REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pentru cei care merg în Vama Veche: hai să strângem gunoaiele, să nu devenim unele!

Pentru cei care merg în Vama Veche: hai să strângem gunoaiele, să nu devenim unele!

Replica API 3 mai 2018 | 00:00 250

Distracție mare în minivacanța pe litoral. Unii au ales destinații opuse: dacă în Mamaia opulența și șampania de 100.000 de euro venea în roabă, iată că la Vama Veche distracția low-cost a fost polul celălalt. 20.000 de turiști au fost între 27 aprilie și 1 mai în stațiunea dezinhibiției, unde au petrecut non-stop. Totuși, imaginile din diminețile de după petreceri erau rupte dintr-un peisaj apocaliptic: gunoaie, mizerie, peturi îngropate în nisip. Chiar dacă mașina de gunoi și alți oameni strângeau de zori mizeria lăsată de alții, am putea învăța niște lecții de civilizație: nu arunca pe jos gunoiul!

Imaginile din Vama Veche din fiecare dimineață lasă un gust amar oricărui vamaiot care mai are un strop de decență. Asta pentru că distracția este una, dar este important să nu lași plaja plină de gunoaie. Nu trebuie nici să se meargă pe principiul „lasă, că strânge altul”, ci mai degrabă să învățăm niște lucruri de bun simț. Dacă mergi cu gașca pe plajă, cineva poate să ia o pungă de gunoi, în care să bage sticlele, pachetele de țigări și alte resturi care rămân.

Dacă ghena de gunoi este plină, lucru care se întâmplă adeseori noaptea în Vamă, cel mai bine este să lași gunoiul strâns într-o pungă lângă. Este mai ușor pentru echipele de salubrizare să le strângă, nu să stea după fiecare doză de bere uitată prin nisip. Mucurile de țigară pot fi stinse într-un pahar folosit pe post de scrumieră. Iar lista de reguli de bun simț poate continua la infinit.

De punctat este faptul că după fiecare răsărit superb în Vama Veche, dacă se poate vedea bine printre gunoaie, un grup de vamaioți se apucă să strângă resturile altora. Acest gest este de lăudat, căci la venirea echipei de salubrizare (aproximativ ora 07:00), mare parte din gunoiul de pe plajă este strâns în mormane mari. Iar aceste reguli ar trebui menținute peste tot: în orice altă stațiune, la picnic, pe munte etc.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va mobilizati voluntarilor si sa faceti curat, ca nu am unde sa-mi arunc prezervativul.
1
0
trebuia sa comenteze si un jeg pesedist pe aici ca sat de mai jos .va ofticati ca singura voastra placere e cind va mai da pesedeul cite un leu la pensie un mic o bere si o sapca rosie .rusine pachetarilor ca voi ati distrus tara asta .sunteti niste mocangii nenorociti
4
4
Caracterizat prin niste nulitati,betivani,drogati,cacati,urinati.De aceste specimene are nevoie dl.Iohannis sa iasa in strada acesta este viitorul lui si al tarii noastre.Cei batrani spune Klaus ca sunt psd isti si senili.
6
3
draga d ra Corbu, credeti ca dupa ce se consuma cantitati imense de alcool, droguri, sex pe plaja etc etc etc, aceiasi oameni sunt in stare sa stranga dupa ei?! tu citesti ce scrii?! tipa aia care a tras pe nas....crezi ca ii mai pasa ei de gunoi cand creierii in pluteau n ceata?! ceri ceva care poate veni doar de la oameni care stiu de o limita, nu de la cei care vad Vama Veche ca pe un loc unde pot face ce doresc, fara sa se afle...gen...what s happend in Vegas, stay in Vegas!
5
0
LASATI GUNOIUL ACOLO PENTRU BUCURESTENII CARE AU VENIT LA MARE,CURVE DROGATI SI HOTI.RUSINEA TARII
7
1
administatorul plajei are contract de gunoi??sau se va folosi de binevoitorii cu carute si de cei cu camioane sal arunce prin canale ????PUPAZA GHEORGHITA DORU GIUCU
7
1
gunoiul trebuie lasat pe plaja sa-l gaseasca cei care l-au lasat.
9
1
Popor de tigani smardoi si cocalari
13
0
Mai bine sa le lasam gunoaiele acolo. Chiar daca facem curat vor veni alte gunoaie care isi vor marca teritoriul...
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102