabilitează spaţiile de joacă, când, când, când şi, mai ales, de ce, de ce? Reprezentanţii administraţiei locale iau la cunoştinţă toate plângerile, dând număr de înregistrare. Însă, constănţenii sunt în continuare nemulţumiţi, menţionând că nu mişcă nimic. Într-o astfel de situaţie se află şi Titi Butu din Faleză Nord, care susţine că plăteşte taxe de lux dar are parte de condiţii mizere. Acesta a contactat redacţia ziarului „Replica” de Constanţa, menţionând că ţâşnitoarele din zonă nu mai funcţionează de ceva vreme, acum fiind transformate în coşuri de gunoi, chiar dacă urbea de la malul mării este sub asediul caniculei. În plus, se pare că nici parcul din zonă nu arată prea bine. Sesizarea a ajuns la Primărie, dar se lucrează. „A avut loc şedinţa de comandament la Bucureşti prin care s-a ordonat luarea de măsuri speciale având în vedere canicula prin care trecem. Pe scurt, la noi în cartier nu s-a luat nici cea mai mică măsură. Însă taxe avem de lux. Am făcut sesizare pe pagina de Facebook a primăriei, mi-au dat şi număr de înregistrare, dar în rest nimic. În parcul din spatele Complexului unde s-au uscat aproape toţi pomii plantaţi de câteva luni ieşim seara să luăm o gură de aer toţi locatarii, copiii mai bat mingea. Problema este că dacă ni se face sete, ţâşnitoarea de apă nu mai curge de anul trecut şi trebuie să facem drum în casă să aducem nepoţilor o gură de apă. A doua ţâşnitoare de lângă piaţa de legume, la fel, nu funcţionează”, a spus Titi. Totodată, se pare că zona nu este dotată nici măcar cu pubele pentru gunoi. „O altă problemă este gunoiul aruncat de localnici şi turişti. Aici avem complexul fără nici un coş de gunoi. Toată lumea aruncă totul pe jos, cum se nimereeşe. Se poate verifica, sunt circa 30 de magazine la parterul blocului D, pe Unirii nr.70, unde nu există nici cel mai mic coş de gunoi”, ne-a mai relatat Titi. Însă, până la o rezolvare optimă a problemelor, trebuie să aşteptăm ca sesizarea să fie procesată de Primărie. Poate până atunci scăpăm şi de caniculă. Vine toamna, nu de alta. Referitor la situaţia de mai-sus, primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat că va verifica de ce nu există un răspuns la sesizarea constănţeanului. Făgădău a dat asigurări că toate sesizările pertinente îşi vor găsi rezolvare, dar că se încearcă gruparea lor, pe cartiere, pentru a se interveni eficient.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367