REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pensionare fulger la Penitenciarul Poarta Albă! Spaimă de controale sau se reprofilează?

Pensionare fulger la Penitenciarul Poarta Albă! Spaimă de controale sau se reprofilează?

Replica API 11 martie 2016 | 23:35 1607

Unde atâta grabă?

Unde atâta grabă?

Gelu Dănuţ Dincă

Se schimbă conducere Penitenciarului Poarta Albă şi asta după ce Gelu Dănuţ Dincă a ieşit la pensie începând cu data de 1 martie anul curent. Până la o împuternicire cu acte-n regulă, la cârma penitenciarului a rămas adjunctul, Cristian Apostol. Însă, în urma evenimentului..., care s-a dorit a fi cam ferit de ochii curioşilor, multe semne de întrebare şi-au făcut apariţia, toate ducând la o singură întrebare: „De ce aşa grabă?”

Gelu Dănuţ Dincă a ieşit la pensie începând cu data de 1 martie 2016, la vârsta de numai 48 de ani, fiind înlocuit de către adjunctul Cristian Apostol. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului, Gabi Botezan, următorul pas este acela de a se împuternici o persoană la conducere. „Da, dumnealui a ieşit la pensie începând cu data de 1 martie. Momentan, până la primirea de noi dispoziţii, la conducere a trecut domnul Apostol. Nu este nimeni împuternicit pe funcţie, doar gestionează problemele din unitate.

Urmează a fi împuternicită o persoană, după care vedem ce va fi. Este prematur să vorbim despre organizarea unui concurs”, a declarat, pentru „Replica”, Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Însă, semnele de întrebare nu au întârziat să apară după aflarea veştii pensionării, toate fiind cu privire la faptul că Dincă este tânăr la cei 48 de ani ai săi. Prin urmare, „gura târgului” a adus în discuţie şi anumite posibile temeri ale fostului şef cu privire la controale ce ar urma a se derula în cadrul unităţii sau, de ce nu, posibilitatea de a încasa bani din două părţi, adică pensia şi poate se reprofilează şi pe o altă meserie.

De avocat, spre exemplu. În acest caz, s-ar îngroşa rândurile, mai ales că mulţi pensionari au optat pentru această variantă. Precum fostul adjunct al IPJ Constanţa, Constantin Lian sau Nicolae Pescaru, fostul şef al Poliţiei Mangalia, Traian Mânzală care a activat la IPJ şi DGA sau Emilian Nicolae, fostul şef al Poliţiei Cernavodă. Şi exemplele pot continua. Însă, toate acestea nu rămân decât la nivel de supoziţii în momentul de faţă şi asta pentru că Gelu Dănuţ Dincă a ieşit la pensie conform legii, adică are anii necesari în spate de experienţă profesională, dar şi şcoala militară pe care a absolvit-o.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, completată pe 14. 05 2015, acesta figura cu un venit anual de 65.289 lei (salariu ca director al Penitenciarului Poarta Albă), un apartament în Constanţa, de 68 mp, cumpărat în 1993 şi o casă de vacanţă în Techirghiol, dobândită în 2010, în construcţie. De asemenea, pe 25 septembrie 2014, acesta a vândut un autoturism, cu 4.000 de euro, noul proprietar fiind Laurenţiu Criveanu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-l comandant este managerul unui azil de batrani...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218