REPLICA ONLINE CONSTANTA

-0.6° Constanța Lun., 11 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6574
-0.6° Constanța Luni, 11 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6574

Pensionar de lux: „Ce au învățat oamenii cu 1.000 de lei pensie ca să merite mai mult?“

Pensionar de lux: „Ce au învățat oamenii cu 1.000 de lei pensie ca să merite mai mult?“

A.F. 28 martie 2023 | 23:09 1529

Presați de autoritățile europene, care amenință România cu tăierea unor fonduri europene de 3 miliarde de euro dacă nu rezolvă problema pensiilor speciale, care înghit de la an la an tot mai mulți bani din buget, politicienii români mimează că le taie. După luni întregi de negocieri, Parlamentul a dat azi un prim vot, pe un proiect care taie doar câteva sute de lei prin supraimpozitarea pensiilor care se ridică la peste zece mii de lei, pe lună. Iar în marea de pensionari speciali se disting cei care au revenit la stat și iau de la buget și pensie și salariu.

Pensionar de lux: „Ce au invatat oamenii cu 1.000 de lei pensie ca sa merite mai mult?“

Daniel Avian Pop, este un fost angajat al Serviciului de Transmisiuni Speciale care s-a pensionat la vârsta de 52 de ani, iar lunar bărbatul primește o pensie de 9.515 de lei. Acestor venituri li se adaugă și cele pe care le primește după ce a fost numit șef al Serviciului de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății. Celor 9.515 lei li se adaugă peste 7.000 de lei în fiecare lună, iar dacă facem un calcul simplu, concluzionăm că Daniel Avian Pop primește în fiecare lună peste 16.000 de lei, scrie digi24.ro.

Jurnalist: Puteți să-mi spuneți, primiți și o pensie și un salariu de la Ministerul Sănătății?

Daniel Avian Pop: Este normal, de ce să mințim? Este realitatea.

Jurnalist: Un om de rând care a muncit 40 de ani ca vânzător, primește o 1.000 de lei pensie și trăiește...

Daniel Avian Pop: Doamnă, fiecare își alege...Sunt vânzători, ce-au muncit ei? Ce au învățat ei în viața asta, ia spuneți-mi? Spuneți-mi și mie ce-au învățat?

Un alt exemplu vine chiar din județul Gorj. Este vorba despre Romeo Simionescu, fost angajat al Ministerului de Afaceri Interne, pensionat la vârsta de 42 de ani, primește și acesta în fiecare lună o pensie care depășește 9.000 de lei. A fost numit anul trecut secretar de stat în același Minister și venitului său de peste 9.000 de lei se adaugă un salariu de peste 7.000 de lei. Din nou, un calcul simplu ne arată că și Romeo Simionescu primește în fiecare lună peste 16.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imposibil sa nu folosești injurii la adresa unor astfel de indivizi. Acest individ și mulți alții ca el(ex. Simionescu, acum secretar de stat, și altii) dacă ar avea un neuron ar înțelege ca sacii de bani pe care ii ia sunt de la acești vânzători CARE NU AU AVUT NICI O SANSA DIN CAUZA UNOR LEPRE CA EI. POATE SA MAI GASEASCA, INCA, RASPUNSURI LA INTREBAREA DE CE SUNT IN HALUL ACESTA?
1
1
in romania ca la nimeni, vorbim de stat de drept si tocmai cei ce sint platiti sa-l apere, incalca cu nesimtire legea. luati exemplul francezilor, luptati pentru drepturile voastre.
2
2
Problema este că nimeni nu ar trebui sa iese la pensie mai repede de 65 ani....scoți trântori la pensie la 45 ani și apoi tot pe ei ii angajezi?
4
2
Problema este ca sacul e gol si voi vreti sa luati tot. Cumulati pensiile nesimtite cu salarii de la stat, asta spune totul. Si mai si protestati. Asta este mentalitate de hot, nu cartelile celor care o duc de azi pe maine. Este o atitudine sfidatoare la adresa contribuabilului care va plateste. Iar comparatia cu ucrainienii este hilara. Deci acestia s-ar uni cu rusii care au intrat peste ei , ii omoara si le iau copiii? Cred ca te strange cascheta!
4
2
au muncit de au rupt scaunul ! avem o tara care traeste si infloreste din munca lor ? munca adevarata a fost furata si impartita la trantorii de care e plina romanica !asa a fost asa va fi politica!
5
3
Am sigur mai multa scoala decat tine, am adus tarii mult mai multi bani ca tine, n-am s**t la bugetul tarii cum ai facut tu o viata. Cum iti permiti sa jignesti o multime de oameni care au muncit cinstit toata viata? Parazitule!
8
3
Fugiti iar dupa fenta. Ce conteza este sa lupti sa ai TU un salariu mai mare si o pensie mai mare. Nu te ajuta cu nimic daca altuia i se taie din salariu sau pensie. Trebuie iesit in strada si sa spunem ca vrem si noi la fel ca sts istul asta. Atunci vom trai mai bine. Nu va mai uitati in buzunarele altora ca nu va foloseste decat daca vreti sa i furati. Mentalitatea asta de hoti ne defineste ca popor si de aia suntem respinsi de peste tot. Ca ala de ce are atat...sa i se ia din avere. Nu zice nimeni ca vrea si el aceleasi drepturi. Nu! Sa i se ia aluia din drepturi. Este gresita abordarea asta. Nu progresam asa. Asa involuam. Ganditi mai profund. Uite ce fac ucrainienii. Ei cer sa li se dea si ameninta ca daca nu li se da vor fi obligati sa se alieze cu rusii. Si toti le au dat. Au cedat santajului. Asta trebuie sa facem si noi. Vrem salarii si pensii la nivelul magistratilor ca altfel nu muncim nimic. Blocam tot! Vor ceda in maxim 3 zile. Hai ca nu e greu! In strada ca la Revolutie!
9
4
Așa e cu leprele...ce a invatat el la sts...sa o scoata pe clotiledonata si altii in atatia ani de democratie originala castigatori. Cu votul vostru..voi puteti ? Nu deci cred ca merita sa il platiti..:) Succesuri pe viitor
8
5
Este vorba despre CE AI FACUT CU CE AI INVATAT TU SI CUM FOLOSESTE SOCIETATII MUNCA TA. Ca tu crezi ca fără tine tara se prăbușește, e o impresie. Dar oameni de carte, albiti prin biblioteci și centre de cercetare și instituții de știință, trăiesc umiliți cu vreo 2500-3000 lei și au format generații și promoții de oameni care duc națiunea asta înainte. Ce trist și ce nedrept este totul la noi!
17
4
Dar tu ce plm ai invata/facut, ca sa iei banii astia...ca nu esti neurochirurg sau cava asemanator, sa fii salvat vieti...esti doar un parazit care a mancat si mananca banii contribuabilior degeaba, un bow cu mintea odihnita...de nu ti-ar mai muri multi inainte...
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
45163413324
5/49
442464510-12-20233 6 6 3 0 5 8
joker
3533133372