REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pensia de pe altă lume a unui şef ANR: 11.000 lei net pe lună

Pensia de pe altă lume a unui şef ANR: 11.000 lei net pe lună

Replica API 18 februarie 2019 | 10:33 794

Bugetar de superlux

Unul din şefii Autorităţii Navale Române (ANR) face parte din categoria exclusivistă a bugetarilor cu cele mai mari pensii din România. Fost comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, funcţionarul este cât se poate de activ numai în funcţii publice, pe care reuşeşte să le presteze în mai multe oraşe (Constanţa, Bucureşti şi Voluntari) beneficiind, în acelaşi timp, de o pensie uriaşă: 11.000 lei net, în fiecare lună. De remarcat, revenind la ANR, şi întoarcerea pe o funcţie la stat a unui fost lider PDL Constanţa.

Consiliul de Conducere al ANR are de ceva timp o componenţă relativ stabilă, dacă e să ne gândim la cât de des au tot fost schimbaţi directorii generali ai autorităţii. Consiliul este alcătuit din Alxandru Mezei (preşedinte, de asemenea director general al ANR), Gabriela Murgeanu, Dumitru Catană, Mihaela Atodiresei, Mihaela Măchiţă, Nicholas Adrian Duţu şi Dragoş Marian Stanciu. Atrage atenţia aici figura lui Dumitru Catană, fost director general al ANR, în condiţiile în care toţi ceilalţi sunt consilieri sau experţi angajaţi în Ministerul Transporturilor. Fost comandant al IPJ Constanţa, comisarul şef Catană a ocupat în trecut funcţii de conducere şi la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, celebrul serviciu secret Doi şi-un Sfert al MAI, a fost consilier judeţean în Ilfov din partea PPDD, după ieşirea la pensie, este consilierul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, dar şi a soţului acesteia, Florin Pandele, primarul din Voluntari. Superbugetarul Catană câştigă mai multe salarii la stat, care sunt însă un moft pe lângă pensia de poliţist.

Pensionarul angajat la stat în Constanţa, Bucureşti şi Voluntari

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, administratorul ANR are două terenuri intravilane, în Bucureşti şi Curtea de Argeş, unde şi-a mai cumpărat în 2017 încă unul, agricol. Dumitru Catană deţine două case de vacanţă, în Bucureşti şi Curtea de Argeş, conduce o Skoda şi are în bănci 353.000 de lei, 20.000 de dolari şi 100.000 de euro. Fostul şef Doi şi-un Sfert şi al IPJ Constanţa câştigă 80.000 de lei de la Primăria Municipiului Bucureşti şi a declarat o remuneraţie de 2.500 lei primită de la Universitatea Maritimă Constanţa, 12.000 lei de la EuroApa Vol SA, 9.000 lei de la ACM Design SA şi 9.000 de lei de la Security Vol SA, toate structuri din cadrul Primăriei Voluntari. Absolut spectaculoasă este însă pensia pe care Dumitru Catană a primeşte de la MAI: 130.800 de lei, adică 11.000 lei net pe lună, fără doar şi poate una din cele mai mari din România.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am Academie de adeverinte pentru examen de permis de barcuta. Cine vrea pentru plata corecta.
0
0
Este vorba despre fisu, seful ANR Bucuresti ?
50
1
Daca in Academie ... era cunoscut ca fetita cum dracu a ajuns rege si nu regina ? Poate printesa ?
64
4
Correct ANR-ist ! Pentru asta, d-le Catana JOS PALARIA ! Marele olea, ce a devenit !
85
30
De pe alta lume par si averile multor sefi din anr si din teritoriu, capirtanii zonale. Au salariile chiar asa de mari ?
123
6
Un om de onoare. Este cel care i-a pus lesa lui Olea. Jigodiei. Stie despre el tot ce face zilnic. Cum se invarte roata !
65
48
La curtea mea imi facu tata o ferma de animale. Aduse OVIne chiar si bOVIne, de trantori chiar ca numai zic !
84
11
Daca fisu la catana este rege, inseamna ca olea ii este valet, sau ce ?
171
11
Da' voi noaptea ce faceti dormiti?Mai luati-va un servici sa i se poata plati omului drepturile ca si el plateste impozite,taxe in 2-3 locuri!
56
0
Un ziar de kkt ....
12
46
Te astept drag securist la 2 metri sub pamant zdreanta internationala
7
3
Cati trebuie sa muncim sa ii platime pensia ?
8
2
si ce ?? Il mai stiti pe spagarul de la pompieri??? Tot 11 mii are pensie...
3
3
Nu asa se pune problema ci faptul ca asta si alti ca el au distrus viitorul copiilor din romania daca astazi intrebi 100 de copiii unde vrea sa traiasca in ro.sau in alt stat membru U E .95 iti raspund in alta tara inafara de romania sau ca prostu ala care spune a facut bine faceti si voi la fel deci e model de urmat ca amatori de invirteli sunt destui.Munca i.pentru prosti.
9
3
Hotii hotilor Vreti pensii dupa 45 de ani de munca? Va da psd ul...multa Doar daca sinteti hoti cu acte... Ordinar nenorocit Asta e romania lu iliescu Dragnea Si toti jegosi care au ajuns sus Pe seama prostilor de jos
11
2
O sa ia rahatul asta exact ce am luat si eu de nu mai stiam cate case femei si masini am ...un paltonas de vre o 4 scanduri si un capac lucios cu 4 manere galbene la cca 2 metri adancime si se va duce intr un loc cu verdeata...bagami as pwlla in neamul lui de securist.
38
1
Veniti prin Primari sa vedeti numai pensionari care nu au nici o motivatie acumuleaz
11
3
si voi puteti face k el . dar nu stiti ce cur sa pupati
6
84
de ce ati oprit comentariile la stirea cu senatorul moga ,mi-as fi dorit sa-i transmit ca e un cretin .poate ne explica cum se face ca 119 pesedei au votat contra maririi alocatiilor copiilor
12
2
Un tip extrem de orientat , dubios, spagar, al carui profesionalism in politie a fost sub nivelul marii. Poate putin peste Dancu care, dupa o viata la rutiera in care nu a invatat sa faca o masuratoare la fata locului, nici acum nu stie sa completeze un proces verbal de constatare. Eu stiu ca i-am facut treaba de multe ori. Iar acum e pus sa desfiinteze ipj-ul. Treziti-va oameni buni si puneti oameni onesti si profesionalisti in aceste functii.
173
4
Faceti si voi la fel ca nu va opreste nimeni!
4
103
Sa nu uitam si de fisu la catana, regele anr pe bucuresti! Da autorizatii si permise pt salupe numai pe spaga consistenta!
183
8
Vedeti ma asistatilor social omul asta este pemsionar si munceste in mai multe locuri in acelas timp sau poate de asta nu mai e si pentru alti de munca din cauza unor supermani ca asta mai am vazut si alti care lucreaza28 de ore pe zi pe acte deci sunt platiti 28 de ore cand o zi are doar 24 asta e datile hotilor pixu in mina si sa vedeti.Culmea e ca alti destepti nu vad sau vad dar au si ei partea lor sau li se ordona sa nu vada.
28
4
Hotomanul asta cite ore lucra pe zi, 30?
61
4
Tot un loc la cimitir il asteapta. Poate o sa fie cu marmura neagra, termopane si aer conditionat. Ar trebui sa se revina la legea care nu permitea pensionarilor sa lucreze la stat
30
3
hoti si javre fara caracter care au furat si inca fura!
25
2
vieti, strange pentru ...ele,din munca altora, rusine, mare rusine!
17
2
TREI JIGODII CA ASTA IA TOT FONDU DE PENSII.. UNDE AM AJUNS.
25
2
sa dea dumnezeu sa se faca euro 8 roni ,tara se imprumuta de la banci sa dea pensii si salarii la bugetari marite..intrebarea este pana cand?
17
8
Culmea este ca toti asa zisii bugetari cu pensii imense sunt de fapt politisti, procurori, judecatori si alte categorii de lux din aparatele opresive ale statului. Ofiteri ai armatei romane, generali si amirali inculusiv cei care au condus marina, aviatia, trupele de uscat au pensii cat un agent de politie iesit la pensie la 50 de ani. Sa injuram PSDul dar sa nu uitam ca astia l-au slujit pe Basescu si PDul,
32
0
Un imbuibat
113
2
Toate salariile si implicit pensiile putorilor de la stat sunt halucinant de mari. psd da legi in fav numai a celor bugetari.Cei din privat au in maj salariu min pe econ.Chiar si dupa 5ani de facultate.E discriminare,incalca orice morala si orice bun simt.Draq va mai voteaza, adica doar bugetarii. psd egal partidul bugetarilor.
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614