REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pensionari cu chef de muncă: candidaturi surprinzătoare pentru Consiliul de Administraţie al Oil Terminal

Pensionari cu chef de muncă: candidaturi surprinzătoare pentru Consiliul de Administraţie al Oil Terminal

Replica API 25 aprilie 2015 | 11:22 829

Un fost director din anii ’90 şi un angajat în turism, printre cei interesaţi

Un fost director din anii ’90 şi un angajat în turism, printre cei interesaţi

Bogdan Minteanschi

Articolul publicat zilele trecute de „Replica”, prin care arătam că doar trei persoane s-au înscris în cursă, deşi mai sunt doar câteva zile până la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) care va numi noii administratori ai Oil Terminal, a avut efectul scontat. Vineri, lista candidaturilor număra 11 persoane, cei 8 noi veniţi anunţându-şi cu atâta grabă intenţia, încât nu au avut timp să trimită nici măcar un CV. Iar candidaţii sunt cât se poate de interesanţi şi, fără doar şi poate, la primul lor contact cu managementul unei companii de stat de asemenea importanţă. Ceea ce atrage atenţia, în primul rând, faţă de fostele Consilii de Administraţie de la Oil Terminal, sunt vârstele noilor doritori. Practic, majoritatea sunt pensionari, iar singura femeie înscrisă în cursă, până acum, are chiar peste 70 de ani.

Neculai Ursu

În acest moment, pe lista care mai poate fi completată până pe 30 aprilie a.c. sunt 11 candiaţi pentru cele 7 posturi din CA-ul Oil Terminal: Staar Rating SRL, prin Dan Cristian Bărbulescu, Corin Comşulea- aceştia sunt ultimii doi administratori în funcţie ai companiei, Dumitru Matei, Niculae Ţicu, Bogdan Minteanschi, Teodor Sărac Aldea, Zîna Oancea, Neculai Ursu, Mircea Ţeican, Mircea Ştiuruc şi Eftimie Istrati. Dacă primii patru candidaţi sunt deja cunoscuţi, Bărbulescu şi Comşulea fiind administratori cu vechime, în timp ce Matei şi Ţicu (pensionar şi fost sindicalist la Oil Terminal) au fost deja aleşi în vechiul CA, contestat însă în instanţă de belicoşii acţionari de la Broadhurst, restul sunt figuri de-a dreptul inedite. Astfel, inginerul bucureştean Bogdan Minteanschi are 64 de ani şi este expert în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Candidatul pentru CA-ul Oil Terminal este luptător decorat în Revoluţia din 1989, membru al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 Bucureşti, iar în ultimii doi ani de regim comunist a fost urmărit de Securitate, sub numele conspirativ Marcu, pentru relaţii cu cetăţeni străini. Următorul nume înscris pe listă, Teodor Sărac Aldea, este un inginer de 63 de ani, din Constanţa. Patron al unei firme axată pe servicii anexe agriculturii, Saratop SRL, fără vreo perfomanţă economică deosebită, Teodor Sărac Aldea are în casă două lichiditoare- auditoare: pe soţia Viorica, dar şi pe fiica Laura, care este şi lector universitar în Contabilitate de gestiune, Audit Financiar şi Audit Intern, din 2009, la Universitatea Andrei Şaguna. Lichidatoare de profesie este şi singura femeie înscrisă până acum în cursa pentru CA-ul de la Oil Terminal. Zîna Oancea este soţia lui Traian Oancea, fostul şef al registrului Comerţului Constanţa, are 71 de ani şi a fost director economic al Oil Terminal în anii ’90. Pe listă mai apare şi Neculai Ursu, de 64 de ani, inginer din Ploieşti, în prezent angajat la Petroconsult SRL, dar şi fost manager în cadrul rafinăriei Petrotel Lukoil. Şi constănţeanul Mircea Eugeniu Ţeican, din Eforie Sud, vrea administrator la Oil Terminal. Economist de profesie, Ţeican este un personaj destul de cunoscut în mediul de afaceri constănţean, implicat, de-a lungul timpului, ca director în cadrul SIF Transilvania, în conducerea unor firme mai mult sau mai puţin de succes, în special din turism, precum Anca Irina SA, Neptun Olimp SA, Prahova Estival 2002 SA (a fraţilor Micula), Fruvimed SA Medgidia, Ades SA, Utilaj Greu SA Murfatlar etc. Alt candidat este Mircea Ştiuriuc, de 65 de ani, alt inginer din Ploieşti, pensionar şi fost angajat al Petrom, pentru ca lista să fie închisă de Eftimie Istrati, despre care se ştie doar că este inginer, domiciliat în Suceava.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614