REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pentru viitorii şoferi: nu aruncaţi banii pe teste afişate pe site-uri DUBIOASE!

Pentru viitorii şoferi: nu aruncaţi banii pe teste afişate pe site-uri DUBIOASE!

Replica API 27 aprilie 2018 | 06:45 403

Aplicaţia oficială DRPCIV este GRATUITĂ!

Aplicaţia oficială DRPCIV este GRATUITĂ!

În atenția cursanților de la școlile auto – viitori șoferi: nu mai învățați teorie de pe site-uri piratate, care imită site-ul oficial al Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). S-ar putea să cheltuiți bani inutil și să nu luați nici examenul. În ultimii ani au apărut fel de fel de pagini web care poartă numele acestui serviciu, DRPCIV, dar care, în realitate, nu au nici o treabă cu această instituție de stat care aparține de Ministerul Afacerilor Interne.

La o simplă căutare pe Google, apar cel puțin șapte site-uri care conțin în denumirea lor și DRPCIV. Adică sunt multe fake-uri care induc oamenii în eroare prin folosirea, în numele site-ului, a grupului de inițiale ”DRPCIV”. Indiverent că paginile se numesc ”e-drpciv.ro”, ”b-drpciv.ro”, ”drpciv-teste.ro” sau ”i-drpciv.ro”, toate vă promit o reușită de 100% la examenul teoretic, doar că, în realitate, nici unul nu vă poate garanta acest lucru. Foarte important de știut că aceste site-uri nu sunt gratuite; iar pentru a urma mediul de învățare și simulările trebuie achitate diverse sume lunare, online sau prin SMS. Puțini sunt cei care au reușit să treacă de proba practică învățând de pe aceste pagini web, însă după examen nu au rămas mai cu nimic la nivel de cunoștințe.

În schimb, puteți învăța din sursele oficiale, oferite de școlile de șoferi prin profesorii de legislație, manuale și alte materiale privind legislația rutieră, iar pentru întărirea cunoștințelor, puteți simula un examen teoretic, absolut GRATUIT, pe pagina oficială a instituției, cea care vă va examina: ”drpciv.ro”. Aceste aspecte ne-au fost confirmate oficial chiar de către șeful ecestui serviciu din cadrul Prefecturii Constanța, comisar-șef Liviu Vîrșă:

”Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, este instituția abilitată să elaboreze întrebările și testele prin care se susțin examenele pentru obținerea permisului de conducere, candidații își pot verifica cunoștințele teoretice printr-o aplicație pusă la dispoziția publicului de către accest serviciu, pe site-ul oficial al instituției, drpciv.ro. Am constatat că sunt mai multe site-uri asociate sau care au o denumire asemănătoare, care pot induce candidații în eroare, pentru că pe site-ul oficial al Direcției se regăsesc exact întrebări din fondul de întrebări care se utilizează pentru examinarea candidaților.

Am întâlnit frecvent persoane care s-au testat de pe alte site-uri și nu au avut rezultatul dorit la examen. Vorbim despre aplicația oficială, folosită la examen, cu alegerea limbii române, cu 3 întrebări de acomodare din fondul de întrebări. Pentru candidați ar fi o experiență mai mult decât benefică. Dar în prealabil, trebuie să studieze în mod obligatoriu legislația rutieră, să nu înceapă direct să intre în zona de testare prin chestionare, pentru că nu vor avea nici o eficiență.

Neapărat trebuie să studieze, trebuie să frecventeze cursurile de legislație rutieră susținute de școli, pentru că acolo învață pe etape toate manevrele, toată tematica și capitolele. De exemplu, dacă nu știi toate situațiile în care este depășirea interzisă, este foarte posibil să întâlnești o întrebare despre depășire pe care nu ai întâlnit-o înainte în chestionarele pe care le-ai făcut și să nu știi să răspunzi la ea”, ne-a declarat Liviu Vîrșă, șeful DRPCIV Constanța.

În concluzie, decât să plătiți și să nu reușiți, mai bine alegeți varianta oficială, învățând pas cu pas toate capitolele, după care să vă testați cunoștințele gratuit pe pagina serviciului. Aplicația online o puteți găsi accesând linck-ul: https://www.drpciv.ro/dl-public-exam/examLogin.do

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu, nu dati banii pe alte teste !!!! o sa va dam voua care ne luati banii si ne picati !!!! cate ore de practica faceti? si de ece pica asa simplu fara greseli ????? e posibil sa te depuncteze politaiul ca nu mergi cu viteza mai mare de 40 cu camionul in centrul orasului ?????? de ce nu puneti instructorii de meserie la examen si puneti fel de fel de politai parveniti si avansaqti pentru "merite deosebite""oare nu le efrica de Dzeu ca au si ei copii si tot raul care il face se intoarce asupra lor odata si odata ????
2
0
Examenul practic se da dupa 3 luni tot din cauza slabei pregatiri a elevilor, fiindca pe langa numarul celor care dau examen prima data, mai sunt cateva sute care s-au reinscris dupa ce au picat, si uite asa creste tot mai mult numarul celor examinati si e normal sa apara aceste decalaje.
1
0
Ce pretentii aveti la teorie cand practic dai la 3 luni dupa ce ai terminat scoala. Pai sa ma ierte dzeu dar uita tot ce au invatat. Practica e mama invataturi, si daca il lasi pe ala sa stea 3 luni pai cum dracu sa nu fie jungla pe strazi? Ai bani ei permisu ,nu, mai dai odata daca nu mai faci scoala ca iti expira dosarul si tot asa , sunt mana in mana toti.. Asa ca teoria ar fi ultima problema a cursantului, si da ai dreptate sunt multe site-uri dar din scoala ti se spune de unde sa inveti si de unde nu.
1
0
Noi toti daca am fi mai civilizati in trafic si mai buni unii cu altii si elevii care fac ore de conducere ssu care dau examenul practic ar invata mai usor si implicit ar lua examenul mai usor. Si eu locuiesc la delfinariu o zona intens circulata de catre scolile de soferi si pot spune ca aproape nimeni nu respecta benzile de circulatie de la Delfinariu. Se incadreapa pe obligatoriu inainte si el face stanga sau dreapta. E jungla in trafic nimeni nu respecta nimic mai ales taximetristii si cei cu transport de la gms...asa ca elevii sunt cei mai corecti..noi ne descarcam nervii pe ei degeaba
2
0
Mare dreptate ai omule in ceea ce spui si mai ales cand vine vorba de giratorii!!!
0
2
Cat timp instructorii ii invata sa semnalizeze cand merg drept in giratorii, sa taie benzile fara semnale, sa se bage in depasiri cand clar nu au timp de ele, etc, pot stii ei si mama teoriei. Din pacate locuiesc in zona frecventata de cursanti, in fiecare dimineata e o loterie sa nu fiu lovit de vreunul in timp ce instructorul sta pe facebook. Nu teoria e problema lor ci practica slaba. Iar asta se vede din ce in ce mai frecvent pe strazi si pe la stiri.
2
1
Frustrat si praf
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614