REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pedeliştii, convinşi că PSD le face "cadou" Colegiile deputaţilor Iorguş şi Stavrositu

Pedeliştii, convinşi că PSD le face "cadou" Colegiile deputaţilor Iorguş şi Stavrositu

Replica API 19 septembrie 2011 | 00:00 102

Calcule timpurii

Calcule timpurii

Comasarea alegerilor nu este un lucru bun, sunt de părere anumiţi pedelişti constănţeni. Unii se gândesc la viitorul lor pe termen lung sau la lunile pe care le-ar pierde din guvernare, alţii la simplul fapt că nu îşi mai pot încerca forţele şi la locale, şi la parlamentare, depinde unde le este "norocul" mai mare. Un parlamentar care cu siguranţă nu este avantajat de o eventuală comasare a alegerilor este pedelistul Zanfir Iorguş. Ales deputat pe Colegiul 5, el ar fi vrut să aibă la îndemână ambele variante: şi candidatura pentru Primăria Mangalia, şi cea pentru încă un mandat de parlamentar.

E într-o mare dilemă, şi nu neapărat din pricina unei eventuale "uniri" a alegerilor, ci şi pentru că, susţin colegii lui, din sondaje nu se "arată" nici un alt mangaliot cu suficiente procente să fie aruncat în lupta pentru primărie. Decizia e cu atât mai grea cu cât, din câte se aude, Colegiul 5 este unul din cele două pe care PSD nu mizează. Acesta ar fi şi motivul pentru care PSD ar urma să "cedeze" colegiul 5 liberalilor. "PNL îşi va lua o mare ţeapă pe Colegiul 5. PSD va spune că le cedează acest colegiu, dar de fapt PSD nu e interesat de el", ne-a declarat un pedelist. "Din câte ştim, Iorguş îl pregătea, la un moment dat, pe Vasile Iorga (n.r.- vicepreşedinte în Şantierul DMHI) să candideze la Primăria Mangalia, dar a văzut cum stau lucrurile în sondaje. Cum Iorguş stă mai bine, acum vrea el la primărie. Aşa că nu e exclus ca Iorga să fie trecut pe lista de candidaţi la Parlament", a mai comentat sursa noastră. Nu este însă nici o certitudine că lucrurile vor sta aşa, însă este o ipoteză de lucru. Cel de-al doilea colegiu pe care PSD nu s-ar baza, mai cred pedeliştii, este colegiul 10, câştigat în 2008 de Maria Stavrositu. Care ar fi motivul? "Nici în 2008 nu s-au omorât pentru acest colegiu, poate se gândesc că nu au şanse ori şi-au făcut altfel calculele", a mai comentat sursa noastră.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614