REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Pedeliştii pândesc pensionarea Elenei Buhaiev, să-i ia postul

Pedeliştii pândesc pensionarea Elenei Buhaiev, să-i ia postul

Replica API 24 august 2011 | 00:00 124

Începând cu data de 1 septembrie, pedelista nu mai poate fi adjunctă la ISJ

Începând cu data de 1 septembrie, pedelista nu mai poate fi adjunctă la ISJ

Schimbată din funcţia de inspector general şcolar, dar "alinată" de procesul câştigat în instanţă pentru repunerea pe funcţie, Elena Buhaiev va avea parte de un nou şoc. Cu data de 1 septembrie, Elena Buhaiev îşi ia la revedere oricărei funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, motivul fiind acela că ajunge la vârsta pensionării. Conform inspectorului general şcolar Aliss Andrescu, adjunctei sale, Elena Buhaiev, îi expiră pe data de 31 august ordinul de numire pe funcţie şi nu va exista o reînnoire a acestuia. Putem comenta, aşadar, că Andreescu scapă de adversara sa, ştiut fiind faptul că relaţia dintre cele două nu a fost cordială, existând chiar zvonuri că şi-au făcut, reciproc, diverse plângeri şi sesizări pe la instituţiile statului.

Cu aşa veste "minunată" pentru Aliss Andreescu, se deschide însă un nou front de luptă: cine va prelua postul de adjunct? Şefa ISJ ne-a precizat că ministerul va lua o decizie şi că nu există nume, propuneri pe care să ni le poată oferi. În schimb, dinspre PDL Constanţa există deja doritori. Surse democrat-liberale susţin că prim-vicepreşedintele Floriean Constantin ar vrea ca soţia sa, Margareta Constantin, să fie cea care să preia postuzkl de adjunct după pensionarea elenei Buhaiev. Alţii în schimb, spun că mai mari şanse ar avea Gevat Ismet Nejdet, care ar fi văzut de unii lideri ai PDL Constanţa drept potrivit, din mai multe puncte de vedere: cunoaşte sistemul, fiind inspector şcolar de specialitate pentru managementul resurselor umane, apoi, ar aduce o apropiere faţă de minorităţi în calculele pentru... alegerile electorale pe care şi le face partidul!

Buhaiev ajunge la vârsta pensionării, la fel şi Rădulescu de la Colegiul de Artă

Referitor la situaţia Elenei Buhaiev, facem precizarea că, de fapt, tuturor celor numiţi în conducerea ISJ Constanţa le expiră pe data de 31 august ordinele de numire. Aliss Andreescu este însă relaxată din acest punct de vedere, iar celor care au comentat până acum că i-ar fi expirat de mult mandatul, le transmite că "e o ruşine să nu cunoască legea educaţiei". "Mandatul meu este pe un an", a declarat inspectorul general şcolar, care dă de înţeles că este sigură că-şi va continua munca la conducerea ISJ. Cei care însă ajung la vârsta pensionării, cum este cazul Elenei Buhaiev, nu mai pot fi în conducere, lucru readus în atenţia ISJ şi printr-un fax remis, de dată recentă, de ministerul de resort: "(...) Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul de stat se pensionează la data împlinirii vârstei legale de pensionare. După data împlinirii vârstei legale de pensionare, se interzice îndeplinirea oricărei funcţii de conducere, de îndrumare sau control", se arată în adresa remisă inspectoratului. În situaţia Elenei Buhaiev se regăsesc şi alte persoane, directori de instituţii de învăţământ, ca de exemplu directorul adjunct de la Colegiul Naţional de Arte "Regina Maria", Victor Rădulescu, care va împlini vârsta pensionării la începutul lunii septembrie.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369