REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Pentru Anghel, secretarul din Castelu uită şi de boală: „A stat ore în şir în sala de judecată”

Pentru Anghel, secretarul din Castelu uită şi de boală: „A stat ore în şir în sala de judecată”

Replica API 31 octombrie 2015 | 00:00 518

De luni ar trebui să se întoarcă la Primărie

De luni ar trebui să se întoarcă la Primărie

Nicolae Anghel / Vasile Potârniche

Situaţia din cadrul Primăriei Castelu a devenit de-a dreptul dubioasă. Şi spunem asta întrucât secretarul Corneliu Mihon a intrat “de urgenţă” în concediu medical atunci când a trebuit să completeze un referat necesar în cazul demiterii din funcţie în ceea ce-l priveşte pe primarul Nicolae Anghel, dar poate sta ore întregi pe la instanţă. „Nu a putut sta 5 minute pe un scaun al Primăriei să completeze acel referat, dar a putut sta 3 ore în picioare la instanţă, pe 30 octombrie”, a declarat, pentru „Replica”, Vasile Potârniche, un bărbat din Castelu, fost angajat al Primăriei. În plus, Corneliu Mihon este aşteptat la serviciu începând de luni.

Situaţia de la Castelu nu mai are nevoie de prezentare, fiind vorba despre situaţia primarului care trebuia demis din funcţie în urma unui ordin semnat de prefect la jumătatea lunii septembrie, dar totul s-a oprit într-un referat ce trebuia întocmit de către secretarul Primăriei, care, brusc şi de îndată, a intrat în concediu medical. Şi acest concediu a durat şi a tot durat. „Cererea dumnealui de concediu a fost depusă pentru perioada 28 septembrie - 30 octombrie, inclusiv“, au precizat reprezentanţii Primăriei Castelu.

Prin urmare, ultima zi a fost vineri, motiv pentru care, începând de luni, 2 noiembrie, acesta este aşteptat la serviciu. „Astăzi (vineri, 30 octombrie – n.r.) a fost ultima sa zi de concediu. Nu ne-a anunţat ce va face. Luni îl aşteptăm la serviciu, la Primărie. Acum, dacă vine sau nu... nu ştim”, a declarat, pentru „Replica”, Antoneta Prodan, viceprimarul din Castelu. Numai că, din câte se pare, secretarul a ales să-şi petreacă ultima zi de concediu medical la instanţă, acolo unde ar fi stat mai multe ore în picioare, ceea ce a stârnit indignarea unor persoane din Castelu.

„Nu a putut scrie un referat dar poate sta în picioare ore în şir la instanţe”

Vasile Potârniche a fost angajat în cadrul Primăriei Castelu în funcţia de inspector cadastru urbanism, dar a fost dat afară anul acesta, după cum susţine el. Astfel, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat, în luna martie, dosarul 1246/118/2015, având obiectul: litigiu privind funcţionarii publici. Mai exact, Potârniche cere să i se facă dreptate, el considerând că şi-a pierdut funcţia fără nici un motiv, doar pentru că i-a fost un „ghimpe” în coastă lui Nicolae Anghel, el fiind martor şi în dosarul în care primarul a fost condamnat.

Astfel, Vasile Potârniche este în dosar în calitate de reclamant, pe când pârâţi sunt: comuna Castelu prin primar, primarul comunei Castelu şi Consiliul Local Castelu. Un nou termen în proces a avut loc pe 30 octombrie, moment în care Vasile Potârniche s-a trezit în sala Tribunalului Constanţa cu o mare surpriză: secretarul Corneliu Mihon, însoţit de Poliţia Locală din Castelu.

„Sunt în proces cu Primăria comunei Castelu, cu primarul şi cu Consiliul Local deoarece m-au demis, m-au dat afară de la Primărie. Astăzi (vineri, 30 octombrie – n.r.) am avut un nou termen şi vreau să vă spun că am aflat ceva! Secretarul de la Castelu nu e chiar aşa bolnav cum se dă. Ştiţi de ce? Pentru că a putut să stea în picioare câteva ore în sala de judecată, să depună mărturie împotriva mea, însă nu a putut să scrie un referat în 5 minute.

A fost citat ca martor din partea primarului. La ieşire l-am întrebat: nu eşti rănit? Nu eşti atât de bolnav? Dar de ce nu te-a adus cu salvarea? Parcă nici nu puteai să scrii şi acum ai stat atâtea ore în picioare? Vă spun că nu ştia cum să plece mai repede cu poliţistul local cu tot. Omul a avut şi transport gratuit la Tribunal, pe banii noştri, normal”, a declarat, pentru „Replica”, Vasile Potârniche. Cât despre situaţia primarului de la Castelu, Nicolae Anghel, precizăm că acesta a depus o cerere în instanţă de revizuire a hotărârii judecătoreşti, care a fost acceptată, urmând a se analiza.

Între timp, prefectul Constanţei aşteaptă rezultatele anchetei procurorilor cu privire la Corneliu Mihon, acuzat de abuz în serviciu. „Noi am făcut plângerea penală şi aşteptăm să fie soluţionată de către Parchet. În legătură cu concediul dumnealui nu ştim, în plângere este vorba despre abuz în serviciu, în sensul că nu a întocmit referatul”, a declarat Monica Jucan, purtătorul de cuvânt din cadrul Prefecturii Constanţa.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/postarita-acuzata-ca-a-fugit-cu-banii-pensionarilor-pusa-secretara-la-primaria-lui-nicky-anghel-242913/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218