REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pedeliştii nu se mai înţeleg: Sava vrea ca primarul Delicoti să-l plătească de două ori pentru o lucrare catastrofală

Pedeliştii nu se mai înţeleg: Sava vrea ca primarul Delicoti să-l plătească de două ori pentru o lucrare catastrofală

Replica API 9 octombrie 2012 | 00:00 192

Tupeu de afacerist cernăvodean

Tupeu de afacerist cernăvodean

Cotidianul "Replica" vă aduce în atenţie exemple de primării din judeţul Constanţa care figurează pe lista unităţilor cu popriri pe conturile deschise la Trezorerie, din cauza unor neînţelegeri dintre edili şi afaceriştii abonaţi la banii publici. Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, recunoaşte că o firmă din Timişoara şi o alta din Cernavodă i-au dat bătăi serioase de cap. Ambele cazuri au ajuns să fie tranşate în instanţă.

În cazul firmei Eurofunction din Timişoara, Delicoti spune că lucrurile au fost deja lămurite, iar poprirea a fost ridicată. "Firma Eurofunction din Timişoara, cu care aveam o înţelegere, pe măsura 322, că va primi în prima fază, la cheltuieli curente, o sumă pentru lucrări de canalizare, iar dacă va câştiga proiectul va primi diferenţa până la 2 miliarde, ne-a dezamăgit. Respectiva firmă s-a crezut şmecheră, ne-a trimis factura prin Poştă, iar eu i-am returnat-o. S-au înregistrat şi au vrut act. Una vorbesc şi alta fac. Ne-au dat în judecată, au câştigat în primă fază, după care am câştigat şi noi şi în cazul acesta se ridică poprirea", a declarat, pentru "Replica", pedelistul Vasile Delicoti, primarul localităţii Poarta Albă. Cât despre societatea Cerna din Cernavodă, deţinută de colegul edilului de partid, Marian Sava, lucrurile sunt extrem de interesante. Deşi Delicoti susţine că i-a achitat notele de plată, Sava nu este mulţumit şi, cu ajutorul instanţelor de judecată, vrea să-l determine pe Delicoti să-i mai plătească încă odată aceleaşi facturi care au fost onorate în 2010.

Delicoti: Nu-l recomand pe Marian Sava nimănui!

"Marian Sava, deţinătorul firmei Cerna, din Cernavodă, ne-a dat în judecată pentru facturi de 3 miliarde pe care nu le onorasem la acel moment, pentru că nu primisem banii de la Guvern. Executase lucrări de săpături, turnat beton, la canalul colector. S-a adresat instanţei motivând că are un control şi că nu vrea să fi executat. Ne-a spus că după ce va primi banii de la Primăria Poarta Albă va renunţa la proces, dar nu a fost aşa. Deşi în 2010 i-am plătit facturile, paradoxal, Sava a continuat procesul. Nu este om de caracter. A făcut recurs şi acum aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Practic vrea să-l plătim de două ori pentru aceeaşi lucrare", susţine Delicoti. Nu doar primarul din Poarta Albă s-a arătat nemulţumit de serviciile prestate de pedelistul Marian Sava, ci şi primarii din localităţile constănţene Horia, Crucea şi Castelu.

Delicoti: Nu pot să dau cu subsemnatul pentru mizeriile lui Sava

Primarul din Poarta Albă susţine că intenţionează să conteste lucrarea executată de firma Cerna, întrucât nu vrea să dea cu subsemnatul pentru "mizeriile" lui Marian Sava. "Nu-l recomand pe Marian Sava nimănui. Ce am tras eu cu el nu vreau să tragă nimeni. Lucrarea a fost groaznică şi o voi contesta în instanţă. Nu pot să dau cu subsemnatul pentru mizeriile lui Sava. Nu poţi să baţi palma cu el pentru executarea unei lucrări. Calitatea lasă de dorit, nu respectă termenele stabilite în contract. A câştigăt licitaţia pentru că a avut cea mai mică ofertă de preţ. Deşi referinţele la adresa lui sunt proaste, nu l-am putut exclude de la licitaţie, pentru că a întrunit toate condiţiile impuse de lege", a conchis Delicoti.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614