rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Deputatul PNL Gheorghe Dragomir:

"Pedeliştii au distrus sistematic şi organizat sistemele de irigaţii din ţară"

Deputatul Gheorghe Dragomir spune că USL "nu face dosare", nu este atributul partidelor să se ocupe de aşa ceva, dar că, desigur, noile conduceri ale unor instituţii sau societăţi cu capital de stat trebuie să analizeze ce s-a întâmplat în mandatele anterioare la nivelul unităţilor pe care le conduc. După exemplul de la SC Neptun Olimp SA, unde noua conducere acuză foştii directori PDL de "jaf", şi la SC Mamaia SA are loc un audit. Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Dragomir, declară că, din cunoştinţele sale, nici la Mamaia SA lucrurile nu ar fi roz. "De exemplu, la vânzarea hotelului Mamaia a existat un singur ofertant. Trebuie văzut dacă licitaţia de vânzare a activului a fost corectă. Dacă nu, atunci ar trebui luat înapoi (hotelul-n.r.)", opinează Dragomir. Candidat pentru încă un mandat de parlamentar în Colegiul 1 Camera Deputaţilor, Dragomir acuză PDL nu doar pentru lucrurile care sunt prezentate la nivelul firmelor mai-sus amintite. Deputatul consideră că guvernarea PDL a distrus "sistematic şi organizat" sistemele de irigaţii din ţară.

Reporter: De ce ar trebui să vă voteze cetăţenii din colegiul dvs. pentru încă un mandat? Ce oferă, pe scurt, USL-ul celor care votează?

Gheorghe Dragomir: Sigur, la ce m-aţi întrebat nu pot răspunde într-o singură frază. Am să încerc să dezvolt un pic. Relaţia mea directă cu cetăţeanul, cu alegătorii din colegiul meu este una de mult timp şi una bună, chiar foarte bună. Electoratul din Colegiul 1 a votat, de cele mai multe ori, şi în număr covârşitor, la toate alegerile care au avut loc în ultimii ani, PNL, PSD, deci USL. Este un electorat care îşi doreşte schimbarea a tot ceea ce a fost rău în ultimii trei ani şi jumătate, este un electorat care şi-a dorit de mult timp să continue o guvernare PNL în primul rând, sau măcar să aibă această componentă liberală. Ştiţi foarte bine că în cele 11 administraţii locale din acest colegiu Consiliile Locale, primarii şi viceprimarii sunt ai USL, sunt oameni pe care îi cunosc foarte bine, colaborăm, care în mine au avut întotdeauna un sprijin, în domnul senator Puiu Haşotti de asemenea. Ei ştiu şi pot conta pe colaborarea noastră în vremuri mai bune - pentru că face excepţie guvernarea PDL, vorbim despre pedeliştii care s-au vopsit acum în ARD. Portocaliii din Partidul Democrat Liberal nu au făcut altceva decât să îi facă pe acest oameni să sufere mai mult şi să trăiască mai prost. Pe cetăţean nu îl interesează decât să îşi promoveze oamenii în care au încredere, cei care vin în sprijinul lor, care sunt un suport pentru obiectivele, pentru proiectele lor, pe scurt, pentru viaţa pe care şi-o doresc. Sigur, nimeni nu şi-a imaginat că într-o vară, într-o perioadă scurtă de guvernare, de la foarte prost se poate ajunge la superlativ, dar au fost făcuţi paşi împreună aşa încât, după încheierea acestui mandat, să avem rezultate măcar cât am avut în mandatul 2004-2008.

Rep.: Cei de la PDL au acuzat guvernarea USL de eşec, de faptul că aţi blocat atragerea fondurilor europene.

G.D.: Jenant să ieşi public şi să spui aşa ceva. Este o minciună ceea ce spun, de fapt ceea ce se întâmplă cu fondurile europene ştim foarte bine că vine ca urmare a controalelor şi a auditului celor de la Consiliul Europei şi de la Antifraudă, care au descoperit erorile din timpul guvernării Partidului Democrat din anii 2010-2011. Aceasta este perioada la care se referă CE, iar Guvernul Ponta, USL , fac eforturi să repare în doar două luni de zile ceea ce portocaliii au făcut prost în doi ani, pentru a nu rămâne blocate aceste fonduri şi pentru ca România să poată folosi mai departe fonduri europene.

Rep.: Economia nu traversează o perioadă tocmai roz, nu putem spune că suntem tocmai bine la acest capitol, dar sesizăm, în luările de poziţie ale dvs., ale colegilor dumneavoastră, anunţuri cu privire la creşterea veniturilor, la reîntregirea lor, a pensiilor şi aşa mai departe. De unde resurse? Aveţi o puşculiţă magică?

G.D.: Nu, nu este nimic magic, sunt lucruri naturale, fireşti. Ceea ce trebuie să se întâmple în perioada următoare sunt lucruri de bun simţ, şi anume: să nu se mai arunce bani pe proiecte inutile - cum s-au aruncat sute de milioane de euro, miliarde chiar, dacă stăm şi facem un calcul pe mandatul Partidului Democrat -, să încercăm să reducem evaziunea fiscală, care a cunoscut nişte dimensiuni neînchipuit, o mai bună colectare a veniturilor la bugetul statului, prioritizarea a tot ce înseamnă ban public. Aşadar, drămuirea fiecărui leu şi cheltuirea lui cu maximă responsabilitate şi, nu în ultimul rând, stimularea agenţilor economici, a celor care aduc bani la bugetul statului şi chiar dacă, paradoxal, într-o primă fază - şi acest experiment l-am cunoscut când am promovat cota unică - micşorarea unor impozite şi taxe, care să stimuleze economia şi care să poată duce la creşterea consumului, la creşterea productivităţii, la o revigorare a economiei, care să aducă mai mulţi bani bugetului, bani care după acea se vor împărţi, aşa cum îşi doreşte fiecare minister, cu procentele din PIB pe care şi le doreşte şi le merită fiecare minister - 6% la Educaţie, 5% la Sănătate, 2% -Apărare... Sigur că PIB-ul trebuie să fie pe măsura capacităţii noastre economice şi acele procente să fie şi consistente, pentru că la un PIB limitat, cum a tot descrescut în ultimii ani, sumele au fost direct proporţionale.

Rep.: Şi dacă nu reuşiţi să faceţi aceste lucruri, de unde scoateţi banii?

G.D.: Ele au început să se facă şi se vor face. Am văzut cum au crescut încasările la bugetul statului, am văzut o serie de acţiuni care au început şi se vor derula în continuare, în a stopa evaziunea fiscală. Colectarea va fi mai bună dacă, sigur, şi economia va începe să crească şi am şi văzut o creştere a PIB-ului în ultima perioadă. Sigur, am avut şi ghinionul unei veri secetoase şi agricultura, faţă de anul trecut, când a beneficiat de ploi consistente şi vreme prielnică culturilor, anul acesta a fost exact contrariul şi, după trei ani şi jumătate de guvernare PD am găsit şi un sistem de irigaţii distrus în totalitate. Sistematic, ei au distrus aceste sisteme de irigaţii şi am observat cum ne povestea acum liderul PD despre ce vor face ei în acest sens. Păi, am văzut: l-au distrus! Acum, trebuie continuate investiţiile, modernizate sistemele, pentru că unele dintre ele erau depăşite.

Rep.: Lucrurile acestea, despre cei de la PDL care au distrus sistemele de irigaţii, s-ar putea să fie greşite. Povestea cu sistemele de irigaţii distruse durează de mulţi ani...

G.D.: Nu. Eu pot să vă spun şi, dacă nu vă dau explicaţiile cele mai corecte, puteţi să vorbiţi cu colegul meu, domnul Gheorghe Albu, care a fost secretar de stat şi în Guvernarea Tăriceanu. Vă va vorbi de zeci de mii de hectare modernizate, la final de mandatul Tăriceanu, cu sisteme de irigaţii performante şi nu uitaţi că şi în zonele noastre o parte din infrastructură a fost realizată în acea perioadă. Vorbesc de perioada strict în care au guvernat liberalii. În acea perioadă, iar domnul Albu poate veni cu exemple concrete, s-au făcut cu adevărat nişte paşi. Nu suficienţi, dar după ce, în câţiva ani în care te-ai străduit şi ai făcut câţiva paşi înspre bine, vin trei ani şi jumătate în care s-au distrus sistematic sistemele. Repet, am văzut cu ochii mei şi ştim foarte bine că în mod organizat, nu haotic - şi nu vorbim despre cei care fură din componente, ci cu societăţi s-a acţionat în sensul demolării sistemului de irigaţii din ţară. Sigur că în viitorul apropiat, pentru că tot vorbeam mai devreme dacă ne ocupăm în mod special de a depista fraudele noi, politicienii, nu putem decât să atragem atenţia asupra unor lucruri, iar instituţiile abilitate vor cerceta şi se vor lua măsuri pentru a nu se mai repeta anumite anumite lucruri şi pentru a se corecta.

Rep.: Să revenim asupra colegiului dumneavoastră. Cu ce vă prezentaţi în faţa electoratului, ce le propuneţi oamenilor pentru următorul mandat?

G.D.: Colegiul meu este unul format din populaţie care jumătate este în zonă urbană, iar aici mă refer la oraşul Năvodari, iar cealaltă jumătate trăieşte în cele 10 comune care aparţin acestuia. Zona este una favorizată din punct de vedere economic, şi asta pentru că de câţiva ani buni în această zonă au fost făcute investiţii, mă refer la cele din energie. De asemenea, oraşul Năvodari este unul cu potenţial fantastic, este unul care se dezvoltă şi care a crescut şi din punct de vedere demografic, dar are nevoie de sprijin pentru proiecte, care vor fi promovate şi în Parlament. De aceea, relaţia mea cu primarii, cu viceprimarii, consilierii din toate localităţile este foarte strânsă şi îi voi sprijini, pentru că au nevoie să le reprezint interesele cetăţenilor în Parlament. Împreună cu colegii mei, în primul rând cu domnul senator Puiu Haşotti, care este şi senator al acestui colegiu, îi vom sprijini şi le vom da tot suportul pentru proiecte care vor crea locuri de muncă, vor atrage mai multe fonduri. (...) Sprijinul meu pentru proiectele primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este necondiţionat, ştiu de ce are nevoie acolo şi mă bucur că acum USL-ul funcţionează. Mă bucur că astfel vom putea pune în practică proiecte pe care la un moment dat unii le blocaseră....

Rep.: Se împacă liberalii cu PSD la Năvodari? Să înţelegem că şi-au retras colegii dumneavoastră de partid, de la Năvodari, acele plângeri formulate împotriva primarului Matei?

G.D.: Acele evenimente au fost pur electorale şi cred că, odată trecută campania electorală, ele au fost date uitării. I-am văzut lucrând împreună şi cred că vor rămâne aşa mai departe.

Alexandra ANTON

vineri, 9 noiembrie 201210
Comentarii
mai mult...Replica
28 ian 00:04ReplicaDupă ce a fost PENSIONATĂ FORȚAT, Zizi NICULESCU a pierdut RĂZBOIUL cu Universitatea OVIDIUS

Medicul Zizi Niculescu a pierdut, definitiv, procesul cu Universitatea Ovidius! Niculescu a fost pensionată forțat,...576

28 ian 22:45ReplicaA primit 1 milion de euro de la Compania de Drumuri și NU are 20.000 lei să plătească SERVICE-UL786
28 ian 00:32ReplicaVIDEO! UNDE o fi FĂCUT ȘCOALA de ȘOFERI și CUM o fi luat PERMISUL?393
28 ian 00:30ReplicaTOFOLEAN, managerul Spitalului Județean: Ne TREBUIE neapărat o CLĂDIRE cu 500 de paturi. VIDEO

Ioan Tiberiu Tofolean a revenit în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, el...433

28 ian 00:27ReplicaCurtea de Apel a ”declarat” ILEGAL un HOTEL construit în Faleză Nord475
28 ian 22:52ReplicaRESTAURANTELE din Constanţa, PREGĂTITE pentru REDESCHIDERE269
28 ian 00:21ReplicaVila ȘUŢU va fi RESTAURATĂ! Primăria şi-a dat ACORDUL

Celebra vilă Şuţu, situată pe malul Mării Negre, va fi reabilitată în viitorul apropiat. Primăria Constanţa a...323

28 ian 22:54ReplicaCONDAMNAT la 18 ani după ce a VIOLAT şi OMORÂT o femeie de 91 de ani215
28 ian 00:00ReplicaBEBELUȘ NĂSCUT la DOMICILIU, PRELUAT de AMBULANȚĂ, împreună cu mama. VIDEO!1493
28 ian 23:12ReplicaMai mulți ANGAJAȚI ai unei firme CONSTĂNȚENE își cer DREPTURILE SALARIALE în INSTANȚĂ

Mai mulți angajați au chemat în judecată firma Control Union România SRL pentru ca instanța să pronunțe o...342

28 ian 00:19ReplicaDoi minori au bătut și jefuit un om pentru 60 de lei235
28 ian 00:00ReplicaCostinești, stațiunea TINERETULUI și a NEPĂSĂRII229
Vremea
-0.6°-0.6° - -0.1° joi, 28 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 99%
Vânt: 9.5 m/s
Presiune: 1005 milibari

Loto
6/4912271593344
5/4031342137
joker403523192819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 ian 00:00SportAcademica Clinceni - FC Botoşani 2-1

Academica Clinceni a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri, pe teren propriu, într-o partidă din...133

28 ian 00:38SportSimona Halep va disputa primul meci din 2021 împotriva liderului WTA

Aflată în carantină la Adelaide, Simona Halep se pregătește alături de Irina Begu pentru debutul în noul sezon...771

28 ian 00:37Sport”Milan, ținută în viață de magnificul Tătărușanu!” Reacția presei internaționale după Inter - Milan

Inter s-a impus în fața Milanului în Derby della Madonnina din Cupa Italiei cu 2-1, grație golurilor marcate de...1195

28 ian 00:39SportThomas Tuchel, noul antrenor al echipei Chelsea Londra

Clubul Chelsea Londra a anunţat, că noul antrenor al echipei din Premier League este Thomas Tuchel, informează...412

Local
28 ian 23:15LocalIndividul care a ÎNJUNGHIAT un POLIŢIST la Eforie, ARESTAT pentru 30 de zile

Individul care a înjunghiat un poliţist în, Eforie în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, a primit un mandat de arestare...738

28 ian 23:14LocalRegulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța, în consultare publică

Primăria Municipiului Constanța invită toate persoanele interesate să consulte Regulamentul local de publicitate la...376

28 ian 23:14LocalRegulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice, în consultare publică

796

28 ian 20:44LocalBogdan Bola, ultima propunere de proiect în calitate de DIRECTOR ABADL

Bogdan Bola a prezentat săptămâna trecută ministrului Mediului ultima propunere de proiect pe care și-a pus...181

28 ian 23:15LocalStatutul prefecților și subprefecților a fost modificat

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul României a aprobat...562

28 ian 23:15LocalVIDEO! Primăria Constanța a distribuit măști de protecție

Primăria Municipiului Constanța a distribuit deja cele 200.000 de măști de protecție primite ca donație din partea...612

28 ian 23:13LocalCOVID-19: 138 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanţa, 3174 la nivel naţional

Pe teritoriul României, au fost confirmate 718.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....604

28 ian 23:14LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 2,57

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...959

28 ian 00:06LocalATENȚIE! Se REDESCHID RESTAURANTELE în municipiul Constanţa

6077

Politică
28 ian 00:00PoliticăRafila: Poate că e momentul să discutăm despre o introducere reală a 'Educaţiei pentru sănătate' în şcoală

Social-democratul Alexandru Rafila, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, consideră că este momentul să se discute...149

28 ian 00:00PoliticăOrban: Holocaustul - o mărturie a inumanităţii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că Holocaustul rămâne în memorie şi...142

28 ian 00:00PoliticăPreşedintele Senatului, Anca Dragu, acordă audienţe online. Prima sesiune, joi

141

28 ian 23:26PoliticăPSD a lansat un buget alternativ. Marcel Ciolacu: „Invităm Guvernul să ne plagieze“

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat miercuri, la lansarea bugetului alternativ propus de social-democrați,...317

28 ian 23:27PoliticăVlad Voiculescu anunţă controale la centrele de vaccinare anti-COVID

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri la Guvern că vor fi efectuate controale la centrele de...369

28 ian 23:27PoliticăCîţu: România susţine cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare

325

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...2095

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...2055

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4890

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...4053

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3550

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3459

Monden
28 ian 00:00MondenElliot Page, o actriţă transgender cunoscută din filmul „Juno“, divorţează de soţia sa

Ellen Page - o actriţă canadiană care a anunţat la începutul lunii decembrie că este o persoană transgender şi...148

28 ian 19:25MondenO casetă demo înregistrată de trupa Radiohead în anii '80, vândută la licitaţie cu 6.000 de lire sterline

O casetă demo care conţine melodii nedifuzate până acum ale trupei britanice Radiohead s-a vândut marţi la...128

28 ian 00:00MondenDocumentarul „colectiv“, de Alexander Nanau, nominalizat la premiile Independent Spirit

125

Mapamond
28 ian 00:00MapamondCoronavirus: În China şi India, vaccinarea va dura până spre sfârşitul lui 2022

Programele de vaccinare din China şi India se vor întinde până spre sfârşitul lui 2022, dată fiind dimensiunea...135

28 ian 00:00MapamondCoronavirus: Din 29 ianuarie, testele de COVID-19 devin obligatorii pentru persoanele care sosesc în Bulgaria

Persoanele care intră în Bulgaria pe calea aerului, pe uscat sau pe mare vor trebui să prezinte un test negativ de...133

28 ian 00:00MapamondMoscova: Autorităţile relaxează restricţiile antiepidemice şi anunţă o scădere a numărului de îmbolnăviri

138

28 ian 00:00MapamondCoronavirus: Bulgaria a demarat vaccinarea pacienţilor din centrele de îngrijire

Bulgaria a demarat miercuri vaccinarea anti-COVID-19 a pacienţilor din centrele de îngrijire aflate în capitala Sofia...142

28 ian 00:00MapamondOlanda: Peste 130 de arestări, dar o noapte mult mai calmă decât precedentele

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că a arestat peste 130 de persoane, în majoritate tineri, în a patra noapte de...142

28 ian 00:00MapamondUE a comandat vaccinurile cu trei luni mai târziu decât Marea Britanie, spune şeful AstraZeneca

139

Sănătate
28 ian 00:00SănătateCe boli se pot ascunde în spatele oboselii

Anemia, apneea în somn și boala celiacă sunt numai câteva dintre problemele de sănătate care se pot ascunde în...126

28 ian 00:00SănătateCum se modifică vederea pe măsură ce îmbătrânim

În general, pe la 40-45 de ani, este normal să apară presbiopia (persoana nu mai vede clar de aproape, de exemplu să...136

28 ian 00:00SănătateTop alimente care iți oferă energie, însă fără prea multe calorii

134

28 ian 00:00SănătateCele mai bune suplimente pentru boli cardiovasculare

Bolile cardiovasculare (cunoscute și sub denumirea de boli de inima ori boli cardiace sau că "boală arterială...131

28 ian 00:00SănătateRegimul alimentar pentru persoanele cu pietre la rinichi

Deși pot crea un disconfort foarte mare, trebuie să știi că este posibil să elimini calculii renali (așa cum mai...123

28 ian 00:00SănătateDieta vegană pentru pierderea în greutate - funcționează?

Deși mai multe studii științifice au arătat eficacitatea dietelor pe bază de vegetale pentru pierderea în...137

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT