REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pentru 70 de câini au fost semnate deciziile de menținere în adăpost pentru încă două săptămâni!

Pentru 70 de câini au fost semnate deciziile de menținere în adăpost pentru încă două săptămâni!

Replica API 15 mai 2019 | 00:32 456

Peste 100 de căței din Adăpostul pentru animale și-au găsit deja un cămin, iar pentru alți 70 a fost prelungit termenul de menținere cu încă 14 zile lucrătoare!

De la începutul campaniei de adopție a câinilor fără stăpân inițiate de Primăria Constanței, iubitorii de animale au venit în număr mare la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr.5, unii pentru a-și revendica propriile animale, dar cei mai mulți pentru a adopta, astfel încât peste 100 de căței și-au găsit un stăpân. Pentru alți 70 de câini, astăzi au fost semnate deciziile de menținere în adăpost pentru încă 14 zile lucrătoare.

Sursă video: Primăria Constanța

Câinii au fost adoptați după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Adopția câinilor se face în mod gratuit.

Câinii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Adopţia patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;

c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;

d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora. Personalul serviciului va comunica în termen de 5 zile de la data implantului, numărul de microcip, către Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari. Numărul microcipului este trecut de către medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau paşaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii şi numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Adăpostul public pentru animale abandonate, situat pe strada Vârful cu Dor nr.5, a fost complet renovat, oferă condiții decente de cazare pentru animale și respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. Adăpostul beneficiază de cabinet medical dotat cu aparatură performantă, unde câinii sunt îngrijiți, vaccinați și sterilizați. Contact-Serviciul Gestionare Animale Abandonate 0241.485873 si 0733.045213.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ii mai dati spre adoptie daca i-ati prins, ca ajung iar pe strazi si ati muncit degeaba!
4
0
Fara bani de la stat pentru asociatii sau adaposturi canine,nu este normal ca un bolnav sa fie trimis sa isi cumpere medicamente pentru ca primaria nu are bani pt.spital dar are pt.catelusi vostri.
5
1
cf legii dupa 14 zile se eutanasiaza, de ce atatia bani pentru acesti daunatori periculosi? si de cand audi la caini?
4
1
cate cadavre a luat? Ne spune doctorul pluii?
3
1
In adapost este foarte bine ! Pe strazi este foarte rau !
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102