REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Percheziţie la depozitul unei firme de comercializare a peştelui şi a produselor din peşte!

Percheziţie la depozitul unei firme de comercializare a peştelui şi a produselor din peşte!

Replica API 5 iulie 2017 | 00:00 332

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Poliției Române au descoperit în depozitul unei societăți comerciale din Tulcea peste 1.500 kg. de icre fără documente legale de proveniență, avize de însoțire a mărfii susceptibile a fi fictive, pentru alte 1.596 kg. de pește și 28 de persoane care desfășurau activități de prelucrare a peștelui, în afara orelor de program și fără documente legale de agajare.

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Poliției Române, la data de 1 iulie a.c., au efectuat o percheziție la sediul unei societăți comerciale din Tulcea, care are ca obiect comercializarea produselor din pește. În urma percheziției, au fost descoperite în depozitul societății 3.355 de kg. de icre în stare congelată sau sărată, din sortimentele babușcă, fitofag, tarama și șalău. Din verificările efectuate, a reieșit că nu există documente justificative pentru cantitățile de icre din speciile șalău și babușcă, iar pentru cele din specia fitofag nu există documente pentru întreaga cantitate. Astfel, societatea comercială nu a putut prezenta la momentul percheziției documente legale de proveniență pentru 1.539 kg. de icre, respectiv 689 kg. de icre de fitofag, 480 kg. de icre de șalău și 370 kg. de icre de babușcă. Polițiștii efectuează cercetări pentru infracțiunea de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”. faptă prevăzută de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. De asemenea, au fost identificate 6 avize de însoțire a mărfii în original, emise de o altă firmă, pentru societatea în cauză, din perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, prin care ar fi fost vândute 1.596 kg. de pește din diferite specii, existând suspiciuni că nu au fost introduse în evidențele contabile, cu scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Totodată, în urma percheziției, în depozitul firmei, au fost identificate 28 de persoane care desfășurau activități de procesare a peștelui, deși reprezentanții societății au declarat că în acea zi nu au program de lucru. Din verificări a reieșit că nu există pontaje pentru persoanele identificate, reprezentanții societății menționând că acestea sunt ziliere, dar că nu sunt plătite pentru acea zi. Polițiștii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea cu privire la faptul că persoanele identificate desfășurau activitatea în afara orelor de program și fără documente legale de angajare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218