REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pentru ce au votat primarii din judeţul Constanţa

Pentru ce au votat primarii din judeţul Constanţa

Replica API 3 noiembrie 2014 | 02:14 205

Reacţii la primul tur de scrutin

Reacţii la primul tur de scrutin

Valentin Vrabie

Prima parte a alegerilor prezidenţiale s-a încheiat. Românii s-au înghesuit la vot, atât în diaspora, cât şi în ţară. Campaniile de motivare şi mobilizare pentru vot nu au lipsit nici de această dată şi, evident, acestora li s-au alăturat şi primarii din România. La Constanţa, toţi şi-au făcut datoria. Au votat şi şi-au îndemnat concetăţenii să procedeze la fel, insuflând, ca de fiecare dată, speranţe, promisiuni şi zile mult mai bune.

Valentin Vrabie, primarul independent al localităţii Peştera, s-a prezentat, duminică, la vot. Vrabie a pus ştampila pe candidatul pe care l-a susţinut pe toată perioada campaniei electorale, pentru un preşedinte care “să ofere copiilor noşti un viitor mai bun”. “Eu am votat pentru o Românie independentă, pentru o Românie în care Justiţia va fi lăsată să-şi facă datoria. Am votat pentru un Preşedinte al oamenilor, nu al grupurilor de interese, numite partide politice. Am votat pentru un viitor mai bun al copiilor noştri!”, a spus Vrabie, după ce a introdus buletinul de vot în urnă.

Hânsă, nehotărât în privinţa votului

Pentru primul tur de scrutin, primarul de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a avut nişte mici nedumeriri, însă, într-un final, a precizat că votează cu candidatul pe care l-a susţinut în campanie. “Ooo, n-am votat şi nu m-am hotărât încă. Am candidatul meu, pe care l-am susţinut”, a declarat Hânsă, pentru Replica de Constanţa, care recomandă concetăţenilor să “nu piardă nici acest tren”. “Să nu mai piardă trenul următor, pentru că au mai pierdut şi altele. Chiar trebuie să prindem trenul acesta, pentru a schimba un pic direcţia de dezvoltare a acestei ţări”, a mai spus Hânsă.

Cristian Radu a votat pentru încetarea scandalului

Primarul de la Mangalia, Cristian Radu, a votat duminică pentru ca “ţara să se mişte într-o direcţie bună”. “Normal că toţi ne dorim ca ţara să se mişte într-o direcţie bună. Îmi doresc foarte mult să se liniştească, pentru că nu putem construi pe acest scandal. De un an, un an şi ceva, tot felul de... vreau ca lucrurile să se liniştească, să creştem, pentru că ţara are un potenţial fantastic. Cum are şi Mangalia de altfel, dar din cauza disputelor politice uitaţi că şi noi am rămas în urmă. Până la urmă, îmi doresc foarte mult ca lucrurile să se schimbe în această ţară, îmi doresc foarte mult ca lucrurile, din punct de vedere politic, să se aşeze. Se vede foarte bine că există două mari formaţiuni, una de stânga, una de dreapta. E foarte important ca în orice stat civilizat din Europa şi nu numai să vedem oamenii ce vor decide”, a precizat primarul, care recomandă mangalioţilor să iasă la vot, să nu mai stea “pe tuşă”. “Oamenii trebuie să iasă la vot, pentru că un vot contează şi nu putem să avem opinie dacă n-am fost la vot. Aşa putem tot timpul să comentăm în afara terenului, dar întotdeauna e bine să fie şi oamenii pe teren să joace, să vadă exact cum este. Din afară, toţi suntem buni, toţi putem comenta mai mult sau mai puţin. Trebuie să votezi, să te implici. Acest vot înseamnă implicare totală din partea tuturor cetăţenilor”, a concluzionat Cristian Radu, pentru Replica.

Cristian Radu

Tudor Nădrag: “Să ne străduim să punem umărul pentru ţară”

Primarul de la Hârşova, Tudor Nădrag, şi-a exercitat, duminică, dreptul la vot şi şi-a exprimat opţiunea “pentru armonie”, care în ultima perioadă “a fost denaturată”. “Votăm pentru linişte în ţară, pentru armonie, cea care în ultima vreme, în ultimii ani, a fost stricată, denaturată printre cetăţenii acestei ţări. Sperăm să revină o înţelegere şi pace între toate categoriile sociale, între toţi reprezentanţii partidelor din ţara aceasta, să ajungem şi noi să fim printre ţările dezvoltate, unde există o dispută electorală în timpul campaniei, dar odată încheiată oamenii civilizaţi şi cu bun simţ îşi dau mâna şi pun umărul pentru ţară sau pentru comunitatea unde îşi desfăşoară activitatea, lucru care la noi e greu, e greu să ajungem până acolo, dar va trebui să ne străduim”, a precizat Nădrag, pentru Replica.

Tudor Nădrag

Adrian Stan a votat pentru linişte şi armonie

Moment de dezlănţuire al politicienilor, alegerile prezidenţiale, s-a manifestat şi la Techirghiol, unde, duminică, primarul Adrian Stan a votat pentru “lucrurile bine făcute în ţara asta”. “Urmează să votez pentru lucrurile bine făcute în ţara asta! Atâta timp cât avem alegeri, sperăm de fiecare dată că se va întâmpla”, a spus Stan, pentru Replica. De asemenea, primarul a transmis şi un gând concetăţenilor săi. “Concetăţenilor mei le doresc să trăiasă în linişte şi armonie şi lucrurile frumoase se întâmplă în inima fiecăruia, mai puţin să fim influenţaţi de lucrurile din exterior”, a mai spus Stan.

Marian Iordache îşi doreşte “lucrul bine făcut”

Primarul de la Medgidia, Marian Iordache, şi-a exercitat, duminică, dreptul la vot. Edilul a dansat pe versurile partidului şi a votat pentru candidatul Alianţei Creştin-Liberale. “Am votat la ora 10:00, la secţia 234, din Medgidia. Am votat pentru un om care a făcut dintr-un oraş de provincie capitala Europei şi care va face din România una dintre cele mai respectate ţări din Europa”, a spus Iordache, pentru Replica. De asemenea, primarul de la Medgidia îi invită pe concetăţenii săi să se implice şi să iasă astăzi la vot. “Îi invit pe toţi concetăţenii, pe toţi românii, pe toţi cetăţenii patriei noastre să voteze, pentru că puterea, astăzi, este în mâna cetăţenilor. Votul este foarte important şi fiecare vot în parte contează enorm pentru viitorul României”, a concluzionat Iordache, pentru Replica.

Marian Iordache

Votul de la Constanţa în cifre

Potrivit numărătorii paralele a PSD, prezenţa la vot la nivelul judeţului Constanţa a însumat, până la ora 19.00, 26.012 de cetăţeni, adică un procent de peste 50%. Iată prezenţa în câteva localităţi din judeţ: Mangalia – prezenţă de 52,17% Medgidia - 45,97%; Băneasa - 52,5%; Cernavodă - 47,26%; Eforie - 55,74%; Hârşova - 44 43%; Murfatlar - 53 95%; Năvodari - 47.12%; Negru Vodă - 45.21%; Ovidiu – 51.47%; Grădină - 69.89%; Agigea - 63.16%; Techirghiol - 54%. La ora 21.00, după numărarea voturilor din 96% de secţii de votare, PSD Constanţa a precizat că Victor Ponta obţine 36,6 la sută din sufragii, în timp ce Klaus Iohanis - 28,9%.

Marius Florian VASILE, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614