REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PER Constanța, despre afișajul pe panourile electorale

PER Constanța, despre afișajul pe panourile electorale

Replica API 4 septembrie 2020 | 18:46 1859

PER Constanța a transmis un comunicat despre afișajul pe panourile electorale.

Corina Martin

„În urma sesizării depuse, joi, 3 septembrie a.c., la Biroul Electoral de Circumscripție a Municipiului Constanța, de către Partidul Mișcarea Populară, prin Președintele Claudiu-Iorga Palaz, Partidul Ecologist Român, Filiala Județeană Constanța a transmis imediat un drept la replică și a depus o Sesizare la același Birou Electoral, prin care a demonstrat că, în privința panourilor de afișaj electoral, am îndeplinit întocmai prevederile transmise de Primăria Constanța, prin Adresa sa din 26.08.2020, în sensul de a ne respecta poziția alocată prin tragere la sorți, pe Buletinul de vot.

click pe foto

În același timp, am sesizat atât Primăria Constanța, cât și Biroul Electoral al Municipiului Constanța în privința inadvertentei create prin nerespectarea dreptului fiecărui participant la procesul electoral de a fi promovat pe aceste panouri, câtă vreme panourile cuprind 21 de casete “trasate și numerotate”, în timp ce în procesul electoral avem 17 Candidați validați pentru Primăria Constanța și 10 candidați validați pentru Consiliul Județean, deci un total de 27 de participanți la alegeri!

.

În urma depunerii Sesizării noastre (determinată de acuzațiile formulate împotriva noastră de către PMP!), am solicitat clarificări și răspunsuri cu privire la modul în care este gestionată organizarea alegerilor.

Ca urmare a demersurilor noastre, la ora 20.10, în cursul serii, am primit de la Primăria Constanța o adresă de “Erată”, în care Primăria recunoaște că mențiunea care făcea referire la respectarea “ordinii rezultate în urma tragerii la sorți de pe buletinele de vot“ a fost introdusă în Adresa din 26.08.2020 “dintr-o eroare umană” !!! (atașăm ambele adrese).

.

Nu ne surprinde deloc faptul că am avut dreptate, câtă vreme era limpede și clar că, neavând instalate panouri distincte pentru candidații la CJ Constanța și pentru cei de la Primăria Constanța, NU se respectă dreptul fiecărui participant la alegeri!

Nu ne surprinde nici faptul că la Primăria Constanța se întâmplă în continuare “erori umane”, dar ne surprinde și ne nedumerește total lipsa de asumare a răspunderii în privința consecințelor ce au rezultat din aceasta situație!

Facem precizarea că, în continuare, panourile electorale sunt “trasate și numerotate” și continuăm sa ne întrebăm cum se împacă "eroarea umană" dintr-o Adresă a Primăriei, cu numerotarea a 21 de casete pe fiecare panou ( pentru 27 de candidați)!!

Ne nedumerește și faptul că într-un oraș european, cum se pretinde a fi Constanța administrată de actuala conducere locală, nu ne permitem să montăm panouri electorale de standarde decente și moderne, care să aibă și geam de protecție, precum și camere video de monitorizare!

click pe foto

Ne surprinde, în plus, lipsa asumării în privința costurilor ce trebuie acoperite acum către noi, PER Constanța, pentru afișele candidatului la Primăria Constanța Corina Martin și ale candidatului la CJ Daniel Constantin Moraru, care au fost în mod rău intenționat distruse și dezlipite de pe panouri, deși respectau întocmai și întru totul prevederile impuse prin Adresa Primăriei Constanța din 26.08.2020!

Și ne mai surprinde ceva:

De ce nu a interesat pe nimeni, dintre “marile” partide tradiționale, să clarifice aceste întrebări de bun simț, care ar fi trebuit să vină în interesul corectei și deplinei informări a cetățenilor Constanței, pentru a ști ce și pe cine să voteze, în deplină cunostință de cauză ? Ce pot înțelege alegătorii dintr-un panou în care candidații la CJ Constanța sunt amestecați cu cei la Primăria Constanța?

De ce pe candidații “marilor partide” tradiționale nu îi interesează dreptul la informare al cetățenilor?

Știu, oare, acești candidați, ceea ce aflăm noi în fiecare zi, candidații PER Constanța, în cartierele și pe străzile Constanței - și anume că peste 90% din constănțeni s-au săturat de actuala clasă politică, ce a dovedit, din păcate, indiferența față de nevoile reale ale cetățenilor - iar această situație determină o stare generalizată de dezamagire și de apatie față de participarea la vot pe 27 septembrie 2020 ?!

În ce mă privește, am intrat în politică exact din această dezamagire, și pentru a pune capăt acestui mod de politică de sfidare a cetățeanului simplu!

Am intrat în politică pentru a apăra drepturile celor mulți și ignorați și pentru a aduce o Politică nouă la Constanța.

Politica cetățeanului Constanței! Pentru Constanța!

În privința domnului Claudiu Iorga Palaz, îi cer oficial să prezinte scuze față de acuzațiile și injuriile aduse, pentru a respecta adevărul și principiile unei campanii electorale elegante și decente, așa precum pretindem și derulam noi, Partidul Ecologist Roman.“ a transmis Corina Martin, președinte Organizația Municipală PER Constanța.

CMF PER - 21200195

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218