REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pentru valorificarea potențialul erei informatice, Europa trebuie să meargă dincolo de simplul acces la internet

Pentru valorificarea potențialul erei informatice, Europa trebuie să meargă dincolo de simplul acces la internet

Replica API 10 martie 2017 | 00:00 283

Raport BM:

Raport BM:

Arabela Aprahamian

Țările din Uniunea Europeană trebuie să pună în aplicare politici menite să vină mai bine în sprijinul lucrătorilor care au nevoie să se adapteze noilor locuri de muncă create cu ajutorul internetului, în cazul în care doresc să evite sporirea gradului de inegalitate și de excluziune în regiune, se observă într-un raport al Băncii Mondiale, prezentat, joi, în premieră națională, la Iași, de specialiști ai BM.

"Am ales să fie România, considerând că ar fi o oportunitate extraordinară pentru a se recunoaște valorile din România, și oportunitățile pe care le-ar aduce României. Am ales Iașiul pentru că aici este nu numai o școală foarte bună de electronică, telecomunicații, de informatică, dar este și un cluster de IT foarte important. Am considerat că este fair să venim exact la oamenii care sunt foarte implicați în dezvoltarea ICT în România, și să avem această lansare, de data aceasta nu globală, ci la nivelul României, în acest oraș", a declarat Senior Private Sector Specialist în cadrul Băncii Mondiale, Arabela Aprahamian.

În conformitate cu raportul intitulat "Valoarea dividendelor digitale: Utilizarea internetului pentru susținerea dezvoltării în Europa și Asia Centrală" (Reaping Digital Dividends: Leveraging the Internet for Development in Europe an Central Asia), prezentat joi la Iași, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, accesul ieftin și aproape universal la internet nu a fost suficient pentru ca țările din UE să beneficieze în totalitate de oportunitățile create prin tehnologiile digitale. Potrivit reprezentanților Băncii Mondiale, trebuie întreprinse și mai multe eforturi pentru a se dezvolta un mediu de politici ce poate valorifica accesul la internet și crea legături între lucrători și locuri de muncă digitale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614