REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pe timp de iarnă, Autostrada A2 a devenit „Autostrada suspinelor”

Pe timp de iarnă, Autostrada A2 a devenit „Autostrada suspinelor”

Replica API 19 ianuarie 2016 | 23:30 217

URGIA ALBĂ continuă să dea bătăi de cap

URGIA ALBĂ continuă să dea bătăi de cap

Vremea rea a continuat să dea bătăi de cap constănţenilor! În noaptea de duminică spre luni, 17 spre 18 ianuarie anul curent, mai multe persoane au rămas blocate în trafic, fiind nevoie de intervenţia militarilor din cadrul ISU Dobrogea şi a utilajelor de deszăpezire. În dimineaţa de luni, mai multe localităţi erau izolate, unele chiar şi fără curent electric. De asemenea, mai multe drumuri au fost închise, între care şi porţiuni de pe A2, spre nemulţumirea mai multor participanţi la trafic, care susţineau că nu înţeleg motivele ce au dus la astfel de decizii. Chiar dacă nu au mai fost înregistrate cazuri grave, autorităţile sfătuiesc oamenii să nu plece la drum! De asemenea, precizăm că vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa, până în jurul datei de 26 ianuarie.

Vremea rece continuă să fie prezentă la malul mării! În intervalul 18 ianuarie, ora 23.00 – 21 ianuarie 2016, ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger, cu minime de -15, -10 grade, iar izolat în Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice în jurul a -20 grade. În noaptea de luni spre marţi (18 spre 19 ianuarie) şi în prima parte a zilei de marţi (19 ianuarie), în Dobrogea, temporar, vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 45...50 km/h, izolat peste 60 km/h în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

Totodată, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa, până în jurul datei de 26 ianuarie. Însă, şi ziua de luni a fost una care a dat bătăi de cap constănţenilor. Spre exemplu, în noaptea de duminică spre luni, la orele 23.00, erau în continuare 31 de localităţi fără curent electric, la fel şi la ora 5.00, atunci când, de asemenea, 5 localităţi erau izolate, fiind vorba despre Saraiu, Pantelimon, Călugăreni, Runcu şi Vulturu. Ulterior, la ora 5.00, o maşină în care se afla o persoană era blocată între Negru Vodă şi Cerchezu şi două maşini cu 3 persoane între Remus Opreanu şi Peştera. Blocate în trafic au rămas şi trei femei gravide, dar acestea au ajuns în siguranţăa spitale!

Autostrada suspinelor

Mai mulţi constănţeni care au avut nenorocul să plece la drum în cursul zilei de luni, 18 ianuarie, susţin că au fost blocaţi în trafic pe drumul vechi ce duce spre Bucureşti şi nu li s-a permis pe A2, chiar dacă nu era zăpadă şi nici vântul nu bătea. „Dinspre Bucureşti nu se intră pe A2 sub nici o formă. Stăm în coloană la Dragalina pe drumul vechi de o oră, iar pe şosea se circulă perfect.

Nu înţeleg unde e zăpada şi gheaţa despre care se vorbeşte şi de ce A2 este închisă când afară nici nu adie vântul!”, a spus la acea vreme, pentru „Replica”, o constănţeancă. Însă, ulterior, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia rutieră pe Autostrada A2 ar fi fost reluată, în ambele sensuri, cu precizarea că traficul se desfăşoară controlat, cu echipaje de poliţie care însoţesc coloanele de autovehicule. Excepţie: tronsonul Lehliu – Feteşti.

Mihaela UNGUREANU, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367