REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pentru că nu mai avea loc de parcare liber în faţa blocului, un constănţean şi-a achiziţionat unul la două străzi distanţă!

Pentru că nu mai avea loc de parcare liber în faţa blocului, un constănţean şi-a achiziţionat unul la două străzi distanţă!

Replica API 10 februarie 2017 | 20:42 1059

Oamenii din zonă, revoltaţi

Oamenii din zonă, revoltaţi

Problema locurilor de parcare din Constanţa este... veşnică. Certurile între vecini, cu privire la locurile de parcare, nu mai reprezintă o noutate la nivelul orașului Constanţa. De cele mai multe ori, oamenii intră în conflict din pricina faptului că un autoturism apare pe locul de parcare al unui alt cetăţean. Mai nou, constănțenii au început să își achiziționeze locuri de parcare la două străzi distanță de zona unde locuiesc. Astfel, se creează un nou subiect de scandal.

Un constănțean a sesizat Primăria Constanța cu privire la faptul că un alt cetățean a cumpărat un loc de parcare la el în fața blocului. Acesta nu își explică cum este posibil acest lucru, având în vedere că atunci când el a cerut un loc i s-a spus că nu mai sunt locuri libere. „Locuiesc pe Aleea Garofiței nr. 28, Bl L101, SC. B. În fața blocului nu mai sunt locuri de parcare și nu înțeleg cum sau dat locurile. Un cetățean care locuiește pe strada București la două străzi de noi, a luat loc de parcare la noi în fața blocului. Cum este posibil așa ceva?”

Reprezentanții Primăriei susțin că dacă numărul persoanelor care solicită loc de parcare este inferior locurilor de parcare, acestea se pod da altor persoane. „Direcția Servicii Publice are în competență închirierea locurilor de parcare prevăzute în Inventarul locurilor de parcare din Municipiul Constanța reglementat de HCL 107/2015. Identificarea și închirierea locurilor de parcare s-a facut în colaborare cu Asociațiile de Proprietari si Conform Regulamentul de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor în situația în care numărul de solicitanți este mai mic decât numărul locurilor de parcare acestea se pot acorda altor solicitanți din imobilele apropiate.

În anul 2017 conf HCL 382/2016 autorizația pentru rezervarea locului de parcare se reînnoiește automat pentru anul următor daca solicitantul nu renunță expres la aceasta. Menționăm totodată că pentru anul 2017 termenul de plată al taxei rezervare loc parcare este 31.03.2017 iar, după această data locurile de parcare neachitate vor fi redistribuite. În acest sens vă puteți prezenta la sediul nostru situat în Constanța Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C incintă City Park Mall aripa nouă, etaj 1, cu o cerere tip pentru rezervarea locului de parcare; certificatul de înmatriculare al autovehiculului sau contractul de leasing, plan amplasare parcaj în zonă și al locului solicitat avizat de asociația de proprietari; copie C.I., pentru a identifica și rezerva eventuale locuri de parcare vacante”, susțin reprezentanții primăriei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va fut in gura de constanteni. La Mangalia nu este asa va primim pe orice loc. La voi nu pot sa stau 30 de minute ca apare o fufa ca e locul ei. Am si obosit cate cauciucuri am taiat pana acuma. Ca nu mai am bani de spray cu vopsea sau acid de baterie. Luati va teren si faceti casa in pizda mamii voastre daca vreti masina.
7
4
Bhahahai muistilor,aia e poza di Anglia,ati furat-o de pe net!
2
1
Este posibil-Sa ma pis pe tine si sa iti dau foc bai muistule cu tigaia ta de masina Ce morti mati comentezi tu aiurea oi fi tu fisu lui mosu ala care a platit bai slugoiule
3
2
La munca v-an gura de mokangii.
5
0
pentru ca omul ala a platit si tu nu! primaria a explicat ca pana la data care se prevedea prioritatea locatarilor apoi daca aceasta data trecea altii sunt eligibili care pot sa stea si in Botswana sa inchrieze acel loc , ala e locul unde isi parcheaza ala care a platit conform graficului primariei! acum doar nu ai vrea ca omul ala sa plateasca ca sa iti parchezi tu tigaia?!
5
2
eu astazi am fost la caserie sa platesc locul de parcare, aparte de impozit
3
1
constanteni , calmati-va si nu va certati. Vinovata se face primaria de tot acest stress cu parcarile. In loc sa faca parcari si parcari supraetajate in zonele aglomerate, spatii de joaca pentru copii si tineret si parculete , primaria da voie sa se ridice tot felul de cladiri ingramadite si rahaturi de biserici neautorizate. Aici e problema. Aceste locuri de parcare ar trebui sa fie destule. Primaria dupa ce ca isi bate joc de proprii cetateni mai ia si taxe pe locurile de parcare ! Jos cu ciupercile acelea !
7
1
am inchiriat un loc de parcare , nu are interval orar , deci 24 din 24 . Voi , fraierilor , daca inchiriati un apartament, locuiti in el doar intre orele 19 si 08 ?????? VREI LOC DE PARCARE , PLATESTE !
17
2
De anul asta vine pe factura pentru impozit
4
1
loul de parcare acum nu intra in impozitul pe care il platesti anual ptr propietarii de autovehicule care aveau locurile inchiriate sau iar trebuie sa ne ducem sa pierdem timpul pe la primarie
4
0
Vorbiti aiurea fara sa stiti Defapt un mos a luat locul de parcare ptr ca fisu avea influiente in primarie pe vremea lui mazare si asa a putut optine acel loc.. Cristi mosu isi tine loculu ocupat tot timpul zile ptr ca are o epava de masina din ani 90'. Cta si john as putea sa vorbesc si eu in cuvinte de golan..dar ma opresc aici..
1
1
Pentru cei care inca nu stiu, locurile de parcare din municipiul Constanta nu sunt conditionate de un anumit interval orar. Acestea apartin 24h din 24 celor care le-au inchiriat.
12
2
Nu am vazut nicaieri o situatie a locurilor de parcare din oras.
6
3
A inchiriat un loc d parcare d la primarie p cAre il poate folosii in intervalul 19:00-08:00 ca multi au impresia ca sunt proprietari p domeniul public
4
9
exact! acel constantean care a sesizat primaria, sigur este un mosh care vrea si loc de parcare gratis !!!
8
4
Javrele vor locuri de parcare rezervate, dar fara sa plateasca. Marsh!
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218