REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Percheziţii: au fost săltaţi mai mulţi proxeneţi, între care şi un cuplu de israelieni, care exploatau minore

Percheziţii: au fost săltaţi mai mulţi proxeneţi, între care şi un cuplu de israelieni, care exploatau minore

Replica API 30 noiembrie 2013 | 00:00 616

Acţiune în forţă a mascaţilor, la Constanţa

Acţiune în forţă a mascaţilor, la Constanţa

Oamenii legii constănţeni au reuşit să destructureze o reţea suspectă de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie. Poliţiştii au descins în trei locuinţe, însă erau mai multe persoane implicate. Vorbim despre Dumitru Tamer Elvis, Shlain Hana Haim, Shlain Arpad Tivadar şi Giolacai Ertan, care au fost reţinuţi. Cum se poate observa, Arpad Tivadar este căsătorit cu Hana. Sunt din Israel, dar s-au stabilit în primă fază prin Târgu Mureş. Nu au stat prea bine cu plăţile pe acolo, mutându-se ulterior în Constanţa. Aceştia racolau fete, printre care şi minore, pe care le "cazau" în apartamentele lor şi le puneau să se prostitueze. Cum era şi de aşteptat, unii dintre presupuşii proxeneţi au antecedente penale.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, la data de 28.11.2013, ocazie cu care au documentat activitatea infracţională a două persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie, constând în aceea că, în perioada anilor 2012-2013 au îndemnat o tânără, în vârstă de 25 de ani, din Constanţa, să practice prostituţia, înlesnindu-i această activitate prin găzduirea la domiciliul lor, obţinând astfel foloase materiale din respectiva îndeletnicire . Totodată, în perioada lunilor iulie-octombrie 2013 au îndemnat o minoră de 17 ani, din Năvodari, iar în luna noiembrie o alta în vârstă de 15 ani, din comuna Adamclisi să practice prostituţia prin acelaşi mod de operare. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând ca la data de 29.11.2013 să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propuneri corespunzătoare. Însă, la scurt timp, au fost prinse alte două persoane. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora, cât şi a identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea faptelor.

Indivizii sunt obişnuiţi cu poliţiştii şi percheziţiile: au mai fost reţinuţi pentru proxenetism şi înjunghieri

Cum era şi de aşteptat, respectivii presupuşi proxeneţi nu sunt chiar uşă de biserică, ei fiind deja veterani în "relaţia" cu oamenii legii. S-au mai trezit cu mascaţii peste şi prin 2011, dar au stat şi pe la "răcoare". Spre exemplu, în martie 2011, Tamer Elvis Dumitru, care avea pe atunci 34 de ani, s-a trezit cu luptătorii DIAS peste el în casă, în cartierul Piaţa Chiliei. Atunci au fost săltate pentru audieri cinci persoane suspectate de proxenetism. Şi atunci "gaşca" de faţă a racolat mai multe tinere, printre care şi minore de prin Galaţi şi Iaşi, pe care le-a pus să se prostitueze. Ajungând şi la Hana Haim Shlain, menţionăm că ea a locuit prin Târgu Mureş, pe unde are şi o societate comercială. Însă, în luna octombrie 2013, a fost implicată într-un accident rutier în Constanţa, fiind la volanul unui BMW. Rula pe strada Mihai Viteazul şi ajungând la intersecţie cu strada Nicolae Iorga, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un Suzuki, condus de Cristian Ilie Dache, de 41 de ani. Soţul acesteia, tot cu domiciliul trecut în Târgu Mureş, dar născut în Haifa, Israel, este Shlain Arpad Tivadar, parte şi el din dosarul de faţă. Ultimul pe listă, în momentul de faţă, este Giolacai Ertan care, nu până acum mult timp, se ocupa cu taximetria şi... înjunghierile prin baruri. În luna august 2011, acesta a creat un scandal monstru într-un bar din Valu lui Traian. A intrat precum o furtună în local, luând un alt tânăr la bătaie, un fost iubit de-al actualei sale prietene, care avea pe atunci 18 ani, pe când el 29. Când altcineva a intervenit să aplaneze conflictul, Giolacai i-a înjunghiat pe amândoi. "La data de 29.11.2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus sesizarea Judecătoriei Constanţa cu privire la luarea măsurii arestării preventive a inculpaţilor D.T.E, S.H.H, S.A.T şi G.E, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată. În fapt, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în perioada anilor 2012-2013, le-au îndemnat pe numitele S.R.R, R.M.I şi C.E să practice prostituţia şi au tras foloase de pe urma acestei activitati. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369