REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Pe ultima sută de metri! Brazii naturali, mai ieftini! Iată care sunt preţurile la Constanţa

Pe ultima sută de metri! Brazii naturali, mai ieftini! Iată care sunt preţurile la Constanţa

Replica API 24 decembrie 2016 | 09:05 3269

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar comercianții au venit în întâmpinarea clienţilor cu brazi naturali. Sărbătoarea Crăciunului este poate cea mai frumoasă sărbătoare, o sărbătoare a bucuriei, a cadourilor și bineînțeles a bradului. Cu toții ne dorim să simțim mirosul de cetină în zilele Crăciunului, însă cei mai mulți dintre noi nu ne putem permite un brad natural. Împodobirea bradului de Crăciun a devenit în zilele noastre, atât în mediul urban cât și în mediul rural, unul dintre cele mai iubite obiceiuri.

De la an la an, costul unui brad natural crește. Astfel, pentru unii dintre noi putem spune că este un lux să avem brad natural în casă. Piețele și centrele comerciale din Constanța își etaleze gama variată de brazi, însă nu prea se înghesuie nimeni să îi cumpere. În Piața Tomis III, costul brazilor variază între 60 și 200 de lei, prețuri mai mici ca anul trecut. Desigur, la 100 de lei, veți găsi brazi mititei și nu prea bogați, cu crengi mici și pricăjite.

„Cam astea o să fie prețurile peste tot. Lumea nu prea se apropie acum de ei, dar cu câteva zile înainte de Crăciun sigur vor fi persoane interesate. Preţurile nu sunt pentru toate buzunarele, dar mai negociem şi ne înțelegem cu omul”, ne-a declarat un comerciant din Piața Tomis III. Tot în Piaţa Tomis III se pot cumpăra coroniţe din brad, preţul acestora plecând de la 10 lei şi ajungând la 25 de lei. La intrarea într-un mall din Constanţa a fost amenajat un târg al brazilor de Crăciun. Aici, cel mai ieftin brad costă 70 de lei, dar preţurile ajung şi la 150 de lei. Şi aici pot fi cumpărate crengi de brad, cele mai mari costând 15 lei, iar cele mai mici - 10 lei.

Vânzătorii spun că, deocamdată, merge mai bine vânzarea brazilor decât a crenguţelor, dar că, de regulă, acestea din urmă sunt cumpărate cu o zi, două înainte de Crăciun. Tot aici pot fi achiziţionate suporturi de brad, la preţul de 25 de lei. La un alt mall există două tipuri de pomi de Crăciun. Cei până în 175 de centimetri costă 80 de lei, iar cei care pot ajunge la 200 de centimetri - 100 de lei. Cei care achiziţionează un brad de la acest mall îl pot aduce în ianuarie tot aici, urmând să primească un cupon de cumpărături de 20 de lei, valabil la anumite produse.

Cu asemenea prețuri putem spune că foarte multă lume nu își va permite un brad natural. Mulţi vor opta pentru cei artificiali. Cei mai mulți dintre constănțeni vor cumpăra crenguțe și coronițe naturale. Cei care locuiesc la casă mai au varianta achiziționării unui brad în ghiveci. După sărbători acesta poate fi plantat în curte sau puteți opta pentru amenajarea lui direct pe spațiul verde, însă trebuie să aveți în vedere că un brad natural în ghiveci este de regulă mai scump decât unul simplu, fără ghiveci.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218