REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Penurie de penicilină în România! Rafila: 'Este din cauza livrărilor întârziate din China'

Penurie de penicilină în România! Rafila: 'Este din cauza livrărilor întârziate din China'

A.F. 11 ianuarie 2023 | 00:00 358

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut o întâlnire cu producătorii de medicamente, și a spus că nu sunt probleme cu asigurarea medicamentelor pentru viroze. Există însă întârzieri importante în livrarea materiei prime din China pentru peniciline.

Alexandru Rafila

Ministrul Alexandru Rafila a spus, într-o conferință de presă, că a primit asigurări că vor fi medicamente în această perioadă în care suntem în alertă epidemică, informează Mediafax.

„În perioada următoare sunt disponibile imediat pe piață produse care conțin ibuprofen și produsele care conțin paracetamol, inclusiv variante pediatrice. Nu sunt probleme în aprovizionare. De asemenea, sunt suficiente cantități de cefalosporite, categorii de cefalosporine care se administrează mai ales în cazul suprainfecțiilor bacteriene care pot să survină după infecții virale. De asemenea, am identificat la unul dintre producătorii de generice cantități suplimentare de oseltamivir. Este substanța antivirală care este cunoscută comercial sub numele de Tamiflu, dar și medicamentul generic are exact același rezultat”, a spus ministrul Sănătății, după întâlnirea cu producătorii de medicamente.

Aceștia i-au dat ministrului Rafila asigurări privind disponibilitatea medicamentelor, dar și privind faptul că în această perioadă transmit către firmele de distribuție toate categoriile de medicamente care sunt solicitate astfel încât să nu existe lipsa acestor categorii de medicamente din farmacii și în unitățile sanitare, astfel încât tratamentele din spitale care tratează pacienții cu patologie virală sau infecțioasă respiratorie să poată fi asigurate.

„Singura problemă legată de o anumită discontinuitate care nu este generată decât de o creștere exponențială dacă se poate spune așa a consumului, ci de întârzieri importante în livrarea materiei prime din China și mai mulți dintre producători au menționat exact aceeași situație, similară. Este vorba de unele peniciline și de penicilină cu administrare orală sau în mai mică măsură, dar sunt și acolo anumite probleme, legate de amoxicilină sau de combinații ale amoxicilinei. Speră să o poată rezolva până la sfârșitul acestei luni, dar o anumită întârziere a apariției pe piață este din cauza livrărilor întârziate din China, care în contextul actual, pandemic, a îngreunat foarte mult livrările de materie primă”, a mai spus Rafila.

Marți, ministrul Alexandru Rafila s-a întâlnit și cu distribuitorii de medicamente pentru a avea o politică coerentă care să includă profesioniștii din sănătate, producătorii de medicamente, distribuitorii de medicamente, astfel încât perioada de alertă epidemică să poată fi traversată cu bine, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la china pentru ca mafia analfabetilor si infractorilor care conduc de 33 de ani romania a distrus unitatile care ar fi fost capabile sa faca penicilina in tara
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367