REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pedeapsă după legea românească: ţiganii care au furat o minoră ca să o facă mireasă au ajuns să spele WC-uri la căminul de bătrâni

Pedeapsă după legea românească: ţiganii care au furat o minoră ca să o facă mireasă au ajuns să spele WC-uri la căminul de bătrâni

Replica API 28 octombrie 2014 | 01:14 412

Decizie a instanţei în cazul „legii ţigăneşti”

Decizie a instanţei în cazul „legii ţigăneşti”

Protagoniştii episodului „răpită şi violată după legea ţigănească” au fost condamnaţi de către Judecătoria Constanţa, dar, cum decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel. Însă, aceştia au scăpat cât se poate de ieftin, unul fiind pus sub măsură educativă, pe când ceilalţi s-au ales cu pedepse cu suspendare, dar cu obligaţia a face voluntariat la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa. În plus, infracţiunea de viol a picat!

Astfel, Laurenţiu Maxim Olteanu a fost achitat pentru infracţiune de viol, alegându-se cu măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În cazul lui a fost revocată măsura arestului preventiv, fiind dispusă punerea în libertate. În schimb, Levent Memiş a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, cu suspendare. De asemenea, acesta, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei mun. Constanţa, pe o perioadă de 90 de zile. „Constată încetată de drept măsura arestării preventive luată faţă de inculpat şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 157/UP/31.07.2014, emis de Judecătoria Constanţa. Dispoziţia este executorie, în baza art. 399 alin. 4 C. proc. pen şi se comunică administraţiei locului de deţinere”, potrivit portalului instanţelor. Melia Alim a primit tot 2 ani şi şase luni cu suspendare şi ea fiind obligată să urmeze un curs de calificare profesională şi să lucreze în folosul comunităţii la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa. Inculpaţii sunt obligaţi la plata sumei de 2.000 de lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, pe când partea vătămată are de achitat... 2.500 de lei.

Infracţiunea de viol a picat, a rămas doar răpirea!

Reamintim că o tânără de 16 ani a trecut prin clipe de coşmar în cursul zilei de miercuri, 30 iulie. De ceva vreme, un tânăr vroia s-o ia de soţie, aşa cum e tradiţia la persoanele de etnie romă, însă fata şi familia ei s-au opus. Însă, tânărul nu a renunţat aşa uşor şi a pus la cale un plan înfiorător, intrând peste fată în casă, luând-o cu forţa şi apoi violând-o, după cum susţineau rudele fetei la acea dată. Ulterior, îm aceeaşi zi, la ora 9.20, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat din Constanţa, Enghin M., cu privire la faptul că în cursul aceleeaşi zile, în jurul orelor 9.00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, Ipec M., a fost luată împotriva voinţei sale de la domiciliu şi dusă într-o locaţie necunoscută, de către un individ, Laurenţiu - Maxim Olteanu, din Constanţa, care locuieşte pe bulevardul I.C. Brătianu, şi alte rude ale acestuia. Primii poliţişti deplasaţi la faţa locului au stabilit că sesizarea se coroborează cu declaraţiile vecinilor, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări la domiciliul autorului fără a găsi pe cineva acolo. Totodată, oamenii legii au stabilit că cele două familii, Olteanu şi Memet, sunt vecine, iar între cei doi minori, Laurenţiu Maxim şi Ipec, a existat o relaţie de prietenie, părinţii băiatului solicitandu părinţilor fetei acordul să se căsătorească, cei din urmă nefiind de acord. Ca atare, pe 30 iulie, în jurul orei 9.00, Laurenţiu Maxim, însoţit de un cumnat, Levent Memiş, şi de Alim Melia, s-a deplasat la locuinţa fetei şi, prin presiune şi ameninţări faţă de alte rude şi vecini, au luat minora. Ulterior, s-a dovedit că nu a avut loc nici un viol.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108