REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Pensionare în aer liber: Cum se distrează un fost angajat la Umex, în parcul de la Doraly!

Pensionare în aer liber: Cum se distrează un fost angajat la Umex, în parcul de la Doraly!

Replica API 25 octombrie 2013 | 00:00 236

Tochitură, fripturi şi "muzichie"

Tochitură, fripturi şi "muzichie"

Miros îmbietor de mâncare gătită, râsete, muzică şi păhărele cu alcool! Toate acestea au fost surprinse în cursul zilei de joi, 24 octombrie, în parcul de la Doraly, acolo unde parcă intrai pe un alt tărâm. Agitaţia din trafic şi culoarea sumbră a asfaltului au fost date uitării, paranghelia asortându-se de minune cu iarba locului ce le servea drept "restaurant". Şi nu este o glumă, este vorba despre o petrecere în aer liber, dată în cinstea pensionării unui bărbat de 60 de ani, care a lucrat în Portul Constanţa, la Umex.

"Şi mai toarnă un păhărel, să ne-nveselim niţel" - ar fi sloganul ce se potriveşte evenimentului. Vreo 20 de bărbaţi au ales să-şi lase soţiile acasă şi să încingă grătarul în parcul din zona Doraly, pe care l-au stropit şi cu bere, dar şi cu un vin bun de butuc. Muzica nu a lipsit din peisaj, dar nici buna dispoziţie. În plus, chiar lângă masă, în ceaun sfârâia tochitura. Cel ce a organizat totul este Gheorghe Grigore, de 60 de ani, care a ieşit la pensie şi a trebuit să marcheze evenimentul aşa cum se cuvine. "Ies la pensie şi am făcut un mic picnic. Am lucrat în Port, la Umex, mecanizator - macaragiu. Deja mi-a venit decizia, am refuzat-o că nu a fost ceva corect şi am rămas acum. Am văzut că e timpul mai frumos, e cald şi facem şi noi un picnic, cu colegii. Da, toţi sunt colegi de serviciu, nu-s pensionari. Doar eu sunt. Nu sunt soţiile, ne distrăm numai între noi, colegi. Nu a costat mult, am făcut ceva simplu de tot. Mici, carne, tochitură, bere şi un vin de butuc. Am invitat mai multe persoane, dar nu au venit toate. Suntem vreo 20 şi mai avem vreo 20", a spus Gheorghe Grigore. Cum veselia a fost la ea acasă, cei prezenţi la petrecere nu au ezitat să cânte în faţa camerei de luat vederi sau să danseze. De asemenea, indiferenţi la ce se întâmplă nu au fost nici câinii maidanezi, care s-au strâns ciorchine pentru a aştepta câte ceva, orice, de-ale gurii să fie. Nici trecătorii nu s-au prefăcut că nu văd nimic, uitându-se lung în urma lor, cu o urmă de amuzament, poate, sau de regret, cine mai ştie?! Potrivit celor prezenţi la petrecerea de pensionare, dezmăţul a durat până seara târziu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369