REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pentru o ZI în MAMAIA, doi VLOGGERI au PLĂTIT 126 de DOLARI! Video

Pentru o ZI în MAMAIA, doi VLOGGERI au PLĂTIT 126 de DOLARI! Video

Replica API 20 iulie 2021 | 00:21 4838

Doi tineri bucureșteni, Andreia și Ionuț, s-au decis să-și dedice viața călătoriilor, bloggingului și vloggingului de travel. Aceștia și-au vândut tot ce aveau în București, însemnând casa, și-au luat concediu fără plată timp de un an și au plecat să descopere cele mai frumoase locuri din lume. Așa se facă că, după o călătorie în Delta Dunării, cei doi tineri au ajuns și în stațiunea Mamaia, mai exact, în partea de nord, Mamaia Nord. Aceștia au luat pulsul prețurilor în cea mai scumpă stațiune și, de asemenea, au cronometrat distanța dintre șezlonguri și mare pe noua plajă lărgită.

Cum se vede stațiunea Mamaia prin ochii acestora?

După o plimbare în Delta Dunării, cei doi tineri au ales să meargă către stațiunea Mamaia, nu înainte de a vizita cetatea Enisala. Iar după această vizită, au afirmat că avem o țară minunată, cu multe obiective importante, cu peisaje divine. După vizita scurtă de la cetate, cei doi au luat drumul stațiunii Mamaia, aceștia cazându-se pentru două nopți într-un studio din zona Summerland. Pentru sejurul lor, aceștia au scos din buzunar suma de 600 de lei, doar pentru cazare, micul dejun nu a fost inclus în preț. După ce au efectuat check-inul, cei doi au dorit să se bucure de priveliște pe care o aveau din terasa studioului, doar că fericirea le-a fost umbrită de muncitorii care lucrau necontenit, zgomotul flexurilor și ale bormașinilor fiind o practică pe litoral.

Treziți de zgomotul infernal

Totul părea să fie minunat, doar că, dimineață au fost treziți de zgomotul infernal produs de flexuri și bormașină. ,,O situație amuzantă, dar muncitorii s-au oprit deja din treabă”, au afirmat cei doi.

Vlogul acesta este despre prețuri, ce ni se pare nouă, ca și turiști full timp, după mai bine de doi ani pe alte meleaguri. Pentru cazare am plătit 300 lei/noapte, este un preț destul de bun ținând cont de vederea de care dispunem, nu avem micul dejun, este un studio. Pentru un weekend este ok, dar dacă vii și stai 7 nopți, vin cam 2100 de lei și este puțin cam prea mult. Apartamentele din această zonă pleacă de la 700 de lei pe noapte, nu știu cum l-am prins pe acesta la 300 de lei. Ultima oară am plătit 56 de dolari pe noapte, cu micul dejun inclus, în Ecuador. Pentru România este puțin cam mult, dacă ne gândim la salariul minim.”, a spus aceasta.

Prețul unui șezlong este de 100 de lei, în weekend

Este deja cunoscut faptul că stațiunea Mamaia este cea mai scumpă de pe litoralul românesc. Pentru un șezlong, turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar, de luni până joi, suma de 60 de lei, iar în weekend, joi-duminică, 100 de lei. ,,Am întrebat dacă în acești bani avem inclus ceva și ne-au spus că doar un prosop, nu s-a pus problema de vreo băutură sau ceva din partea casei. Mi se pare un preț exagerat”.

Pe fundalul mesei de prânz a răsunat drujba

După o vizită pe plaja din nordul stațiunii, cei doi au servit masa într-unul din restaurantele din zonă. Doar că, liniștea le-a fost stricată, din nou, de zgomotul infernal al drujbei. ,,Am început ziua în zgomot de drujbă și se pare că o vom încheia tot în zgomot de drujbă”. Pentru două salate, o apă și un suc, cei doi au achitat 70 de lei. ,,Cam scumpe salatele, una 32, una 20 și ceva, iar o apă era 10 lei, o apă la 330 de ml.”

După o masă copioasă și cu mai săraci cu 70 de lei, cei doi au luat drumul orașului Constanța, așa au ajuns pe plaja Modern, mai exact la plaja Neversea. ,,Exact cum vă spuneam, există zone mai puțin frumoase, dar și zone minunate. Aici avem un exemplu de așa da! Aici chiar îmi place, și da, aici chiar aș veni în vacanță”!.”

Drumul celor doi a continuat în Centrul Vechi

După ce au plecat de pe plaja Modern, tinerii au vizitat Portul Turistic Tomis, faleza Cazinoului, dar și Cazinoul ce se află în reabilitare. ,,Vă vine să credeți sau nu, dar apa are o altă culoare”. Cei doi au fost plăcut surprinși de curățenie, de clădirile frumoase și îngrijite, afirmând că arată ca un oraș european.

Plaja lărgită din Mamaia

Ultima oprire a celor doi a fost pe plaja nou înnisipată din stațiunea Mamaia. Pentru că toată lumea le spunea că au de mers aproape un kilometru pentru a ajuns la apă, aceștia au cronometrat să vadă exact cât faci de la șezlong la apă. ,,Într-adevăr, este cea mai lată plajă pe care am văzut-o până acum.”, afirma Andreia. De la șezlong și până la apă, cei doi au făcut 2 minute și 27 de secunde. ,,Destul de mult am făcut până aici. E puțină mizerie, dar nu știu pe cine să dau vina, pe autorități sau pe oameni? La fel și în Florida, am mers destul pentru a ajunge la plajă, dar acolo treceai printr-o zonă de vegetație și abia apoi la apă.”, au afirmat cei doi.

Masa de seară a fost serită la o autoservire din zonă, iar cei doi au scos din buzunar aproximativ 40 de lei, doar că de acestă dată, nu au mai servit salate. ,,Un preț destul de bun, așa da! Mâncarea este foarte bună, peștele e gustos, mămăliga e delicioasă. Pe două plăcinte am dat 14 lei.

Concluzii în urma vizitei

Odată ce plimbare s-a terminat, vloggării s-au retras în cameră pentru a trage concluziile zilei. ,,Recunosc, am venit cu niște preconcepții despre stațiunea Mamaia, că e multă superficialitate în joc. Este o stațiune a tinerilor. S-a investit masiv peste tot, terase, plajă, restaurante, cazările sunt ok. Am tras linie după o zi de hoinărit prin Mamaia și am cheltuit 120 de dolari. Mâncarea la restaurant a costat 120 de lei. Pentru România este destul de mult.

În Mexic, pe zi, am cheltuit în media 118 dolari, cazare, mâncare, excursii, plimbări. Vine Hawaii, o destinație destul de scumpă, acolo am cheltuit 236 de dolari pe zi, iar în Miami am cheltuit 129 de dolari.

Video:

(sursa video: HaiHui în doi)

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O astept pe domnisoara pe vblog de pornhub sa bage ceva. Altfel nu merge.
1
0
ce boscheti saraci si puturosi,auzi,vlogeri.ati vlogarit ba cind v.ati dus la wc?
1
1
bre la 100 lei cumpar 2 sezlonguri din magazin, uite stati cu ele la banii astia
1
0
putin bogati Eforie Nord, mult, bun si ieftin
4
1
bleeeaahh..prefer sudul litoralului
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614