REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pedeapsa lui Dan Voiculescu s-ar putea mări!

Pedeapsa lui Dan Voiculescu s-ar putea mări!

Replica API 12 august 2014 | 00:00 233

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare i-a adus lui Dan Voiculescu zece ani de închisoare, dar pedeapsa fostului senator se poate mări. Are încă două dosare penale pentru şantaj, care îi pot aduce încă o condamnare de şapte ani, anunţă DIGI 24.

În cele două procese penale la care Dan Voiculescu va asista de acum din boxă, acuzaţiile sunt similare - şantaj prin intermediul televiziunilor.

"Primul dosar în care Alexandrescu a fost suspectat de fapte de corupţie a fost trimis în judecată, cel de-al doilea caz în care s-a dispus control judiciar faţă de Dan Voiculescu, suspectat de şantaj, este investigat la DNA, se administrează probe, se audiază martori, să sperăm că va fi finalizat curând", a declarat Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

În primul dosar, administratorul RCS-RDS l-a acuzat pe directorul Antena Group de şantaj. Sorin Alexandrescu l-ar fi ameninţat cu demararea unei campanii de denigrare dacă nu e de acord cu un contract de retransmisie a televiziunilor din grupul INTACT favorabil acestuia. Potrivit anchetatorilor, Dan Voiculescu s-ar afla în spatele întregii afaceri, aşa că l-au fost pus sub acuzare şi l-au trimis în judecată pentru complicitate la şantaj.

Un an mai târziu a fost deschis un alt dosar pe numele lui Dan Voiculescu. Acuzaţiile DNA: şantaj la adresa a trei oameni de afaceri. Aceştia ar fi fost obligaţi să încheie contracte de publicitate de sute de mii de euro cu televiziunile fondate de fostul senator pentru a nu devenii ţinte ale unor campanii negative.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102