REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziţii cu „cântec” în Constanţa: la audieri a fost dus şi un minor

Percheziţii cu „cântec” în Constanţa: la audieri a fost dus şi un minor

Replica API 17 octombrie 2014 | 00:42 379

Vizaţi şi hoţii de aur care au fost urmăriţi în trafic

Vizaţi şi hoţii de aur care au fost urmăriţi în trafic

Percheziţii de amploare în Constanţa, fiind vizaţi indivizi bănuiţi de infracţiuni economice şi furturi din locuinţe, dar şi cei trei care au fost urmăriţi în trafic, în zona Eden, cu focuri de armă! În plus, printre aceştia s-ar afla şi persoane care au luat credite bancare cu acte false. În acţiune au fost angrenaţi 150 de poliţişti ai Serviciului Poliţiei de Transporturi Maritime Constanţa - I.G.P.R. şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, care au efectuat 40 de percheziţii. De pe strada Dionisie cel mic a fost ridicat şi un minor de numai 10 ani.

Oamenii legii au descins joi, 16 octombrie, şi la trei locuinţe situate pe strada Dionisie cel Mic, din municipiul Constanţa, acolo unde circul a fost la el acasă. Dacă o femeie, Emine Sinan, a vrut să dovedească faptul că nu are nimic de ascuns, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre alţii, care au ţipat şi înjurat ca la uşa cortului. Cât despre Emine, aceasta a deschis uşa mascaţilor, spunând că ea nu a furat niciodată, că băieţii ei au fost plecaţi în străinătate şi că nu sunt infractori. Însă, aceste lucruri vor fi stabilite de anchetatori, întrucât şi aceştia au fost ridicaţi de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi duşi la audieri. Totodată, menţionăm că de la una dintre aceste locuinţe a fost ridicat şi un minor de 10 ani. În paralel, oamenii legii descindeau şi în alte locaţii, precum pe strada Cerbului, acolo unde a fost găsită o cantitate de aur. Aici vorbim şi despre cele trei persoane care au fost urmărite de oamenii legii în trafic, cu focuri de armă, la începutul lunii septembrie. Atunci se aflau într-un Audi cu numere de Bacău şi au reuşit să treacă de barierele poliţiştilor, maşina fiind scoasă din trafic în zona Eden. Doi au reuşit să fugă, pe când femeia a ajuns în arest. Ei sunt suspectaţi că au spart mai multe locuinţe, între care una în Medgidia, de unde au furat o cantitate de aur, pe care au încercat s-o valorifice la casele de amanet de acolo, ulterior încercându-şi norocul şi în municipiul Constanţa.

Anchete de amploare în trei cauze diferite

Potrivit oamenilor legii, sunt vizate 30 de persoane bănuite că, în cursul anului 2014, ar fi comis mai multe infracţiuni economice şi contra patrimoniului. Cei în cauză vor fi conduşi pentru audieri la sediul celor două unităţi de poliţie, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Activităţile se desfăşoară în cadrul a trei dosare penale aflate în instrumentarea poliţiştilor Serviciul Poliţiei de Transporturi Maritime Constanţa şi I.P.J. Constanţa, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constana. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al DIPI. Mai exact, prima cauză se referă la un grup de hoţi de locuinţe, având loc 28 de percheziţii şi audiate 30 de persoane. A doua cauză este legată de credite bancare obţinute cu documente false, fiind organizate 5 percheziţii în acest sens, iar cea de-a treia a vizat evaziunea fiscală, organizându-se 7 percheziţii în acest sens. Au fost ridicate peste 300 de grame de bijuterii din aur, documente de evidenţă contabilă, extracontabilă, bani (11.000 euro şi 6.451 lei), 60 de aparate electronice şi electrocasnice, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367