REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pensionarii l-au asaltat pe Mazăre: "De ce eşti, maică, aşa slab?"

Pensionarii l-au asaltat pe Mazăre: "De ce eşti, maică, aşa slab?"

Replica API 11 aprilie 2012 | 00:00 139

Primarul Constanţei, sesiune de pupături la distribuirea pachetelor de Paşte

Primarul Constanţei, sesiune de pupături la distribuirea pachetelor de Paşte

După ce s-a dovedit că şcolarii constănţeni sunt parte din generaţia "Fan Mazăre", acum a venit momentul să se dovedească acelaşi lucru şi în rândul pensionarilor. Şi nu mare a fost mirarea când doamnele de vârsta a treia mai aveau puţin şi cădeau pe spate după ce avuseseră onoarea să-şi ştergă buzele de obrazul edilului. Dacă primirea făcută lui Mazăre, de către copii, l-ar fi adus în culmile geloziei până şi pe Bon Jovi, iată că acum Lady Gaga ar fi căzut în fund. Asaltat de pensionari, Radu Mazăre le-a urat toate cele bune şi i-a lăsat să-şi ridice pachetele în linişte şi cu zâmbetul pe buze, cu o urmă de nostalgie întipărită în colţurile gurii.

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, a ţinut să ureze personal toate cele bune, acum, în prag de sărbători, pensionarilor. Şi ce ocazie mai bună ar fi fost dacă nu distribuirea pachetelor de Paşte. Aşadar, ziua de marţi a fost alocată bătrânilor, care au uitat şi de frig şi de dureri când l-au văzut pe Mazăre că-şi face apariţia, îmbrăcat în războinic. Cu bereta roşie pe o ureche, cu haine kaki, nonşalant şi jovial, edilul a reuşit să stârnească hohote de râs printre pensionarii care stăteau la cozi încă de cu noaptea în cap, pupând bătrânele şi salutând bătrânii. "Stau de la 7.00 dimineaţa. Am îngheţat, nu mai pot. Dar când am auzit că vine primarul parcă am uitat de toate. E un om de milioane. Ne dă pachete, subvenţii, de toate, sperăm să fie primar până moare", a declarat, pentru "Replica", o bătrână care îşi aştepta pachetul de Paşte. Prima oprire a avut loc pe strada Cişmelei, la Clubul Pensionarilor nr. 16, unde oamenii l-au întâmpinat cu veselie pe edil şi i-au urat, de asemenea, toate cele bune. Mai mult decât atât, l-au pus să promită că va fi primar până la adânci bătrâneţi. După ce le-a ascultat problemele, legate de lipsa banilor, sănătate, locuinţe, dar şi după ce sesiunea de pupăceală s-a încheiat, primarul a ţinut să vadă locul unde sunt depozitate pachetele. Printre picături, edilul a împărtăşit un secret, va petrece Paştele alături de mama sa, în Madagascar. "Ajutoarele le dau în fiecare an nu numai în campanii, dar anul acesta am întârziat vreo 3 luni de zile pentru că cei de la ANRMAP mi-au publicat cu întârziere anunţul de licitaţie şi noi dând de 8 ori pe an va trebui să recuperăm încât să ajungem la zi. Cât despre mine, Paştele îl voi face la Madagascar împreună cu mama", a declarat Radu Mazăre. Întrebat de ce lipseşte atât de mult de pe teritoriul românesc, edilul a spus că asta nu contează. "Oi fi lipsit, ce contează. Eu lipsesc, vin, important este să meargă treaba. Ce contează cât stai şi mai ales unde. Important e că îţi faci treaba, că îi ajuţi pe oameni, că le faci casele", a mai spus Mazăre. Trecând peste aceste probleme, a doua şi ultima oprire a fost la Clubul Pensionarilor din Poarta 6, unde edilul a fost asaltat de oameni. După urările de rigoare şi pupături, edilul a fost întrebat de ce nu candidează la funcţia de preşedinte al României. "Nu mai vreau funcţii, lăsaţi-mă în pace", le-a răspuns primarul. De asemenea, una din întrebări a fost legată de greutatea lui şi anume de ce este atât de slab: "De ce eşti, maică, aşa slab?". "Păi nu am zis să mă cântărească când ajung sus. Na, să mă cântărească acum să vadă cât de slab sunt", a spus Mazăre amuzat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218